3 6
11.08.1981 Plaats: Bosuilstadion

Na R Antwerp FC - Go Ahead Eagles

Doelpuntenfestival

Leo Van der Elst zorgde voor enkele fraaie openingen, waaruit echter geen profijt kon worden gepuurd. Danny Dieltiens stond pas tussen de palen als hij binnen een vijftal minuten tweemaal gevloerd werd. Eerst via een kopbal van Van Kooten, daarna na balverlies van André Heerwegh. De Eagles, enkele dagen voor de competitiestart op het scherp van de snee, bogen zo een 1-0 achterstand in een 1-2 voorsprong om. De pas aangeworven Hazelbeke had zijn aandeel in die Nederlandse kentering.

Een aantrekkelijke wedstrijd meteen, vermits ook R Antwerp FC zich niet onbetuigd liet. Hoe sterk ook het roodwitte middenveld, de kansen werden niet gegrepen. Alex Czerniatinski en Laszlo Fazekas faalden om beurt in de afwerking. De thuisploeg had een weggeefdoelpunt van de Nederlandse doelman nodig om aan de openingstreffer te geraken. Hij liet een terugspeelbal over zich wippen zodat Gunther Van Eyck moeiteloos kon scoren.

Na de rust leek R.A.F.C. de pedalen kwijt. Binnen tien minuten werd de plaatselijke defensie tweemaal uit de haak gespeeld door de fluks counterende gasten. Daarmee was het spektakel nog niet ten einde. Via Gunther Van Eyck en Gaston Boeckstaens konden de rood-witten hun achterstand tot twee doelpunten herleiden. De Nederlanders liepen zo'n kwartier voor tijd toch weer verder weg (Frans Van Bergen - GvA - 12/08/1981).

Marsmans

29' Ratko Svilar (uit)/
Danny Dieltiens (in)

46' Patrick Ipermans (uit)/
Harry Cnops (in)

22' Gunter Van Eyck 1-0
      Cees Van Kooten 1-1 32'
      René Smit 1-2 35'
Ruststand 1-2
      John Oude Wesselinck 1-3 50'
      Ten Kate 1-4 54'
66' Gunter Van Eyck 2-4
      Ten Kate 2-5 67'
71' Gaston Boeckstaens 3-5
      René Smit 3-6 77'
90' Eindstand 3-6 90'