Patrick Deman - Jef Timmers
Toeschouwers: 5600

Na R Antwerp FC - K Beringen FC

Te weinig knokkers, te veel toeristen

DEURNE - Beringen kon een feestje bouwen op de Bosuil. De Limburgers, die in de eerste helft behoudend speelden, maar achteraf de betere ploeg waren, pakten een punt mee, ook al werd de gelijkmaker door de rood-witte verdedigers aangevochten. Was de bal al dan niet achter de doellijn geweest? Twintig minuten na de rust raasde Russo als een sneltrein langs de zijlijn en zijn voorzet werd door aanvoerder Verniers in een dreunend vluchtschot omgebogen. De bal caramboleerde via de onderkant van de deklat (en de staak ?) in de armen van Ratko Svilar, Joost mag weten of hij over de lijn was geweest. De thuisploeg moet daar trouwens geen verontschuldiging in zoeken, want ze faalde en moest in de laatst vijf minuten nog bibbergeld betalen toen een strak schot van Fagot naast zeilde en Knauf een tweede kans niet kon verzilveren. FC Beringen ging als morele winnaar uit het veld.

R Antwerp FC maakte twee cruciale fouten. De roodwitten maakten geen tempo en brachten nauwelijks een behoorlijke aanval op gang langs de flanken. Slechts drie spelers knokten ervoor: Christian Labarbe, puur op karakter; Harry Cnops, steeds gevaarlijk met het hoofd en de laat ingekomen Paolo Lallo. Het was onvoldoende om de sportieve, rustig en beheerst spelende Limburgers van een gelijkspel te houden. Met toeristen kun je nu eenmaal niet winnen, wat de thuisploeg ondervond. Al in de eerste helft speelde R.A.F.C. te statisch en zonder variatie. Harry Cnops kende pech met een drietal kopballen. Schubert redde met een konijnepoot een poging van Patrick Ipermans. Hij ging echter in de fout op een lange bal van André Heerwegh. Belaagd door Mark Van der Linden liet hij de bal van de borst springen. Koelbloedig kon Harry Cnops met een lob de rood-witten op voorsprong brengen.

De thuisploeg bleef echter klungelen. Laszlo Fazekas kwam niet in de wedstrijd, maar hij was niet de enige wandelaar. De gasten haalden na hun gelijkmaker zelfs het initiatief naar zich toe. R.A.F.C. verloor haar laatste latijn en bleef het stereotiep in het centrum zoeken. Uitgespeelde kansen waren er niet. Harry Cnops zag zijn vierde kopbal, uit voorzet van Ipermans, op de deklat stranden (Frans Van Bergen - GvA - 12/12/1983).

Door het oog van Bob (16)

Tegen een op verplaatsing relatief zwak FC Beringen, is de Great-Old na een matige partij niet verder gekomen dan een 'kleurloze' puntendeling tegen de Mijnploeg.

Zonder een attente reactie van Svilar even voor het affluiten, hadden de mijnjongens zelfs nog de twee punten mee naar Limburg genomen. Dank zij een lobbal van Harry Cnops, was R Antwerp FC na een halfuur op voorsprong gekomen (1-0). Bij de rust bood de tussenstand nog geen zekerheid over een mogelijke lokale zege.

Onder impuls van een technisch sterke Ruzic bleef FC Beringen erin geloven. Op 65' bracht Verniers zijn ploeg langszij met een verschroeiend schot dat via de onderkant van de deklat al dan niet achter de doellijn belandde (1-1). De roodwitten ontbeerden de inzet (!) en het geloof in eigen kunnen om nog terug te slaan.

Na de bemoedigende prestatie op de Freethiel, is dit opnieuw een terugval van een toch wel onberekenbaar R.A.F.C. (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-13 - 03/03/1984)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 03/12/1983)

15 Ludo Geurts

72' 7 Laszlo Fazekas (uit)/
14 Paolo Lallo (in)

80' 11 Petur Petursson (uit)/
13 Yves Vanderveeren (in)

30' Harry Cnops 1-0
      Alex Verniers 1-1 65'
90' Eindstand 1-1 90'