Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Racing Jet de Bruxelles (SR) R. Antwerp F.C.
0 1
29.08.1982 Plaats: Heizelstadion - B-terrein

Scheidsrechter: Roger Verhaeghe

Lijnrechters:
Alberty - Oscar Criquielion
Toeschouwers: 1.800

Wedstrijdverslag

Na Racing Jet Brussel - R Antwerp FC

Danny Dieltiens helpt Sinjoren ronde verder

R Antwerp FC heeft alle moeite van de wereld gehad om derdeklasser RC Jet af te schudden. Het enige doelpunt viel zes minuten voor tijd toen Laszlo Fazekas invaller Mark Van der Linden aanspeelde. De jonge aanvaller speelde met een vernuftig hakje Bert Cluytens vrij en die schoof de bal naast Everaert tegen het net (0-1). Het keerpunt van de partij situeerde zich even voordien, meer bepaald in de 67e minuut.

Met twee prachtsaves redde de voor Ratko Svilar ingevallen Danny Dieltjens zijn ploeg van de afgang. Eerst keerde hij een knap afstandsschot van middenvelder Meyskens. Bij de daaropvolgende hoekschop kon hij met een haast onwaarschijnlijke reflex een doelrijp vluchtschot van Heremans afweren. In de eerste helft hadden de zowat 1800 toeschouwers een behoorlijk zwak Antwerps elftal aan het werk gezien: onnauwkeurige voorzetten, slecht gerichte schoten, misverstanden, aarzelingen in de verdediging, de Sinjoren hadden het allemaal in huis. De stevige Jetse verdediging, met een sterk spelende De Grumbcor, had in feite niet eens veel moeite om de rood-witte aanvalspogingen met succes te keren.

De eersteklassers kwamen af en toe dreigen, toch moest Everaert slechts in de 21e minuut de handen uit de mouwen steken, toen hij de doorgebroken Bert Cluytens stuitte. Ondertussen had een vrij onzeker acterende Ratko Svilar wat moeite gehad met schoten van Meyskens en Goyvaerts. De Joegoslaaf werd vrij vroeg in de tweede helft aan de schouder gekwetst na een contact met Goyvaerts, die hiervoor door scheidsrechter Verhaeghe met een boeking werd bedacht. De tweede helft was van iets beter niveau, met doelkansen voor beide teams. Naarmate de wedstrijd vorderde begon de Jetse hoop te groeien, doelman Danny Dieltiens stopte alles... (bron: onbekend - 30/08/1982).

(bron: de pers - 30/08/1982)

Statistieken

Racing Jet de Bruxelles (SR) R. Antwerp F.C.

Elftallen

Oscar Everaert
Martin Callaerts
Jean-Paul De Grumbcor
Luc Demeurisse
Albert Van Marcke
Franck Heremans
Robert Hosker
Jean-Marc Imbert
Ronald Fergusson
Bruno Meyskens
Jan Goyvaerts
Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
Danny Koekelcoren
Andrť Heerwegh
Mathy Billen
Patrick Ipermans
Laszlo Fazekas
Christian Labarbe
Francis Goris
Bert Cluytens
Harry Cnops

Wissels

88' Jean-Paul De Grumbcor (uit)/
Dirk Fluyt (in)
 
0 Francis Goris (uit)/
Marc Van der Linden (in)
46'
 
0 Ratko Svilar (uit)/
Danny Dieltiens (in)
57'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
51' Jan Goyvaerts      
      Bert Cluytens 0-1 84'
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG