Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R.W.D.Molenbeek R. Antwerp F.C.
4 2
18.10.1981 Plaats: Edm. Machtensstadion

Scheidsrechter: Roger Verhaeghe

Lijnrechters:
Jacques Scieur - A. Poos
Toeschouwers: 6.000

Wedstrijdverslag

Na RWDM - R Antwerp FC

Drie goals van Jansen maken vroege achterstand ongedaan

MOLENBEEK - De geschiedenis herhaalt zich. Het is in het verleden wel meer gebeurd dat R Antwerp FC in Molenbeek zware cijfers te slikken kreeg. Ook nadat het eerst op voorsprong was gekomen. Gisterenmiddag kenden de rood-witten in het Machtensstadion weer een ideale start. Na vier minuten stonden ze al 0-1 voor. Hoewel Molenbeek die achterstand snel goedmaakte, bleef R.A.F.C. de hele eerste helft meer dan behoorlijk tegenspel bieden. De ruimte werd meestel oordeelkundig verkleind en Molenbeek kon zijn spel moeilijk ontwikkelen. Merkwaardig genoeg hield R.A.F.C. dat slechts één helft vol. Tot overmaat van ramp moest de vermoeide Laszlo Fazekas na een uur naar de kleedkamer, zodat de aanval ondanks het inkomen van Roger Van Gool niet versterkt werd. Op dat moment was rood-wit al ontwapend en stond 2-1 achter.

De voorsprong die rood-wit bij het begin van de match op het bord schoot, kreeg het halvelings ten geschenke van Desaeyere, die bij een hoge bal te lang aarzelde. Christian Labarbe kon aan de haal gaan en scoren. Twee minuten later bracht Jansen de stand al in evenwicht met een laag schot in de verste hoek. R.A.F.C., met Czernia en Laszlo Fazekas vooraan, kreeg af en toe steun van Gunther Van Eyck. Meer dan een draaiend schot van Leo Vander Elst moest Ruiter in de eerste helft niet stoppen. Aan de overkant moest Ratko Svilar al niet veel meer ingrijpen. Dat kwam vooral door een paar missers van de Molenbeekse aanvallers. Toen Thycosen een tiental minuten na de rust op aangeven van Boskamp, die nu veel meer ruimte kreeg op het middenveld, kon doorgaan en scoren, zag het er voor de bezoekers bedenkelijk uit.

Niet zozeer omwille van de score, maar wel wegens de stilaan duidelijker wordende onmacht om iets tegen te doen. Czernia kreeg nog één kansje op een terugspeelbal van Thycosen, maar dat was alles. Het hek was helemaal van de dam toen Jansen een tweede maal vernietigend uithaalde. Martens zwiepte een vrijschop voor doel en de vrijstaande (waar zaten die verdedigers?) Jansen prikte het leder in de vlucht naast de paal en tegen het net. Er was een uur gespeeld. Laszlo Fazekas was al van het terrein gestapt. Met die 3-1 op het bord gaf R.A.F.C. zich over. Een kwartier voor tijd belandde een voorzet van De Vriese nog via de borst tegen de arm van Danny Koekelcoren. Dit kostte zijn club een strafschop. Jansen maakte zijn derde en Molenbeek hield het voor bekeken. Nam het rustiger op. Hierdoor kon R.A.F.C. nog iets laten zien.

De mee opgerukte Gaston Boeckstaens mikte voorbij een geslagen Ruiter, maar ook nipt naast het doel. Leo Vander Elst speelde zich in de kijker. In ongunstige zin als hij na een overbodige fout op Boskamp een boeking kreeg. Vervolgens in gunstige zin. Ruiter punchte een inzenden van Roger Van Gool weg. De jonge Bosuilmiddenvelder ving de bal op en joeg tegen het net. Het gaf de score een wat milder uitzicht (Ronny Ceuleers - bron: onbekend - 19/10/1981).

(bron: de pers - 19/10/1981)

Statistieken

R.W.D.Molenbeek R. Antwerp F.C.

Elftallen

Jan Ruiter
Dirk Devriese
Michel Dewolf
René Desaeyere
Maurice Martens
Jan Boskamp
Franky Van Der Elst
Rudi Cossey
Steen Thycosen
Nico Jansen
Alain Cneudt
Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Danny Koekelcoren
Frank Mariman
Patrick Ipermans
Gunter Van Eyck
Leo Van der Elst
Christian Labarbe
Laszlo Fazekas
Alex Czerniatynski

Wissels

77' Rudi Cossey (uit)/
Patrick Thairet (in)
 
0 Laszlo Fazekas (uit)/
Roger Van Gool (in)
58'
 
0 Gunter Van Eyck (uit)/
Raymond Jaspers (in)
70'
 

Begin Match
      Christian Labarbe 0-1 4'
6' Nico Jansen 1-1      
Ruststand 1-1
55' Steen Thycosen 2-1      
64' Nico Jansen 3-1      
76' Nico Jansen (penalty) 4-1      
      Leo Van der Elst 85'
      Leo Van der Elst 4-2 89'
90' Eindstand 4-2 90'
TERUG