Raymond Van De Cotte - Herman Varendonck
Toeschouwers: 4500

Na KV Kortrijk - R Antwerp FC

Beste kansen voor thuisploeg

KORTRIJK - De bezoekers toonden dat ze lef hadden en de counterfaam van de thuisploeg kenden. Onmiddellijk na de aftrap namen zij de verantwoordelijkheid op zich het spel te maken. Alsof ze Kortrijk uitdaagden het spelletje met de tegenacties nu ook maar eens tegen hen te proberen. Het West-Vlaamse team vroeg niets liever... De traditionele studieronde was, gelukkig voor het kouwelijk publiek, vlug voorbij. Ondanks het uitblijven van doelkansen kregen de toeschouwers in het eerste kwartier meer te zien dat op voetbal leek dan vorige zondag (R Standard CL) in de hele match.

De aanvalslijn van R Antwerp FC zonder Laszlo Fazekas voerde meerdere leuke nummertjes op, maar bleek toch niet voldoende inspiratie te vinden om de staalharde en de dubbel stevig georganiseerde afweer van de thuisploeg grote problemen voor te schotelen. De geregelde counters van KVK leverden weinig gevaarscheppende situaties op. Roger Van Gool zwoegde alsof hij per druppel verbruikte energie betaald wordt en leverde puike werkstukjes af waar zelfs het Kortrijkse publiek waardering voor had. Alex Czerniatynski was echter een paar keer te gehaast of te persoonlijk om de acties van zijn maats degelijk af te werken.

Bij de thuisploeg was er slechts een schijn van offensieve kracht te bespeuren telkens De Lamper of Devolder de bal voor de voeten kregen. De andere tijdelijke aanvallers van KVK lieten het meestal grof afweten. Naarmate het einde van de eerste helft naderde begon R.A.F.C. gas te minderen en probeerde het de tegenpartij meer initiatief en dus ook meer risico's op te dringen. Die gewijzigde opvattingen waren bevorderlijk voor het spektakelpeil van de match, maar het meesterschap van de verdedigingen bleek te groot om de keepers veel werk te bezorgen. Kansen op sensatie waren er weinig.

De tweede helft was vijf minuten oud toen R.A.F.C. aan achterstand ontsnapte. Een actie Pomini-De Lamper leverde Peeters een doelkans op. Het eindschot van de Nederlander werd door Ratko Svilar met de vingertoppen net over de dwarslat geduwd. Twintig minuten voor affluiten kreeg de doorgebroken De Lamper een kans voor de voet. Uit een scherpe hoek schoot hij naast de uitgelopen Ratko Svilar. Het balletje rolde de doellijn netjes voorbij en buiten. KVK onder impuls van een voor de rust onzichtbare Pomini begon zowaar te drukken. Geregeld doken er zelfs verdedigers op in de buurt van het Antwerpdoel.

Bijna werd Vergote matchwinnaar met een goedgericht kanonschot. Er zat zoveel kracht achter de kogel dat Ratko Svilar het leer moest lossen. Voor een Kortrijkse voet de bal kon binnentikken, trapte Cisse Goris het ding naar veiliger oorden. Het bleef ten slotte 0-0. Beide teams waren er gelukkig mee (Mark Dheedene - Het Nieuwsblad - 18/02/1982).

Alex Czerniatynski

68' Rik Van Mechelen (uit)/
Luc Vanneste (in)

0 André Heerwegh (uit)/
Gunter Van Eyck (in)
75'

0 Christian Labarbe (uit)/
Harry Cnops (in)
80'

90' Eindstand 0-0 90'