Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

S.K. Beveren R. Antwerp F.C.
1 1
08.11.1981 Plaats: Freethiel

Scheidsrechter: Willy Goovaerts

Lijnrechters:
Gaston Bots - Luc Lazou
Toeschouwers: 13000

Wedstrijdverslag

Na SK Beveren - R Antwerp FC

Baecke verhindert Europese kater

BEVEREN - De confrontatie tussen SK Beveren en R Antwerp FC eindigde onbeslist. Dit was volgens het spelverloop ook wel de juiste kwotering. Elke ploeg nam immers een helft voor zijn rekening. Voor de rust was R.A.F.C. de betere ploeg. De bezoekers scoorden langs de wederoptredende Patrick Ipermans. In de tweede helft herpakte een voor de rust zwalpende thuisploeg zich. De voorsprong van R.A.F.C. werd weggeveegd met een doelpunt van flankverdediger Baecke, dat door de bezoekers fel werd aangevochten. De match was 75 minuten oud. Een voorzet van Jaspers werd door Theunis, doorgekopt naar Baecke die met een schuin schot het leder in de verste hoek deponeerde. Vooraleer Baecke evenwel afdrukte had lijnrechter Bots de de vlag omhoog gestoken voor buitenspel van Weihrauch.

Scheidsrechter Govaerts hield daar evenwel geen rekening mee en wees overtuigd naar de middencirkel. Toen de Antwerpspelers in blok op de grensrechter afstormden, ging de ref toch zijn assistent consulteren, die evenwel zegde dat er niks onreglementairs gebeurd was. De gelijkmaker bleef alzo geldig. Na afloop zou lijnrechter Bots ons vertellen dat hij zijn vlag onbewust in de hoogte had gestoken...

SK Beveren begon met een gewijzigde ploeg aan de derby tegen R.A.F.C. Van Moer was er niet bij wegens vermoeide spieren. Garot was na zijn blunder in het Europees duel tegen Split bankzitter. De liberoplaats werd ingenomen door Danny Pfaff. R.A.F.C. met doelman Ratko Svilar, die na een laatste test speelklaar was bevonden, startte geestdriftig. Het hield er een hoger tempo op na dan de thuisploeg die het in de eerste 45 minuten niet verder bracht dan wat krasselvoetbal. R.A.F.C. bedreigde Pfaff een eerste maal in de 17e minuut toen Pat Ipermans een vrijschop, na fout van Theunis op Laszlo Fazekas, nipt naast de rechterstaander stuurde.

Ondanks de werkkracht van Roger Van Gool, had R.A.F.C. pech toen een inzenden van Alex Czerniatynski tegen de dwarslat plofte. De executie van het zwalpende Beveren was evenwel slechts uitgesteld. In het midden van het tweede kwartier tastte Pfaff mis op een hoekschop van Laszlo Fazekas. Buyl verwerkte uiteindelijk opnieuw in hoekschop. Laszlo Fazekas trapte weer, Roger Van Gool kopte door naar Pat Ipermans, die van dichtbij de netten bol zette. SK Beveren had daarop de kans om langszij te komen, Frank Mariman haalde met een ultieme sliding het leer uit de voeten van Weihrauch. Tot het rustsignaal hield R.A.F.C. er een rustig meesterschap op na.

Tijdens de pauze voerde Urbain Braems een onverwachte wissel uit. Schoofs bleef in de kleedkamer, Garot ging naast Albert in de spits spelen. SK stak nu meer snelheid in de uitvoering. Het was wel een verrassing dat R.A.F.C. het liet afweten. De bezoekers waren op het uur, na balverlies van Buyl, langs Alex Czerniatynski wel dicht bij een tweede doelpunt. Roger Van Gool kopte de bal op de rechterpaal. Een kwartier later geraakte SK Beveren langszij. In de slotfase diende R.A.F.C. alle krachten te bundelen om overeind te blijven. Bij KSK Beveren stelden de flankverdedigers Jaspers en Baecke zich aan als de betere aanvallers.

Op beiden werd een overtreding begaan wat resulteerde in boekingen voor Roger Van Gool en Alex Czerniatyiiski. Het door R.A.F.C. omstreden doelpunt van Baecke zorgde er uiteindelijk voor dat SK Beveren na de prachtwedstrijd in Split niet met een Europese kater zat (Wim Van Waes - bron: onbekend - 9/11/1981).

(bron: de pers - 09/11/1981)

Statistieken

S.K. Beveren R. Antwerp F.C.

Elftallen

Jean Marie Pfaff
Eddy Jaspers
Danny Pfaff
Freddy Buyl
Marc Baecke
Patrick Schoofs
Heinz Schönberger
Paul Theunis
Dieter Weihrauch
Peter Crève
Erwin Albert
Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Danny Koekelcoren
Frank Mariman
Patrick Ipermans
Leo Van der Elst
Christian Labarbe
Roger Van Gool
Laszlo Fazekas
Alex Czerniatynski

Wissels

46' Patrick Schoofs (uit)/
Philippe Garot (in)
 
0 Christian Labarbe (uit)/
Raymond Jaspers (in)
65'
 
0 Roger Van Gool (uit)/
Francis Goris (in)
88'
 

Begin Match
      Roger Van Gool
      Alex Czerniatynski
      Patrick Ipermans 0-1 21'
Ruststand 0-1
75' Marc Baecke 1-1      
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG