Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. R.F.C. Sérésien
2 0
25.08.1982 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: René De Bleeckere

Lijnrechters:
Jacques Monnens - Hendrik Roox
Toeschouwers: 9500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - RFC Seraing

Harry Cnops bewijst doeltreffendheid

Bosuil - Voor de wedstrijd werd één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van oud-Antwerpspeler en jeugdtrainer Staf Leukemans, overleden aan de gevolgen van een hartinfarct.

R Antwerp FC begon met een bijzonder offensief spelpatroon aan de eerste helft. Met Francis Goris, verkozen boven Leo Vander Elst, in de basisopstelling leek het erop of de rood-witten zouden niets aan het toeval overlaten. Voortdurend konden ze in de richting van het doel van RFC Seraing op zoek naar de openingstreffer. In de afwerking lieten de Bosuilen het aanvankelijk afweten. Zo kwam het dat de onder impuls van Cis Goris en Bert Cluytens meestal knap opgezette combinaties vooraan te breed werden uitgesponnen. Gaston Boeckstaens en Laszlo Fazekas kwamen elk eenmaal dichtbij het doelpunt. Even na het half uur kwam het er toch van met een copybook-goal.

Gaston Boeckstaens zond Bert Cluytens weg op rechts. Modelvoorzet voor Harry Cnops. Zuiver ingekopt door de spits. Even voor de rust volgde nog een knappe dubbelpass Bert Cluytens-Christian Labarbe. Doelman Kerremans bleek bijzonder alert.

Na de koffie werd het ietwat monotone spelbeeld uit de eerste helft opgeheven. Onder impuls van Claesen, Lakner en Bertelsen ging bezoeker Seraing meer en meer het spelbeeld bepalen. R Antwerp FC pakte het heel wat slordiger aan, al waren er mooie kansen voor Cis Goris en Laszlo Fazekas. De Hongaar voerde een bijna-herhaling van zijn tweede Mundial-goal tegen El Salvador op. In de 58' vertrok Laszlo vanuit de middencirkel. Knalde keihard op doel en tegen.. de staak! Naar het ende toe verzwakte de partij over de hele lijn. Toch beveiligde roodwit net dan de voorsprong. Bert Cluytens zond vanop rechts in en Harry Cnops knalde in een tijd binnen (bron: onbekend - 26/08/1982).

(bron: de pers - 26/08/1982)

Statistieken

R. Antwerp F.C. R.F.C. Sérésien

Elftallen

Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Danny Koekelcoren
Mathy Billen
Patrick Ipermans
Laszlo Fazekas
Christian Labarbe
Francis Goris
Bert Cluytens
Harry Cnops
Peter Kerremans
Freddy Luyckx
Patrick Gorez
Marc Grosjean
Marinko Rupcic
Arrigo Bernardi
Ido Cremasco
Jens-Jorn Bertelsen
Nico Claesen
Istvan Lakner
Jules Bocande

Wissels

73' Laszlo Fazekas (uit)/
Leo Van der Elst (in)
 
Marc Grosjean (uit)/
Daniël Kimoni (in)
46'
 

Begin Match
32' Harry Cnops 1-0      
Ruststand 1-0
85' Harry Cnops 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG