R. Antwerp F.C. Union Saint-Gilloise (SR)
1 3
08.05.1955 Plaats: Bosuilstadion
Toeschouwers: 5.963

Het leek makkelijk te worden in het begin van de wedstrijd maar het draaide anders uit. Nochtans kwamen onze jongens voor in de 35e minuut dank zij een penalty van Vic Mees. Hij mocht twee keer trappen want bij de eerste wachtte hij niet op het fluitsignaal. Iets voor de rust kwetste doelman Figeys zich aan zijn schouder. Hij bleef in doel staan maar na de pauze verwondering alom. Verbruggen onder de lat en Figeys op de linksbuiten plaats. Het bleef niet zonder gevolgen, minuut 70 en Declercq maakte 1-1. De fut was eruit bij Antwerp, in de 75e minuut werd het 1-2 en vlak voor tijd maakte J.P. Janssens er 1-3 van. Verbruggen had niet veel werk moeten verrichtten en was zeker niet secuur, maar dat kan men moeilijk van een veldspeler verwachten.
(Harry Cuypers - bron: eigen verslaggeving - 22/11/2017)

???
90' Eindstand 1-3 90'