Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.V. Waregem
2 0
11.11.1981 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Ignace Goris

Lijnrechters:
Francis Picard - Livinus Gerits
Toeschouwers: 7500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KSV Waregem

Roger Van Gool vecht tot de overwinning veilig is

DEURNE - Om 'boeman' KSV Waregem onder de knie te houden, heeft R Antwerp FC hard moeten werken. Een kolfje naar de hand van Roger Van Gool. Tegen een ploeg die met een stevige verdediging op het terrein stond en die tijdens het zesde en laatste kwartier erg dicht bij een gelijkstellend doelpunt kwam, bleek de werklust van Roger Van Gool doorslaggevend. De ijver en het zwoegen van de speler-met-de-baard staken schril af bij het gepingel van de vedetten. Laszlo Fazekas Alex en Alex Czerniatynski haalden zich verschillende keren de ergernis van de Antwerpsupporters op de hals. Gelukkig stond tussen beide 'internationals' nog Roger Van Gool. Die blonk niet uit door een fijne baltoets, wel door vernuftige, vaak ook niet feilloos uitgevoerde ideeën.

Werkpaard Roger Van Gool kreeg van het publiek meer dan één open doekje. Lag aan de basis van het zo goed als beslissende doelpunt. Uitgerekend de bleke Alex Czerniatynski maakte dat in de slotminuten. Laszlo Fazekas ging te dikwijls op de solotoer, Alex Czerniatynski reageerde meestal te laat. Roger Van Gool knapte tussen beide falende artiesten het zware werk op. Niet altijd met veel bijval. In een voor de thuisploeg nog lastige wedstrijd kreeg zwoeger Van Gool toch de verdiende gelukwensen. Vier minuten voor het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, kreeg Van Gool de bal van Raymond Jaspers. Hij moest nog één speler uitschakelen, maar Carlos De Coninck won het duel. Roger Van Gool veerde moedig recht en haalde de bal uit de voeten van de Waregemspeler die ook al hulp van een ploegmaat had gekregen. Even buiten de grote rechthoek stormde Roger Van Gool op het doel af. Trapte tegen de paal. De voor eenmaal tijdig mee opgerukte Alex Czerniatynski kreeg de rebound binnen bereik en had niet de minste moeite de 2-0 op het scorebord te brengen.

De verdiende Antwerpzege kwam er na een wedstrijd die de toeschouwers zelden of nooit in vervoering bracht. Het duurde immers ruim een half uur voor de gasten een eerste maal in de richting van Ratko Svilar konden trappen. Het schot(?) van Loovens vloog wel tien meter naast het doel. Met een stevige verdediging had KSV Waregem het daarentegen evenmin lastig om de 0-0 vast te houden. Laszlo Fazekas pingelde te dikwijls en ging slechts zelden op de uitnodiging van een werklustige Roger Van Gool in. Het kwam bijgevolg bijna nooit tot een snel uitgevoerde dubbelpass. Een schitterende voorzet van de later wegdeemsterende Christian Labarbe vond niemand aan de tweede paal. Een zwaar schot van Gaston Boeckstaens had Wim De Coninck toch even wat last bezorgd. De tweede fout van Denorme op Roger Van Gool leidde in de 26' tot het eerste Antwerpdoelpunt. Leo Vander Elst zette zich achter de bal en die vloog keihard door de muur, ketste af op een Waregems been en viel in de hoek van het doel. Roger Van Gool kwam dicht bij een tweede doelpunt.

De vanuit de verdediging opgerukte Gaston Boeckstaens bediende Alex Czerniatynski. Roger Van Gool waagde op de voorzet laag uitvallend met het hoofd zijn kans. De bal vloog de zijstaak. Pas na de rust met Marc Millecamps die niet langer onzichtbaar over het terrein dweilde en broer LUc die eveneens zijn sterke persoonlijkheid liet gelden, konden de gasten iets verrichten tegen de thuisploeg. De Great Old kon rekenen op een bijna feilloos spelende Frank Mariman en op de uitstekende Gaston Boeckstaens en Danny Koekelcoren. Veel was er echter niet te beleven. Christian Labarbe kon op voorzet van Roger Van Gool met een zwaar schot uitpakken. Luc Millecamps had geen moeite om de al te trage Alex Czerniatynski de bal uit de voeten te halen. Negen minuten voor tijd kreeg Delesie de bal tot bij Denorme die net over de dwarsligger kopte nadat Ratko Svilar zich misrekende op de hoge bal. KSV Waregem besefte dat niet alles reddeloos verloren was. Roger Van Gool had het laatste woord.

Na al met een zwaar schot te hebben uitgepakt, geraakte hij tot bij Wim De Coninck, maar kwam tot de vaststelling dat er op een voetbalterrein ook hout te vinden is. Alex Czerniatynski enkele keren duchtig uitgefloten, stond evenwel op de goede plaats en rondde het zwoegen Roger van Van Gool af (bron: onbekend - 12/11/1981).

(bron: de pers - 12/11/1981)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.V. Waregem

Elftallen

Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Danny Koekelcoren
Frank Mariman
Patrick Ipermans
Leo Van der Elst
Christian Labarbe
Roger Van Gool
Laszlo Fazekas
Alex Czerniatynski
Wim De Coninck
Erwin Denorme
Franky Dekenne
Luc Millecamps
Carlos De Coninck
Hans Loovens
Marc Millecamps
Kurt Delesie
Danny Veyt
Henny Michielsen
Juan Verdugo

Wissels

67' Leo Van der Elst (uit)/
Francis Goris (in)
 
77' Patrick Ipermans (uit)/
Raymond Jaspers (in)
 
Hans Loovens (uit)/
Decroix (in)
46'
 

Begin Match
26' Leo Van der Elst 1-0      
Ruststand 1-0
83' Christian Labarbe      
86' Alex Czerniatynski 2-0      
90' Eindstand 2-0 90'
TERUG