Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. Club Brugge K.V.
3 0
07.10.1981 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Marcel Van Langenhoven

Lijnrechters:
Francis Picard - Marcel Vermeire
Toeschouwers: 13000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - Club Brugge KV

Laszlo Fazekas sloopt samen met Gunther Van Eyck Brugse muur

DEURNE - Het door kwetsuren zwaar geteisterde Club Brugge koos gisteren onomwonden voor puur verdedigend voetbal. Van Binst en Op De Beeck probeerden met een strakke mandekking Alex Czerniatynski en Laszlo Fazekas aan de ketting te leggen. Ranson, Ondrus en Maes maakten de vijfmansachterhoede compleet. Walter Ceulemans en debutant Teuben kregen op het middenveld ook al een defensieve opdracht. De thuisploeg moest proberen die muur te slopen.

In de vijftiende minuut gebeurde dat bijna met succes. Laszlo Fazekas trok een vrije trap tot bij Leo Vander Elst die onverbiddelijk aanlegde. Jensen kon met de voet redding brengen. Drie minuten later timmerde R.A.F.C. een vlotte aanval in elkaar. Op De Beeck begreep het gevaar en stopte Laszlo Fazekas onder de graszoden. Ref Van Langenhove reageerde slechts met een boeking. Aan het halfuur werd de negatieve manier van spelen van Club terecht afgestraft. Leo Vander Est kruiste uitstekend. Gaston Boeckstaens verraste Maes met een korte tik en Gunther Van Eyck schoot onder Jensen door: 1-0.

Na de rust bleef de gekwetste Jan Ceulemans in de kleedkamer. Van Walleghem draafde op. Club Brugge kroop af en toe eens uit zijn egelstelling. Er werd zo ongeordend gevoetbald dat Ratko Svilar immer werkloos toekeek. Aan de overkant dreigde er wel gevaar. Een kromme vrije trap van Laszlo Fazekas en de kopstoot van André Heerwegh suisde net naast. Laszlo Fazekas bleef langs Op De Beeck schuiven alsof het een etalagepop was. De Mechelaar was compleet van de kook en schopte wild om zich heen. Een nieuwe aanslag op de Hongaar kostte de terechte uitsluiting.

Club ging nu helemaal ten onder. Alex Czerniatynski werd door Ondrus gestuit. Van Langenhove legde de bal op de strafschopstip. Laszlo Fazekas liet die kans niet onbenut. R.A.F.C. dreigde verder. Gunther Van Eyck en Frank Mariman dwongen Jensen tot een goede save. Alex Czerniatynski rolde de hele Brugse defensie op en scoorde knap. Club Brugge maakte ronduit een zielige indruk en ontsnapte niet aan de zware nederlaag. Het ontnam het publiek tijdens het eerste uur wel een leuke pot voetbal. Gelukkig bleek R.A.F.C. met Gunther Van Eyck en Laszlo Fazekas zo goed geïnspireerd dat het Brugse negativisme terecht afgestraft werd (François Collin - bron: onbekend - 08/10/1981).

(bron: de pers - 08/10/1981)

Statistieken

R. Antwerp F.C. Club Brugge K.V.

Elftallen

Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Danny Koekelcoren
Frank Mariman
Patrick Ipermans
Gunter Van Eyck
Leo Van der Elst
Christian Labarbe
Laszlo Fazekas
Alex Czerniatynski
Birger Jensen
Dirk Ranson
Paul Op de Beeck
Gilbert Van Binst
Walter Ceulemans
Tjapko Teuben
Gino Maes
Anton Ondrus
Jan Sörensen
Willy Wellens
Jan Ceulemans

Wissels

Jan Ceulemans (uit)/
Luc Vanwalleghem (in)
46'
 
Gino Maes (uit)/
Luc 'Bibi' Hinderijckx (in)
61'
 

Begin Match
      Paul Op de Beeck 18'
29' Gunter Van Eyck 1-0      
Ruststand 1-0
      Paul Op de Beeck 62'
69' Laszlo Fazekas 2-0      
78' Alex Czerniatynski 3-0      
90' Eindstand 3-0 90'
TERUG