Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.V. Waterschei T.H.O.R. Genk R. Antwerp F.C.
1 2
10.04.1982 Plaats: André Dumontstadion

Scheidsrechter: Francis Rion

Lijnrechters:
Julien Mestdagh - Jef Timmers
Toeschouwers: 8000

Wedstrijdverslag

Na KSV Waterschei Thor Genk - R Antwerp FC

Succesvolle explosie vlak na de rust

Genk - R Antwerp FC was zaterdag voor de tweede maal in acht dagen tijd te gast in de gemeente Genk. Na de scoreloze draw aan de Noordlaan te Winterslag, was het kennelijk de bedoeling van de bezoekers iets meer te bereiken bij de verplaatsing naar Waterschei. Tevens wat meer inhoud geven aan de mogelijkheden die in de ploeg schuilen dan een week voordien te Winterslag het geval was toen de formatie van de Bosuil heel wat kritiek moest incasseren. De roodbroeken brachten het ditmaal tot een overwinning. Op dat succes valt weinig af te dingen, hoewel de Thorianen in de eindfaze de kans kregen om de 0-2 achterstand nog ongedaan te maken. Op een psychologisch moment kreeg Plessers een elfmetertrap niet voorbij de bekwame Ratko Svilar.

Het duurde ruim een half uur voor de bezoekers het heft van de partij in handen namen. In het derde kwartier gaf R.A.F.C. verantwoording aan haar streven naar Europees voetbal. Toch diende gewacht tot in de herneming voor daar iets concreets uit voortvloeide. Op een explosieve wijze vatten de gasten de tweede helft aan. Roger Van Gool rukte op langs links, was een paar tegenstanders te wijs en te vlug af en schoof de bal naar het centrum. Alex Czerniatinsky was echter een fractie van een seconde te laat om de bordjesman aan het werk te zetten. Tien seconden later nam Cisse Goris, die bij de herneming ingekomen was voor Harry Cnops, doelman Thys zo zwaar op de korrel dat die een hoekschop moest toestaan. Van aan cornervlag zwiepte Laszlo Fazekas naar binnen, Patrick Ipermans kopte raak. Nul-een voor de eerste minuut van de tweede helft vol was.

Meteen brak de partij volledig open. De Genkse geelzwarten begonnen te duwen. De rood-witten gaven achteraan geen krimp, hoewel Ratko Svilar zijn kunde nog eens diende te tonen op een knal van een inzwenkende Gründel. Erg verrassend werd het 0-2. Ratko Svilar trapte ver uit. Saelen misrekende zich bij de interceptie, Laszlo Fazekas rukte op. De tackle van Plessers belette hem niet zijn kans naar de doelmond te wagen. Via de zijstaak was Thys een tweede keer geklopt. R.A.F.C. kaapte verdiend de twee punten weg, hoewel tijdens het eerste halfuur het voorzichtig aan boord werd gelegd om dit doel te bereiken. In die periode hield doelman Thys de spanning levendig door een vrije trap van Laszlo Fazekas, de beste speler op het terrein, uit het doelvlak te zweven en nog een krachtig schot van Alex Czerniatinsky te stoppen.

Het werd dus voor Thor een tweede opeenvolgende thuisnederlaag en dat juist tegen twee ploegen die net als KSV Waterschei Thor Genk trouwens, nog in de running zijn voor de Beker van België (R.P. - GvA - 12/04/1982).²

(bron: de pers - 12/04/1982)

Statistieken

K.S.V. Waterschei T.H.O.R. Genk R. Antwerp F.C.

Elftallen

Thijs
Gyozo Martos
Pierre Plessers
Alex Saelen
Danny David
Willy Vliegen
Pierre Janssen
Herman Houben
Roland Janssen
Heinz Grundel
Coninx
Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Danny Koekelcoren
Frank Mariman
Patrick Ipermans
Laszlo Fazekas
Christian Labarbe
Roger Van Gool
Harry Cnops
Alex Czerniatynski

Wissels

46' Coninx (uit)/
Gudmundsson (in)
 
73' Alex Saelen (uit)/
Tony Bialousz (in)
 
0 Harry Cnops (uit)/
Francis Goris (in)
46'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Patrick Ipermans 0-1 47'
      Laszlo Fazekas 0-2 64'
89' Roland Janssen 1-2      
90' Eindstand 1-2 90'
TERUG