09.07.1983 Plaats: Stade de Lorient
Toeschouwers: 2.152

Na FC Nantes - R Antwerp FC

Oefenen tegen FC Nantes

Lanester - FC Nantes heeft zaterdagavond in Lanester voor ruim tweeduizend toeschouwers de vriendschappelijke wedstrijd van Royal Antwerp FC gewonnen. Bij de rust leidde de thuisploeg met 1-0 na een doelpunt van Halihodzic. Buscher, Picot en Adonkor legden na de rust de eindcijfers vast (HNB - 1983-07-11).

Zomeragenda - deel 2

Onder een loden hitte komt de Great Old op het voetbalveld van Lanester tegen een al beter ingespeeld FC Nantes weinig aan te pas. De hitte, de partij tegen R.C. de Lens, daar de vermoeidheid van de lange verplaatsing met vliegtuig en bus bovenop en natuurlijk de sterkte van tegenstrever FC Nantes spelen hierbij een grote rol. In de 34e minuut komt FC Nantes op voorsprong langs Halilhodzic (1-0).

Tijdens de tweede speelhelft komt op de koop toe de Franse scheidsrechter op de proppen, die op chauvinistische wijze twee buitenspelposities door de vingers ziet, met evenveel Franse doelpunten tot gevolg (3-0). Naar het einde toe, komen de Bosuiljongens ei zo na aan een verdiende tegentreffer langs Leo Van der Elst, de 'bom' spat echter tegen de lat. Uiteindelijk wordt het vonnis met al te zware 4-0 cijfers beslecht, na een vierde treffer, drie minuten voor tijd (Antwerp Clubblad-2 - 31/08/1983).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 11/07/1983)

16 Johny Lenaerts (in)
46'

7 Mark Van der Linden (uit)/
14 Laszlo Fazekas (in)
46'

10 Vladimir Petrovic (uit)/
12 Paolo Lallo (in)
46'

11 Joszip Poczik (uit)/
18 Gunter Van Eyck (in)
68'

3 Patrick Vermeiren (uit)/
15 Yves Vanderveeren (in)
68'

5 Frank Mariman (uit)/
13 Christian Labarbe (in)
85'

Halihodzic
???
???
???
90' Eindstand 4-0 90'