Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.
3 0
12.02.1984 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Frans Van Den Wyngaert

Lijnrechters:
Joannes Moons - Fonny Plessers
Toeschouwers: 7000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - K Lierse SK

Show na blitz-start

DEURNE — De noodploeg van K Lierse SK, waarin zes titularissen verstek moesten geven, heeft de schade kunnen beperken niettegenstaande ze aanvankelijk aan de rand van een debacle leek te staan. Twee-nul inderdaad na amper een kwartier, zodat de streekderby virtueel gespeeld was. Na die blitz-start was het duo Fazekas-Petrovic te zeer verlekkerd op delicatessen en shownummertjes zodat het tegenovergesteldé bereikt werd van een climax. In de 2e helft verprutste de thuisploeg bovendien veel kansen.

De gelegenheidsformatie van K Lierse SK, waarin het middenveld gestoffeerd was met groentjes en de verdediging er schots en scheef bijliep, kreeg onmiddellijk een klap achter de oren. Er was precies 1'46" gespeeld als Vladi Petrovic op een paar vierkante meter een drietal verdedigers wegdribbelde, naar Paolo Lallo opende, wiens inzenden feilloos binnengeknikt werd door Petur Petursson. Slechter kon het niet voor K Lierse SK. De geel-zwarten moesten tegen heug en meug terugplooien in een compakte verdediging. Alleen Weihrauch en Cornelissen bleven in de spits, waar weinig te versieren was. Dit in tegenstelling tot de smaakmakers Laszlo Fazekas en Vladi Petrovic, die de impuls gaven tot het eenrichtingsvoetbal van de rood-witten.

Danny Verlinden pareerde een vluchtschot van Petur Petursson. Toen een snedige Paolo Lallo zijn duel won en een achterwaartse voorzet afleverde was Laszlo Fazekas ter plekke om de 2-0 voorsprong op het bord te schieten. Een riante uitgangspositie voor de 'ploeg van 't stad'. Kennelijk was ze iets te vroeg de zevende hemel binnengestapt, hoe rijkelijk Laszlo Fazekas en Vladi Petrovic ook voor de show zorgden. Petur Petursson kopte een vrijschop van Laszlo Fazekas naast. Verlinden stopte een kopbal vanMark Van der Linden, die vijf minuten voor de rust verdacht tegen de grond werd gewerkt door Beloy toen hij een doorsteekpas van Laszlo Fazekas meepikte. Een strafschop. Inmiddels hadden de Lierenaars, een paar counters ineengetrapt die een aansluitingstreffer hadden kunnen opleveren.

Zoals Paolo Lallo aan de basis lag van de twee Antwerpdoelpunten, zo was het Maxis die voor twee Lierse vonken zorgde. Fierens werd door Christian Labarbe bij de neus genomen. Schroyens schoot de tweede kans boven de deklat. K Lierse SK miste routine op het middenveld. In het vierde kwartier kregen de gasten twee kansen op links, maar Tony Goossens redde de poging van Cornelissen. Soons schoot slordig. R.A.F.C. keek de kat uit de boom na de wissel van Vladi Petrovic. Verlinden stopte een penalty van Laszlo Fazekas (62') toen De Vos een voorzet van Paolo Lallo met de arm controleerde. Het had voeten in de aarde voor het derde doelpunt zeker was. In een verwarde fase speelde Laslo Fazekas zijn maat Mark Van der Linden aan. Hij lepelde offervaardig tot bij Leo Van der Elst, die zwaar uithaalde. Mark Van der Linden had nog twee knappe assists in petto voor Harry Cnops en Petur Petursson. Tony Goossens moest met de voet redden, Labarbe een keertje op de lijn (Frans Van Bergen - GvA - 13/02/1984).

Te snel gedaan

DEURNE — "De wedstrijd was eigenlijk te snel gedaan", aldus Antwerptrainer Jean Dockx. "Hij was al gespeeld als alles in feite nog moest beginnen. Daarna hebben Laszlo Fazekas en Vladi Petrovic te veel oog gehad voor het publiek en voor de show."

"Als die twee klasse-spelers er bijlopen moet het wel klikken", pikte Patrick Ipermans in. "Al is Vladi Petrovic konditioneel nog niet op punt, we wilden een snelle voorsprong en kregen die ook. Als we de kansen pakken krijgt K Lierse SK toch een afstraffing."

"Door het feit dat Weihrauch in de spits verscheen moest ik wel als rechtsachter spelen. Het is toch goed gegaan en zelfs met een doelpunt bovenop", besloot Leo Van der Elst. (F.V.B. - GvA - 13/02/1984).

Door het oog van Bob (22)

Door blessures allerhande van Snelders, Helleputte, Boskamp, Bosch, Postuma en Van den Buys gehalveerde tegenstander, was K Lierse SK nauwelijks partij voor de Great Old. R Antwerp FC kwam inderdaad uit bij een gemakkelijke en niet eens overdreven zege.

Al in de eerste minuut kopte kopte Petur Petursson een center van uitblinker Paolo Lallo binnen (1-0). Op het kwartier lag Polleke opnieuw aan de basis van de tweede treffer langs Fazekas (2-0). Meteen was de beslissing (voortijdig) gevallen. De wedstrijd viel stil. R Antwerp FC probeerde niet eens de Lierenaars af te maken.

Na de rust miste Laszlo Fazekas op nonchalante wijze een penalty. Verlinden stopte het te zwak geplaatste schot. Toch zou de score een kwartier voor tijd nog tot 3-0 opgevoerd worden. Leo Van der Elst (mocht voor de gelegenheid als onuitgegeven rechtsachter op een schitterende verrichting terugblikken) liet met een verschroeiend schot Verlinden kansloos.

Door deze derde opeenvolgende zege, klimt rood-wit naar de zesde plaats (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-13 - 03/03/1984).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 13/02/1984)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.

Elftallen

1 Tony Goossens
9 Leo Van der Elst
3 André Heerwegh
4 Danny Koekelcoren
2 Christian Labarbe
6 Patrick Ipermans
7 Laszlo Fazekas
8 Vladimir Petrovic
5 Paolo Lallo
10 Marc Van der Linden
11 Petur Petursson
1 Danny Verlinden
2 Ronald De Vos Van Steenwijk
3 Paul Beloy Beloy
4 Marc Mertens
7 Gert Gysels
8 Luc Soons
5 Marc Fierens
6 Benny Maris
9 Danny Schroyens
10 Carl Cornelissen
11 Dieter Weihrauch

Wissels

64' 8 Vladimir Petrovic (uit)/
13 Harry Cnops (in)
 
4 Marc Mertens (uit)/
12 Luc De Rijck (in)
66'
 

Begin Match
2' Petur Petursson 1-0      
15' Laszlo Fazekas 2-0      
Ruststand 2-0
75' Leo Van der Elst 3-0      
90' Eindstand 3-0 90'
TERUG