Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. S.K. Beveren
0 1
01.04.1984 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Ignace Goris

Lijnrechters:
Roger Dupont - Alex Debruyne
Toeschouwers: 8500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KSK Beveren

Ongelukkig aprilgrap van Patrick Ipersman helpt KSK Beveren weer over de schreef

BOSUIL — Dank zij een onberispelijk own-doelpunt van Patrick Ipermans, die de wederoptredende doelman Ratko Svilar met een ongelukkige versie van de aprilgrap op het verkeerde been zette, heeft leider KSK Beveren eindelijk de volle buit nog eens binnengehaald. Van 12 februari was het al geleden dat de Waaslanders nog eens een wedstrijd gewonnen hadden. De schamele twee op tien in competitie, met daarbovenop nog twee bekernederlagen tegen R Standard CL, hadden het geloof in eigen kunnen meer dan aangetast. Ook gisteren kon KSK Beveren niet overtuigen in een mager gevuld Bosuilstadion. Omdat Creve twee keer en Christiaens één keer het doelhout hadden geteisterd R.A.F.C. te mak voetbalde, was de overwinning niet onverdiend.

Een grote wedstrijd is het alleszins niet geworden, dat hebt u al begrepen. In de eerste helft probeerden beide partijen er nog wat van te maken, werden de aanvalsregisters toch af en toe opengetrokken. Zonder duif Petrovic, hoog in de tribune neergestreken, probeerde R.A.F.C. de leidersformatie met trage combinaties, onder druk te zetten. Doelman De Wilde moest in het eerste halfuur enkele keren hoog in de trapeze klauteren om een gestrekt schot van Laszlo Fazekas, een kromme vrijschop van de afwezige Mark Van der Linden en een loeier van Leo Van der Elst uit zijn doelvlak te zweven. De zieke Gaston Boeckstaens stond aan de overzijde op erg slappe benen te voetballen en dus vielen de betere kansen voor de Beverense voeten.

Creve slaagde er slag op slinger in de bal uit de voeten van de Antwerpkapitein te halen. Hij kwam drie keer oog in oog met doelman Ratko Svilar. Als opwarmertje kopte hij een voorzet van Albert rakelings naast de paal. Bij de twee volgende gelegenheden knalde het socialistische gemeenteraadslid tegen het doelhout aan. Albert leidde de actie in die op de paal stierf. Op vrijschop van Kusto testte Creve de dwarsligger op zijn stevigheid. R.A.F.C. kroop dus enkele keren door het oog van de naald, maar zou toch totaal onverwacht op achterstand de rust ingaan. Twintig seconden waren er nog te voetballen in de eerste helft. Baecke stuurde de bal in de rechthoek. In een poging om de situatie op te ruimen kreeg Patrick Ipermans het ronde ding zo verkeerd op de slof, dat Ratko Svilar niet anders kon dan sprakeloos toezien.

Gaston Boeckstaens werd na de rust in de kleedkamer gelaten voor Christian Labarbe, maar R.A.F.C. miste de inspiratie om de verliesscore om te buigen. De flitsen van Laszlo Fazekas werden steeds zeldzamer. Alleen Paolo Lallo demonstreerde voldoende werkkracht om toch af en toe een bres te slaan in de Beverense afweer. Halverwege de tweede helft kwam R.A.F.C. even opzetten. De strakke bal van Paolo Lallo verdween naast de paal buiten. Het schroeischot van Danny Koekelcoren werd door De Wilde onschadelijk gemaakt. De leidersploeg, die eindelijk nog eens de weelde kende een voorsprong te mogen verdedigen, bleef zonder al te veel moeite overeind. Achteraan specializeerden Garot en Danny Pfaff zich verder in het lukraak wegtrappen van verre ballen. Op het middenveld kon alleen Theunis enige indruk maken, al was het maar vanwege zijn tomeloze inzet.

In de slotfase werd Albert eindelijk uit het stilleven weggehaald. Met de kwikzilveren Christiaens in de spits bracht KSK Beveren nog enige vorm van leven in de brouwerij. Hij knalde overigens op de paal na enkele gesmaakte en gevarieerde één-tweetjes met Kusto. Ratko Svilar moest nog opruimwerk verrichten op pogingen van Christiaens en de opgerukte Lambrichts. De belangrijke zege was binnen schot voor KSK Beveren. De Waaslanders blijven voorlopig (?) de heerschappij van deze eigenaardige competitie dragen. R.A.F.C. van haar kant, moet zich geen verdere illusies meer maken. Voor zover die tenminste nog aanwezig waren, wat niet zo duidelijk bleek uit de vertoning... (Henk Van Nieuwenhove - GvA - 02/04/1984)

Door het oog van Bob (28)

Een op drift geslagen KSK Beveren, dat slechts 2 punten op 10 haalde tijdens de laatste 5 wedstrijden, bleef ook op de Bosuil ondermaats. Dit belette de Waaslanders niet om tot een gevleide, maar kostbare 0-1 zege te komen, dank zij een doelpunt van Patrick Ipermans. Doelman De Wilde weerde zich met enkele opmerkelijke reddingen en had R Antwerp FC het scoren belet. Het bleef dus lang 0-0 tot Patrick Ipermans, met Schönberger in de rug, een inzenden van Baecke in de vlucht overnam en zo Ratko Svilar versloeg.

Tijdens de tweede helft probeerden de roodwitten vruchteloos de bakens te verzetten. Een voorzichtig spelend KSK Beveren was niet meer te verschalken (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-17 - 12/05/1984).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 02/04/1984)

Statistieken

R. Antwerp F.C. S.K. Beveren

Elftallen

1 Ratko Svilar
2 Gaston Boeckstaens
3 André Heerwegh
5 Yves Vanderveeren
4 Danny Koekelcoren
6 Patrick Ipermans
7 Laszlo Fazekas
8 Paolo Lallo
9 Leo Van der Elst
10 Marc Van der Linden
11 Petur Petursson
Filip De Wilde
Danny Pfaff
Philippe Garot
Paul Lambrichts
Marc Baecke
Patrick Stalmans
Heinz Schönberger
Erwin Albert
Paul Theunis
Marek Kusto
Peter Crève

Wissels

46' 2 Gaston Boeckstaens (uit)/
14 Christian Labarbe (in)
 
64' 10 Marc Van der Linden (uit)/
13 Harry Cnops (in)
 
Erwin Albert (uit)/
Hans Christiaens (in)
80'
 

Begin Match
      Philippe Garot
      Patrick Ipermans (own-goal) 0-1 44'
Ruststand 0-1
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG