Toeschouwers: 5000

Na KFC Beringen - R Antwerp FC

Logisch vonnis in zeven minuten

Beringen. — Ruim een uur lang kon KFC Beringen, zonder Johan Schoofs, Van Rethy, Geypen en Tielemans, de schijn ophouden tegen R Antwerp FC, zonder Gaston Boeckstaens, Leo Van der Elst, André Heerwegh en Laszlo Fazekas, aan de kant gelaten om Vladimir Petrovic de gelegenheid te geven zich in de 'etalage' te spelen.

Bij het ingaan van het laatste kwartier ging de mijnploeg zielloos ten onder. Het begon met een own-goal van Verniers die een inzenden van Mark Van der Linden, van ver bediend door 'joker' Harry Cnops, op het been kreeg en de bal in eigen doel zag caprioleren. Drie minuten later werd Schubert nogmaals verrast toen hij een listige vrije trap van Vladimir Petrovic niet uit zijn doelvlak kon houden. Nog eens vier minuten later stuurde Mark Van der Linden, constant door Rogiers met de botte bijl belaagd, een verre bal naar Harry Cnops. Hij speelde Rogiers uit en omzeilde ook Schubert met een rake lobbal. Meteen stonden de goals op het bord die R.A.F.C. al voor de rust had kunnen aantekenen.

Toen vonden het sterke spel en rijpe kansen de bekroning niet die er achteraf wel kwam, op een moment dat KFC Beringen de wedstrijd bepaalde maar Ratko Svilar nauwelijks kon verontrusten. Petur Petursson, die na rust aan Dries een veel kwader klant had dan eerst aan Berrevoets, was de man die vergat te scoren. Eerst knalde hij een loeier tegen het kruishout, daarna schoot en kopte hij op aangeven van spelmaker Vladimir Petrovic, telkens naast. KFC Beringen kwam tussendoor een paar keer dreigend opzetten, evenveel keren gaf Reynders blijk van onvoldoende zelfbeheersing. Scheidsrechter Magerat leidde voor 5.000 toeschouwers. (Rudy Nuyts - bron: onbekend - 9/04/1984).

Door het oog van Bob (29)

Aan de Mijn te Koersel, speelde de Great Old in het Mijnstadion eindelijk nog een keertje een sterke wedstrijd. FC Beringen kwam er gewoonweg geen ogenblik aan te pas. het was verwonderlijk dat aan de rust de tussenstand nog steeds dubbelblank was (0-0).

Tijdens de tweede helft bleef R Antwerp FC de wedstrijd controleren, maar dienden de fans toch nog tot de 74' te wachten alvorens eindelijk de oververdiende openingstreffer tot stand kwam langs Mark Van der Linden. In een periode van de daaropvolgende zes minuten werd het 0-3 dank zij een vrijschopdoelpunt van Vladi Petrovic en een gemeten lobballetje van de ingevallen Harry Cnops.

Op te merke, de sterke wedstrijd van de zgn. invallers Patrick Vermeiren, Gunther Van Eyck, Christian Labarbe en Peter Ruts, alsook de goede verrichting van Patrick Ipermans op de voorstoppersplaats naast Yves Vanderveeren (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-17 12/05/1984).

11 Petur Petursson

46' Eddy Berrevoets (uit)/
Eddy Dries (in)

71' Eric Reynders (uit)/
Ramo Ciarlariello (in)

8 Paolo Lallo (uit)/
13 Peter Ruts (in)
46'

4 Danny Koekelcoren (uit)/
14 Harry Cnops (in)
64'

Yves Vanderveeren
      Patrick Vermeiren
      Mark Van der Linden 0-1 75'
      Vladimir Petrovic 0-2 77'
      Harry Cnops 0-3 83'
90' Eindstand 0-3 90'