Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.K. Tongeren
1 0
26.08.1981 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: René De Bleeckere

Lijnrechters:
Julien Mestdagh - Albert Beeckman
Toeschouwers: 13000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KSK Tongeren

Ingekomen Cnops scoort, Svilar redt de punten

DEURNE - R Antwerp FC had het in de eerste speelhelft erg lastig tegen een Limburgs elftal, waarin Jef Vliers zijn pionnen uitstekend had opgesteld. Alex Czerniatynski en Laszlo Fazekas kregen een speciale bewaking zonder te zeggen dat KSK Tongeren fel verdedigend ingesteld was.

Na 11 minuten kregen de gasten hun eerste kans als na vrije schop Ratko Svilar niet bij de bal kon en Cuyx de wenkende kans naast de doelpaal trapte. Werd over het algemeen op de speelhelft van KSK Tongeren geacteerd, de rood-witten speelden te veel in de breedte en waren te weinig verrassend om de stevige Tongerse verdediging te ontwrichten. In de 23e minuut kreeg Alex Czerniatynski uit een vrije trap van Laszlo Fazekas toch een kans. Een duiksprong van Tervoort verhinderde het doelpunt. De 'Great Old', enkele keren in de buitenspelval opgevangen, kwam er een zestal minuten vóór rust opnieuw dicht bij. Na een werkelijk knappe actie bracht Laszlo Fazekas de bal bij Alex Czerniatynski, die hard tegen de deklat aanknalde. In de slotminuut kwam er nog bijna een verrassing als Cuyx een nieuwe mogelijkheid kreeg tot scoren maar te zacht in de handen van Antwerpdoelman Ratko Svilar trapte.

Een blind offensief van de thuisploeg in de aanvangsminuten van de tweede helft leverde niets op. KSK Tongeren repliceerde en slechts dank zij drie schitterende saves van Ratko Svilar geraakten de Limburgers niet op voorsprong. De Antwerpdoelman stopte uitbraken en schoten op schitterende wijze. Eén keer redde Gaston Boeckstaens op de lijn. KSK Tongeren begon meer in zichzelf te geloven tot trainer Dimitri Davidovic een nieuwe aanvaller in het veld haalde. Harry Cnops kwam in de plaats van Raymond Jaspers. Danny Koekelcoren nam het centrum van de verdediging over. Het was een goede gok van de oefenmeester. Na 61 minuten kopte Harry Cnops uit hoekschop het winnende doelpunt voorbij Tervoort. In de slotfase moest R.A.F.C. alle zeilen bijzetten om de zege veilig te stellen. De gasten werd een dubieuze strafschop onthouden nadat Leo Van der Elst zo'n acht minuten voor tijd Bogaerts bij het aanleggen tegen de vlakte haalde.

Scheidsrechter De Bleeckere leidde voor 13.000 toeschouwers (René Mariën - GvA - 27/08/1981).

(bron: de pers - 27/08/1981)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.K. Tongeren

Elftallen

Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Raymond Jaspers
Frank Mariman
Patrick Ipermans
Danny Koekelcoren
Christian Kulik
Leo Van der Elst
Laszlo Fazekas
Alex Czerniatynski
Rob Tervoort
Leo Clijsters
Rudy Vossen
Marcel Collas
Norbert Beuls
Freddy Cuyx
Serge Verheyden
Luc Beyens
Christian Werner
Tony Kurbos
Yvan Hoste

Wissels

61' Raymond Jaspers (uit)/
Harry Cnops (in)
 
Christian Werner (uit)/
Marc Bogaerts (in)
66'
 
Tony Kurbos (uit)/
André Scheen (in)
83'
 

Begin Match
André Heerwegh      
      Marcel Collas
      Leo Clijsters
Ruststand 0-0
69' Harry Cnops 1-0      
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG