Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Werder Bremen R. Antwerp F.C.
5 1
06.07.1985 Plaats: Cuxhaven (Dui.)
Toeschouwers: 2.000

Wedstrijdverslag

Na Werder Bremen - R Antwerp FC

Experimentele ploeg verdienstelijk, maar kansloos

R Antwerp FC heeft in zijn tweede partij voor de Zomerbeker weer zware cijfers geïncasseerd, maar kan toch op een verdienstelijke partij terugblikken.

Werder kwam in de eerste helft op een ruime 3-0 voorsprong, maar profiteerde daarbij wel van een paar fouten in de experimentele Antwerpse verdediging. Meyer knalde eerst een vrijschop voorbij Ratko Svilar, maar bij de tweede en derde tegentreffer van Wolf en Neubarth, gingen Ratko Svilar en co. duidelijk in de fout. In die eerste periode werd Pezzey, de Oostenrijkse libero van Werder, nog naar de kleedkamers gestuurd voor twee overtredingen op Mark Van der Linden. Die uitsluiting typeerde een beetje het harde spel van de Duitsers.

Na de pauze kwam R Antwerp FC beter in de wedstrijd. Mark Van der Linden bracht na een prima solo de eerredder op het bord. De roodwitten bleven aandringen, maar op het ogenblik dat een tweede treffer in de lucht hing, kon Werder onder leiding van Sidka en Neubarth, de score nog optillen. In die periode verloor Bremen nog linksachter Johnny Otten, die met een kuitbeenbreuk en gescheurde enkelband naar het ziekenhuis werd gevoerd (K.V.D.A. - bron: onbekend - 8/07/1985).

Round-up oefencampagne '85 (3) - R Antwerp FC in de Zomerbeker (2)

R Antwerp FC begon deze zware uitwedstrijd vlot en was tijdens het eerste kwartier zeker niet de mindere. Rond de 20e minuut borstelde uitblinker Meier een vrijschop voorbij de verbauwereerde Ratko Svilar en het stond meteen 1-0. Enkele minuten later werd de zwakte in het hart van onze defensie blootgelegd, toen een dom doelpunt werd geïncasseerd na een communicatiefout tussen Ratko Svilar en Yves Vanderveeren.

Achteraf herstelde de Antwerpdoelman zich door enkele puike reddingen op een aantal kopstoten. Vlak voor rusten moest hij zich toch opnieuw gewonnen geven wanneer Neubarth, intussen ongrijpbaar geworden voor onze defensie, vrij inkopte.

Het eerste kwartier van de tweede speelhelft verliep opperbest. Mark Van der Linden miste aanvankelijk nipt, maar was kort daarop succesvol na een schitterende persoonlijke actie, afgerond met een geplaatst schot. De 2.000 toeschouwers, onder wie een 60-tal Antwerpenaren zagen vervolgens geen enkele degelijke aanval van R.A.F.C. meer. De score liep ten slotte op tot 5-1 na een hele reeks verloren duels (Nico - Antwerp Clubblad-1 - 13/08/1981).

(bron: de pers - 08/07/1985)

Statistieken

Werder Bremen R. Antwerp F.C.

Elftallen

Hans Meyer
Frank Neubarth
Andreas Wolf
Bruno Pezzey
Wolfgang Sidka
Jonny Otten
1 Ratko Svilar
8 Rudolf Wabra
2 Danny Koekelcoren
3 Yves Vanderveeren
9 Geert Deferm
5 Jurgen Müller
6 Ronny Prins
7 Patrick Ipermans
4 Rudi Smidts
11 Alex Verniers
10 Marc Van der Linden

Wissels

5 Jurgen Müller (uit)/
16 Cisse Severeyns (in)
70'
 
9 Geert Deferm (uit)/
13 Frank Moonen (in)
76'
 

Begin Match
Hans Meyer      
Andreas Wolf      
Frank Neubarth      
Wolfgang Sidka      
Frank Neubarth      
      Marc Van der Linden
Bruno Pezzey      
90' Eindstand 5-1 90'
TERUG