Marniq Sandra - Herman Varendonck
Toeschouwers: 2200

Na R Antwerp FC - RC Jet Wavre

Zelfs een gazelle vlucht niet voor een tandeloze tijger

DEURNE - "Onvoorstelbaar", zei voorzitter Eddy Wauters achteraf. R Antwerp FC was de laatste vijf wedstrijden ongeslagen,maar bakte er tegen RC Jet Waver helemaal niets van. Een flirt met eigen onbekwaamheid, terecht afgestraft door de rode lantaarndrager die genoeg karakter had om de eerste uitzege weg te kapen.

Doelman Everaert lag er spartelend bij, Mark Van der Linden loerde op een kans, aanvoerder van Marcke had de bal met een krachtige schop gekeerd. Zo was het beeld van energieke gasten en een onmondige thuisploeg. Wat een riante repetitie moest worden met het oog op de Antwerpse derby werd een komplete offday. Het klikte nooit bij de warrige thuisploeg, die slechts twee ballen tussen het hout kreeg en ondanks de inzet van knokkers als Rudi Smidts en Norbert Beuls als los zand uiteenviel. De Antwerpprofs liepen er voor spek en bonen bij en speelden een soort voetbal zonder enige creativiteit. Tegen zo'n tandeloze tijger had zelfs de Brusselse gazelle geen angst, liep na de rust steeds lichtvoetiger over de Bosuilwei. Het werd een les in nederigheid. Toen de thuisploeg kankerde over duwfouten op Rudi Smidts en Mark Van der Linden, geen schoolvoorbeelden van een strafschop, lanceerde Pomini een tegenaanval en vond Goyvaerts, die haalde zo bliksemsnel uit, dat de bal via de ijzeren staaf terug in het veld gecatapulteerd werd. Racing Jet trok zich op aan dit doelpunt en zette via Demey, Goyvaerts en Ferguson de betere kansen op een rijtje. De rood-witten sloegen wel vertwijfeld terug (corners 10-2), maar in de opperste verwarring.

Met slechts twee pogingen tussen de palen werd de flipperkast een karikatuur. Na drie minuten redde Everaert een flitsend schot van Harry Cnops. Diep in de tweede helft, Vladi Petrovic was al naar de cabine, kon Adriaens op de lijn een opwipper van Alex Verniers in de schoot opvangen. Reken daarbij enkele halve kansen voor Mark Van der Linden, Harry Cnops en Rudolf Wabra om het sommetje af te ronden. Er zat geen lijn en geen continuïteit in de stroef spelende thuisploeg, die een centrale figuur miste om de consequente dekking van de Brusselse verdediging te ontregelen. We geloven dat R.A.F.C. met te veel hoogmoed, maar te weinig hartstocht aan de opdracht begonnen is, tenzij de spelers de penningmeester eens blij wilden maken nu er geen winstpremie moest betaald worden. In dergelijke omstandigheden kon een dappere staartploeg boven zichzelf uitgroeien. R.A.F.C. te klein voor het tafellaken, te groot voor het servet. R.C. Jet won verdiend (Frans Van Bergen - GvA - 15/04/1985).

Door het oog van Bob (28)

Met de komst van de virtueel veroordeelde Brusselse hekkensluiter, kon er de rooditten
uiteraard niets gebeuren. De mentaliteit van "het zal wel een gemakkelijk klusje worden", liep het zoals dit bij dergelijke wedstrijden op de Bosuil al meermaals gebeurde, volledig mis!

Na een unieke vroege kans van Harry Cnops waarbij de Brusselse doelman Everaert met een schitterende reflex onheil voorkwam, zorgde R Antwerp FC voor de rest van de wedstrijd nog voor weinig of geen doelgevaar. Bij de rust (0-0) vroegen de fans zich terecht af hoe hun ploeg tot een doelpunt zou komen.

Als drie minuten na de hervatting Goyvaerts bij een snelle Brusselse uitval Jan Ruiter kansloos liet (0-1), voelde de Antwerpinsider de nederlaag aan. Racing Jet toonde zich onder impuls van Pomini en Demey tegen een zwalpend R Antwerp FC de betere ploeg (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad - 25/05/1985)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 25/04/1985)

11 Jan Goyvaerts

69' 8 Vladimir Petrovic (uit)/
14 Alex Verniers (in)

Jan Goyvaerts 0-1 48'
90' Eindstand 0-1 90'