Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.
1 2
15.11.1981 Plaats: Achter De Kazerne

Scheidsrechter: Jean-François Crucke

Lijnrechters:
Jacques Monnens - Alfons Jacobs
Toeschouwers: 6500

Wedstrijdverslag

Na KV Mechelen - R Antwerp FC

Antwerpdruk na de rust, maakt vroege voorsprong ongedaan

MECHELEN - KV Mechelen is er opnieuw niet in geslaagd haar supporters een eerste overwinning aan te bieden. De Mechelaars kwamen met een gewijzigd elftal aan de aftrap. De jongeren Vermeiren en Van den Broeck kregen het vertrouwen van trainer Van Damme. Aanvoerder Asselberghs schoof vanuit de verdediging een lijn vooruit. Dit scheen succes te hebben. Juist na de aftrap schoot Asselberghs over na goed werk van Vermeiren. Even later moest Jensen dubieus van de bal worden gehouden. De thuisploeg slaagde er zelfs in vroeg in de wedstrijd op voorsprong te klimmen. Een lage voorzet van Vermeiren werd door de Brit Brookes van dichtbij ingeschoten.

R Antwerp FC, zonder Fazekas, had Harry Cnops in het elftal. De bezoekers waren zeker niet aangeslagen door hun vroege achterstand. Naar de rust toe werd Antwerpdruk zelfs nog opdreven. Vraag was uiteraard hoelang KV Mechelen aan die druk zou kunnen weerstaan. Toch had de thuisploeg juist na de rust op rozen kunnen zitten. Jensen bediende De Ridder die alleen voor Ratko Svilar kwam, maar schoot naast. Dit was meteen het laatste wapenfeit van de thuisploeg. In een wedstrijd waarin scheidsrechter Crucke te pas en te onpas floot, plakten de bezoekers hun tegenstander tegen het doel. Zo speelde R.A.F.C. een twintigtal minuten met alleen Danny Koekelcoren op de eigen speelhelft.

Toch werd doelman Verbelen zelden onder vuur genomen. Roger Van Gool trachtte tevergeefs door te breken. Alex Czerniatynski zat bij momenten stevig in de greep van zijn oude ploegmakker Royet. Schoten van Leo Vander Elst en Harry Cnops waren te zwak. Een kopbal van André Heerwegh miste eveneens de goede richting. KV Mechelen kon nooit uitbreken. Wel werd er aardig wat naar de onderste ledematen getrapt. Toch duurde het tot laat in de wedstrijd vooraleer scheidsrechter Crucke zijn boekje uit de achterzak haalde voor een overtreding van Kesselaers op Czerniatynski. Uiteindelijk kwam R Antwerp FC aan de verdiende doelpunten. Dit gebeurde steeds na een vrije trap. Halverwege de tweede helft belandde een vrijschop van Gaston Boekstaens in een pak spelers, Harry Cnops schoot hard in.

Nog geen vijf minuten later was het Leo Vander Elst die zich achter de bal plaatste en aan Patrick Ipermans de kans gaf om met een kopbal het lot van de thuisploeg te bezegelen (Roger Desmet - bron: onbekend - 16/11/1981).

(bron: de pers - 16/11/1981)

Statistieken

K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.

Elftallen

Freddy Verbelen
Hervé Royet
Karel Kesselaers
Stanley Brookes
Johan Van den Broeck
Ronny Lambrechts
Dirk Crabbé
Patrick Vermeiren
Benny Asselberghs
René De Ridder
Michael Jensen
Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Danny Koekelcoren
Frank Mariman
Patrick Ipermans
Leo Van der Elst
Christian Labarbe
Roger Van Gool
Harry Cnops
Alex Czerniatynski

Wissels

78' René De Ridder (uit)/
Nauwelaerts (in)
 
0 Harry Cnops (uit)/
Francis Goris (in)
89'
 

Begin Match
Karel Kesselaers      
9' Stanley Brookes 1-0      
Ruststand 1-0
      Harry Cnops 1-1 67'
      Patrick Ipermans 1-2 71'
90' Eindstand 1-2 90'
TERUG