Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.F.C. Winterslag
3 0
22.11.1981 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Sebastien Cocaiko

Lijnrechters:
Luc Mercier - Julien Coddens
Toeschouwers: 8000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - FC Winterslag

Vier boekingen en uitsluiting voor FC Winterslag: Laszlo Fazekas overleeft alle aanslagen

DEURNE - Voor éénmaal moesten de jongens van de Antwerpse 'spionkop' als brave koorknapen toekijken. Op de grasmat, tussen de lijnen van wat ook een voetballer terrein wordt genoemd, hebben de spelers van FC Winterslag alle voordien gepleegde wandaden van de Bosuilspionkop in de vergeethoek getrapt. Al dadelijk na de aanvang van wat ten onrechte een voetbalwedstrijd werd genoemd, werden echte aanslagen gepleegd op de thuisspelers. Dat vooral Laszlo Fazekas het mikpunt was van de vuile 'Vieze mannen' kan wellicht verklaard worden door de erg goede intenties en de werklust van de Hongaar.

Hoe Laszlo Fazekas uiteindelijk alle aanslagen overleefde, mag een echt mirakel worden genoemd. Toen hij in de 74e minuut in de grote rechthoek omver werd gekegeld door doelverdediger De Bruyne, liet alles uitschijnen dat in zaal 5 van het Stuivenbergziekenhuis een bed in gereedheid gebracht moest worden. Vier boekingen en één uitsluiting... Het kwaad verdelgt het kwaad. Gelukkig maar voor de thuisspelers die op uitzondering van de éénmaal toch woedende Laszlo Fazekas (hij gaf zijn belager een duwtje) en Alex Czerniatynski (hij durfde terugslaan!) gedurende 90 minuten hun zelfbeheersing bewaarden.

Toen na een goede 25 minuten al ongeveer 15 zware overtredingen tegen de Limburgse gasten waren gefloten, had men toch eventjes de indruk dat FC Winterslag ook gekomen was om voetbal te spelen en zelfs aan te vallen. Drie spelers van Winterslag werden zowaar in offside-positie ontwaard. Lang duurde het echter niet of Billen trapte naar hartelust op Roger Van Gool, terwijl Lambrichts keer op keer Laszlo Fazekas ondersteboven haalde. Eventjes gaven Thijs en Van Lessen de indruk te willen spelen, maar het was slechts strovuur. Voor de Antwerpjongens was het bijgevolg onmogelijk aantrekkelijk voetbal op de grasmat te leggen.

Alle goede pogingen werden in de kiem gesmoord door soms brutale interventies. Het doelpunt dat rond het halfuur viel, situeerde erg goed het spelpeil. Op de door Laszlo Fazekas getrapte hoekschop misten Leo Vander Elst en Roger Van Gool de kans. Alex Czerniatynski kon wel scoren. Volgens het oordeel van gasten en hun supporters uit buitenspelpositie. Na de rust ging het van kwaad naar erger. Laszlo Fazekas werd na een voorzet van Roger Van Gool foutief gestopt door Billen en zette zelf de strafschop om.

Hoe de Hongaar toch nog lichamelijk geschikt was om na de aanslag van doelverdediger De Bruyne ook de tweede strafschop te nemen en om te zetten met achterspeler Houben tussen de palen, was velen een raadsel. Met Cisse Goris als rustbrenger en met Gaston Boeckstaens doorlopend in een glansrol, verkoos de thuisploeg in de slotminuten geen verdere risico's te nemen, al kon toen toch bijwijlen aan voetbal gedacht worden (Louis Ceulemans - GvA - 23/11/1981).
(bron: de pers - 23/11/1981)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.F.C. Winterslag

Elftallen

Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Danny Koekelcoren
Frank Mariman
Patrick Ipermans
Christian Labarbe
Leo Van der Elst
Roger Van Gool
Laszlo Fazekas
Alex Czerniatynski
Jean-Paul De Bruyn
Patrick Houben
Eric Vanlessen
Paul Lambrichts
Mathy Billen
Roger Albertsen
Luc Thijs
Pierre Denier
Karel Berger
Mathieu Denier
Daniel De Raeve

Wissels

46' Christian Labarbe (uit)/
Francis Goris (in)
 
82' Ratko Svilar (uit)/
Danny Dieltiens (in)
 
Jean-Paul De Bruyn (uit)/
Danny Kaes (in)
 
Daniel De Raeve (uit)/
Will Van Woerkum (in)
46'
 

Begin Match
      Daniel De Raeve
      Albertsen
      Pierre Denier
      Mathieu Denier
34' Alex Czerniatynski 1-0      
Ruststand 1-0
46' Laszlo Fazekas (penalty) 2-0      
      Jean-Paul De Bruyn 74'
75' Laszlo Fazekas (penalty) 3-0      
90' Eindstand 3-0 90'
TERUG