Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V. Kortrijk R. Antwerp F.C.
0 0
11.03.1984 Plaats: Guldensporenstadion

Scheidsrechter: Louis Delsemme

Lijnrechters:
David Delferière - Werner Baetsle
Toeschouwers: 5000

Wedstrijdverslag

Na KV Kortrijk - R Antwerp FC

Mooi, dat wel, maar wanneer eens doelpunten?

Kortrijk — Na de wedstrijd ontmoetten we een woedende trainer André Van Maldeghem. Sterspeler Zidane had het volgens hem wat te bont gemaakt door te weigeren op de bank plaats te nemen. "Dit aanvaard ik niet", aldus de KVK-trainer, "niettemin ben ik er zeker van dat een goede Zidane het verschil had kunnen maken."

Meteen de vinger op de wonde: een mooi en aangenaam om volgen spektakel, maar de kroon op het werk, een doelpunt bleef uit. Er werd aan een hels tempo, vooral dan de eerste helft, keurig gevoetbald door twee elftallen, die zich geen verlies konden permitteren. Langs weerszijden koos men voor de aanval. Een goed draaiend R.A.F.C. deinsde er niet voor terug zoveel mogelijk mannen in de vuurlijn te jagen. Mooi rondspelend, de bal goed circulerend tot aan de zone der waarheid, waar het stotterde.

Het spel bleef een hoog tempo houden en verliep volgens een goed ingeoefend stramien. Van KVK-zijde werd vertrokken van de as Van Mechelen en Vandamme. De bezoekers lieten de aanvallen op gang komen door de erg bedrijvige Paolo Lallo, Vladimir Petrovic en Patrick Ipermans. Opvallend ook hoe R.A.F.C. nooit aarzelde om met de drie spitsen Leo Vander Elst, Mark Van der Linden en Petur Petursson in de aanval te trekken. Slechts eenmaal was het bijna roos. Dit gebeurde toen Paolo Lallo een vrijschop nam en Mark Van der Linden zijn kopstoot op de paal zag belanden.

Even later was het de beurt aan KVK. Zowel Carbonelle (naast doel) als Delamper konden niet afrondden. Zakte het tempo gevoelig in de tweede helft, de thuisploeg kreeg voldoende kansen om verschil te maken. Ook nu ontbrak Zidane. We noteerden. 59': mooie draaibeweging van Carbonelle, hard boven doel; 62': Delamper hoog over; 68': Carbonelle op insturen van Delamper naast. Drie minuten later opnieuw naast, na mooi nummertje Delamper-Quain. R.A.F.C. koos voor zekerheid, maar ging de laatste tien minuten nog druk uitoefenen. De score veranderde niet, ook al omdat Quain mogelijks in de strafzone gehaakt werd, maar er geen penalty volgde (Pol Morisse - bron: onbekend - 12/03/1985).

Door het oog van Bob (25)

R Antwerp FC heeft tegen een eerder zwak en 'te pakken' KV Kortrijk nooit werkelijk in winstkansen geloofd.

Er werd al te voorzichtig gespeeld met als eerste oogmerk niet te verliezen en op counter eventueel de zege mee te pikken. De mooiste kans van de Great Old deed zich voor na een half uur als een kopbal van Mark Van der Linden buiten bereik van doelman Legghe tegen de staander belandde. Van KV Kortrijk, met Van Mechelen als draaischijf, kwam het grootste gevaar van De Lamper en Quain.

Tony Goossens, die weer op een puike prestatie mag terugblikken, was steeds paraat. Ook Yves Vanderveeren gaf nog maar eens een gave verrichting weg (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-17 - 12/05/1984).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 12/03/1985)

Statistieken

K.V. Kortrijk R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Alain Legge
2 Dieter Schwabe
3 Nico Broeckaert
4 Ghislain Vergote
6 MIchel Derouck
8 Rik Van Mechelen
7 Johan Devolder
13 Maxim Van Damme
9 Didier Quain
10 Claude Carbonelle
11 Bert De Lamper
1 Tony Goossens
2 Gaston Boeckstaens
3 André Heerwegh
5 Yves Vanderveeren
4 Danny Koekelcoren
6 Patrick Ipermans
7 Paolo Lallo
8 Vladimir Petrovic
9 Leo Van der Elst
10 Marc Van der Linden
11 Petur Petursson

Wissels

8 Vladimir Petrovic (uit)/
14 Laszlo Fazekas (in)
67'
 
10 Marc Van der Linden (uit)/
13 Harry Cnops (in)
84'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG