16.07.1983
Toeschouwers: 2.000

Na Club Sportif Sedan Ardennes - R Antwerp FC

Oefenen tegen Club Sportif Sedan Ardennes

In Sedan heeft Royal Antwerp FC zaterdagavond een vriendschappelijke wedstrijd gewonnen tegen de plaatselijke Ligue 2 club. Mark Van der Linden, Vladimir Poczik en Leo Van der Elst zorgden voor een 0-3 voorsprong bij de rust. Laszlo Fazekas dikte na de herneming aan tot 0-4. Vladimir Petrovic speelde in de rol van spelverdeler een erg goede partij. Tony Goossens stond in doel ter vervanging van de geblesseerde Ratko Svilar, die nog steeds last ondervindt van de vorig seizoen opgelopen zware enkelverzwikking (HNB - 1983-07-18).

Zomeragenda - deel 4

Tegen tweedeklasser FC Sedan, beëindigt R Antwerp FC de Franse oefencampagne in aanloop naar de binnenlandse vriendenwedstrijden en de nakende competitie 1983-'84.

Van bij de start worden de Fransen onder de voet gelopen. In de tweede minuut bedient Joszip Poczik met een gemeten voorzet Mark Van der Linden, die geen genade kent (0-1). Onder impuls van Frank Mariman, Patrick Ipermans en Leo Van der Elst, maken de Bosuilen er zowaar een show van. In de 20e minuut maakt Joszip Poczik er met een geplaatste bal 0-2 van. Vijf minuten later komt het mooiste doelpunt tot stand. Vladimir Petrovic geeft een droomvoorzet aan Leo Van der Elst, die de Franse doelman op zijn beurt fusilleert (0-3).

Met de rust worden Cnops en Poczik vervangen door Jean-Marie Lecloux en Laszlo Fazekas. Laatstgenoemde maakt er na 53 minuten op voorzet van eerstgenoemde met een strak schot 0-4 van. Tijdens het laatste halfuur gaan de Fransen plots tot gevechtsvoetbal over waardoor de rood-witten om blessures te vermijden de wedstrijd controleren en de mooie en oververdiende zege veilig stellen (Antwerp Clubblad-2 -31/08/1983).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 18/07/1983)

16 Jean-Michel Lecloux (in)
46'

11 Joszip Poczik (uit)/
14 Laszlo Fazekas (in)
46'

6 Patrick Ipermans (uit)/
15 Gunter Van Eyck (in)
72'

Mark Van der Linden 0-1 2'
      Joszip Poczik 0-2 20'
      Leo Van der Elst 0-3 25'
Ruststand 0-3
      Laszlo Fazekas 0-4 53'
90' Eindstand 0-4 90'