Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Club Brugge K.V. R. Antwerp F.C.
2 1
14.02.1982

Scheidsrechter: Marcel Van Langenhoven

Lijnrechters:
David Delferiere - David Stevens
Toeschouwers: 16000

Wedstrijdverslag

Na Club Brugge KV - R Antwerp FC

Alles in handen, maar toch bangelijk slot

BRUGGE - "Dat kan ik niet meer aanzien." Schichtig vluchtte hij naar de catacomben van het stadion. 't Was ook nogal zorgelijk, de manier waarop Club Brugge het laatste kwartier bangelijk inzakte. Zonder dat het hoefde eigenlijk. 75 minuten had de thuisploeg het allemaal in handen, forceerde ze de beste kansen. Toen leek men plots weer aan alles te gaan twijfelen. Het spook van de degradatie? 't Is wennen voor een team als Club om zich uit de onderste regionen van de rangschikking te moeten bevrijden. De logische winstcijfers bleven op het bord maar 't zuchten was hoorbaar toen de spelers naar de douche trokken.

Peter Nilsson had voor een erg leuke aanhef gezorgd. De Zweed liep er opnieuw bij, wou het iedereen dus graag duidelijk maken dat hij wel degelijk zijn plaats in het elftal heeft. Het wou hem best lukken. Na zeven minuten kruiste hij diep naar Sörensen, spurtte krachtig door, werd via Wellens opnieuw aangespeeld en rondde prompt af. Wervelend. De beste aanval van de wedstrijd in feite. Lang duurde de pret evenwel niet. Geen minuut later was het alweer gelijk. Frank Mariman kreeg op 25 meter van het Brugse doel de bal toegespeeld en trapte op goed geluk naar doel en Vande Walle bleef op zijn plaats vastgeroest. De zon die hem erg hinderde? Misschien. 't Was een klap voor Club, zoveel was duidelijk. Tien minuten tasten en zoeken vooraleer men het ritme had weergevonden.

Het liep weer vrij aardig dan. Ceulemans kwam een honderdste van een seconde te laat om een scherp inzenden van Dardenne tegen het net te prikken. Ratko Svilar moest met enig kunst- en vliegwerk uitpakken om de hoge ballen vóór zijn doel weg te slaan. En R Antwerp FC? Vergeefs zocht rood-wit naar het elan van voor een paar weken. Het was ook nogal moeilijk met negen. Roger Van Gool viel in voor de gekwetste Christian Labarbe, maar liep zichzelf steeds voorbij. Laszlo Fazekas werd door Renson nooit enige gelegenheid gelaten in de wedstrijd te komen. 't Was niet altijd zuivere koffie, Renson werd overigens terecht geboekt. Het resultaat was er niet minder om. Het wou bij R.A.F.C. wel eens rammelen. Niet zonder gevolgen trouwens.

Even na het halfuur verkeek Danny Koekelcoren zich op een scherpe voorzet van Dardenne wat Sörensen toeliet met een loeiend vluchtschot Club weer op voorsprong te brengen. Verdiend. R.A.F.C. kwam nog een keer dreigen. Op een door Laszlo Fazekas getrapte hoekschop kopte Patrick Ipermans krachtig naar de hoek. Voor Vande Walle de gepaste gelegenheid om met een flitsende reflex zijn loomheid van even voordien te laten vergeten. Na rust werd het allemaal nerveuzer. Vier heren gingen in het boekje. Club kreeg het iets moeilijker zonder dat evenwel direct groot onheil dreigde. Vande Walle moest een listig balletje van Alex Czerniatynski over de lat toetsen.

Laszlo Fazekas, voor eenmaal verlost van Renson, zeilde om drie verdedigers vooraleer hij net vóór het strafschopgebied door Szymanowski werd gepakt. Professioneel zoals dat heet. Club wou intussen nog wel iets terugdoen. Zo kreeg Van Binst wellicht nog de beste kans toen Ratko Svilar op hoekschop wat ondoordacht omkwam. De bal ging evenwel naast. Het laatste kwairtier ging Club dan wat bangelijk doen. R.A.F.C. begon nijver te pressen, maar kon er geen gebruik van maken om gelijk te maken.

"Missen Pinter"
Het feit dat R Antwerp FC het nog steeds zonder Pinter moet doen, is volgens trainer Davidovic een zware handicap. "In deze fase van de competitie kunnen we best wat ervaring gebruiken. Dit is geen kritiek op de jongeren, want ten slotte moeten zij voor de aflossing zorgen. Zij hebben daarvoor ervaring nodig. Het is duidelijk dat we vandaag onvoldoende kansen hebben kunnen creëren". Verder had Davidovic nog zware kritiek op de leiding van Van Langenhove. Club werd in de tweede helft bevoordeeld. Dit werkte psychologisch in op onze spelers," meende hij (Jaak Beuckelaers - bron: onbekend - 15/02/1982).

(bron: de pers - 15/02/1982)

Statistieken

Club Brugge K.V. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Van de Walle
Gilbert Van Binst
Dirk Ranson
Antoni Szymanowski
Jos Volders
Jacky Debougnoux
Peter Nilsson
Guy Dardenne
Jan Ceulemans
Willy Wellens
Jan Sörensen
Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Danny Koekelcoren
Frank Mariman
Patrick Ipermans
Roger Van Gool
Gunter Van Eyck
Leo Van der Elst
Laszlo Fazekas
Alex Czerniatynski

Wissels

84' Willy Wellens (uit)/
Koen Sanders (in)
 

Begin Match
Jos Volders      
      André Heerwegh
Dirk Ranson      
      Gaston Boeckstaens
6' Peter Nilsson 1-0      
      Frank Mariman 1-1 7'
36' Jan Sörensen 2-1      
Ruststand 2-1
90' Eindstand 2-1 90'
TERUG