Guy Goethals - Chouffart
Toeschouwers: 7000

Na K Beringen FC - R Antwerp FC

Sinjoren schitterend in opbouw, barslecht bij schot

BERINGEN - R Antwerp FC, een gedeelte van de wedstrijd in numerieke meerderheid, heeft de toeschouwers een geschenk aangeboden in de vorm van een spannende match. De voetbaleeuweling had het duel met een verschil van zes, zeven of acht doelpunten verschil kunnen winnen, maar greep de karrenvracht scorekansen niet. Zorgde er zo voor dat de kijkers tot de laatste minuut geboeid bleven kijken.

De gastploeg speelde de Limburgers in het middenveld inderdaad weg met fris, vloeiend en gevarieerd spel. Spande zich enorm in en klom na 21 minuten op voorsprong, al had dit al vroeger gekund. Na acht minuten werd Laszlo Fazekas met een doelpunt aan de voet, door Russo neergehaald. Scheidsrechter Ponnet, aan De Mijn beslist niet nummer één, weigerde R Antwerp FC de penalty zo groot als een wolkenkrabber. Laszlo Fazekas 'revancheerde' zich dan na 21 minuten. Een splijtende voorzet van Leo Van der Elst, samen met Danny Koekelcoren en Gaston Boeckstaens een van de grote uitblinkers, werd door de Hongaar meegepikt. Hij draaide om bewaker Berrevoets, murw gespeeld, draaide rond de uitgelopen doelman en scoorde beheerst.

Het Antwerplegioen was van oordeel dat deze goal de inleiding zou zijn tot een afgetekende overwinning, maar had het helaas verkeerd voor. Het festival tussen de lijnen werd niet voltooid als de rood-witten in de zone van de waarheid opdoken. Zelden hebben wij een elftal zoveel mogelijkheden tot scoren zien missen als zaterdagavond in het Mijnstadion van Koersel. Mocht iemand dit betwijfelen, willen we de woorden van de Beringse oefenmeester Hans Croon ter bevestiging aanhalen. "Bij de rust had de wedstrijd gespeeld moeten zijn. R Antwerp FC had beslist een 0-4 voorsprong kunnen verwerven die op grond van het spetterende spel, verdiend zou zijn geweest."

De 0-1 bleef echter op het bord, ook na de rust wanneer R.A.F.C. in het vierde kwartier via Laszlo Fazekas, Alex Czerniatynski, Gunther Van Eyck en Leo Van der Elst alleen voor de voortreffelijke doelman Feijt verscheen. Had de Beringse doelman zijn aandeel in het feit dat de rood-witten geen veilige marge kregen, de Sinjoren moesten ook de hand in eigen boezem steken. Uiteindelijk waren ze nog tevreden dat er geen punten verloren gingen. Na de uitsluiting van Van Gils (70'), was R.A.F.C. immers de kluts kwijt. De ingekomen Geurts gaf het matte spel van de thuisploeg wat meer kleur. K Beringen FC probeerde alsnog een onverdiend punt uit het vuur te slepen en slaagde daar ook bijna in.

Ratko Svilar diende in de voeten van Van Rethy en Vanarwegen te duiken. Hij moest in de laatste minuut bovendien een onverwachte terugspeelkopbal van Van Eyck met een tijgersprong uit de hoek ranselen. Scheidsrechter Ponnet leidde voor 7.000 kijkers (René Mariën - GvA - 21/09/1981).

Alex Czerniatynski

32' Eddy Berrevoets (uit)/
Ludo Geurts (in)

0 Frank Mariman (uit)/
Harry Cnops (in)
83'

0 Gunter Van Eyck (uit)/
Raymond Jaspers (in)
90'

Laszlo Fazekas 0-1 21'
Ruststand 0-1
70' Wanny Van Gils
90' Eindstand 0-1 90'