Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Lierse S.V. R. Antwerp F.C.
1 0
31.01.1982 Plaats: Lisp

Scheidsrechter: Willy Goovaerts

Lijnrechters:
Francis Arvent - Hendrik Roox
Toeschouwers: 15200

Wedstrijdverslag

Na K Lierse SK - R Antwerp FC

Gouden schoen maakt gouden doelpunt in slotfaze van bitsig duel

LIER - Erwin Vandenbergh, vr de aftrap in de bloemen gezet, de ganse wedstrijd haast onopgemerkt, heeft de geelzwarte aanhangers in de slotfaze een figuurlijk boeketje bezorgd in de vorm van een doelpunt. Drie minuten vr tijd schoot de 'gouden schoen' de bal van uit een zeer moeilijke hoek voorbij de Antwerpdoelman. "Super," zei een teleurgestelde trainer Davidovic die van oordeel was dat zijn elftal een gelijkspel had verdiend in een te bitsig gespeelde match, met zeven boekingen en weinig werkelijke hoogtepunten.

De heren profs hadden niet veel respect voor elkaars benen! De thuisploeg pakte de zaken onmiddellijk hard aan, de gasten repliceerden met twee boekingen als gevolg in de eerste twaalf minuten. De spitsen kregen weinig mogelijkheden om zich door te zetten en werden herhaaldelijk op professionele (?) wijze tegen de grasmat gewerkt. R Antwerp FC had het grootste gedeelte van een te hardnekkig duel een veldoverwicht en beheerste de situatie. Was echter zwak in de zone van de waarheid. De bal werd wel beheerst en zwierig rondgespeeld, maar er zat geen diepgang in.

Engelen kende een rustige avond. Laszlo Fazekas kon twee doelrijpe kansen niet verzilveren. Patrick Ipermans met Frank Mariman en Ratko Svilar, de beste rood-witte vertegenwoordigers, kwam een tikkeltje te laat bij een splijtende voorzet van de Hongaar. De Sinjoren maakten weinig tempo. Gaven de geelzwarte verdedigers de kans geregeld nieuwe stellingen te betrekken. K Lierse SK had in de jonge Van Baekel een sterk spelende middenvelder en poogde munt te slaan uit snelle tegenacties die n keer gevaar opleverden voor Ratko Svilar. De A-doelman stompte de bal met een geweldige reflex uit de doelmond. Albert Van Den Bergh kon de terugspringende bal niet over de lijn krijgen.

Dit vermocht Laszlo Fazekas evenmin na de rust, wanneer hij in de 55e minuut geen profijt kon trekken uit een verwarde toestand in de buurt van Engelen. Drongen de rood-witten K Lierse SK geregeld terug, mogelijkheden tot scoren waren er niet. Helleputte had niet veel moeite om in een gesloten verdediging de Antwerpacties in te dijken. K Lierse SK bleef gevaarlijker in de ruimte. Bij een loeier van Van Den Bergh die het de rood-witte verdedigers lastig maakte, diende Ratko Svilar een schitterende parade te leveren. Hij stompte de bal over de deklat. In de 85e minuut werd het rondspelen van de bal door de A-verdedigers bijna afgestraft. Danny Koekelcoren tastte mis, Bosch spurtte door, maar werd echter neergehaald.

K Lierse SK kreeg geen strafschop. Beide formaties waren, na een middelmatige wedstrijd, tevreden met de brilstand. Een drietal minuten voor tijd kwam Van Den Bergh op de proppen. Na een door Toth getrapte vrije trap was de 'gouden schoen' ter plekke om met een doelpunt eindelijk voor warmte te zorgen die er tot dan toe niet was geweest. Had R.A.F.C. voor het betere spel een gelijk spel verdiend, de roodbroeken kregen minder uitgespeelde kansen dan K Lierse SK (Ren Marin - bron: onbekend - 01/02/1982).

(bron: de pers - 01/02/1982)

Statistieken

K. Lierse S.V. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Carl Engelen
Luc Soons
Herman Helleputte
Istvan Kocsis
Romain Van der Borght
Garcia
Alain Van Baekel
Andras Toth
Robert Bosch
Erwin Vandenbergh
Albert Van den Bergh
Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
Andr Heerwegh
Danny Koekelcoren
Frank Mariman
Patrick Ipermans
Gunter Van Eyck
Leo Van der Elst
Christian Labarbe
Laszlo Fazekas
Alex Czerniatynski

Wissels

55' Alain Van Baekel (uit)/
Gijsels (in)
 
89' Luc Soons (uit)/
Marc Mertens (in)
 

Begin Match
Robert Bosch      
      Alex Czerniatynski
Istvan Kocsis      
      Christian Labarbe
Erwin Vandenbergh      
      Leo Van der Elst
Garcia      
Ruststand 0-0
87' Erwin Vandenbergh 1-0      
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG