18.08.1979 Plaats: Estadio Luis Sitjar Palma de Mallorca

Scheidsrechter: Sr Riera
Toeschouwers: 40.000

Derde plaats als bekroning in Palma-toernooi

PALMA — In het uitverkochte stadion van Palma de Mallorca is R Antwerp FC zaterdag eervol derde geworden in het plaatselijke toernooi. Hoewel bij de aanvang de zenuwen al gesparnnen waren, omdat er enige onenigheid was over de kleur van de uitrustingen, hebben R Antwerp FC en Honved Budpapesti er een aantrekkelijke wedstrijd van gemaakt. De Hongaren die ten slotte in het blauw aan de aftrap verschenen waren erg gemotiveerd na een 3-0 nederlaag tegen Vasco da Gama.

Al erg vroeg dwongen ze enkele vrijschoppen en corners af en was er op schoten van Pinter en Kozna een attente Theo Custers nodig, die overigens werd uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi. Toch was Willy Geurts in de 9' het dichtst bij een doelpunt toen hij een vrije trap vanop 30 meter op de onderkant van de staak schoot. Even later had echter ook Theo Custers de hulp van het hout nodig op een schot van Pinter die dankzij een missertje van André Heerwegh kon oprukken.

Ook na rust bleef R Antwerp FC dank zij uitstekend verdelingswerk van Eddy Snelders gevaarlijk. In de 54' kwamen de Bosuilen verdiend op voorsprong met een schitterend doelpunt van Uli Thychosen. De Deen passeerde op rechts twee man en plaatste toen een knap schot tussen de eerste paal en de slecht opgestelde doelman. Door de felle reactie van de Hongaren kwam het Antwerpmiddenveld enkele minuten sterk in moeilijkheden. In de 67' wandelde Pinter schijnbaar zonder moeite doorheen de rood-witte verdediging en besloot zijn solonummertje met een geplaatst schot waartegen Theo Custers geen verhaal had. Hoewel de druk van Honved aanhield was R Antwerp FC weer herhaaldelijk gevaarlijk op snelle counters en zes minuten voor tijd kwam het dan ook verdiend aan de overwinning dankzij een knappe actie van Uli Thychosen en Eddy Snelders die door Willy Geurts met het hoofd werd afgerond. Met dit unieke doelpunt dat met een staande ovatie werd beloond nam R Antwerp FC als revelatie afscheid van een toch wel hoogstaand toernooi.

(bron: onbekend - 20/08/1979)

Minuut per minuut
R Antwerp FC wordt derde in het tornooi 'Ciudad de Palma de Mallorca' na winst tijdens de troosting.
(Bron: De ANTWERPSUPPORTER Online - 20/08/1979)

Danny Bonne (in)
47'

0 Ulrich Thychosen (uit)/
Albert Piroton (in)
86'

Ulrich Thychosen 0-1 54'
67' Sandor Pinter 1-1
      Willy Geurts 1-2 84'
90' Eindstand 1-2 90'