Marcel Heptia - Hermand
Toeschouwers: 1300

Na K Sint-Niklase VV - R Antwerp FC

Blunders ongenadig afgestraft

Sint-Niklaas - Op een ogenblik dat K Sint-Niklase VV de betere ploeg was, de 0-0 nog op het bord stond en de plaatselijke spelers weet hadden van een achterstand van K Beerschot VAV tegen KSK Beveren, kregen ze tweemaal binnen binnen een tijdspanne van 60 seconden het deksel op de neus. Twee enorme blunders in de defensie gaven Mark Van der Linden de gelegenheid zo ongeveer de twee gemakkelijkste doelpunten uit zijn carrière te scoren. Meteen was voor de geel-blauwen de terugkeer naar tweede klasse een zekerheid.

Via een nonchalante terugspeelbal van Vandenhende, onderschept door Mark Van der Linden, kwamen de bezoekers al vroeg in de wedstrijd aan de beste kans. Alex Verniers besloot de voorzet van zijn ploegmaat over het doel van Van Reeth, die bij de Waaslanders opnieuw de voorkeur had gekregen op Stickens. De thuisploeg repliceerde langs Van Wambeke. maar die vond Ratko Svilar op zijn weg. Alex Verniers werd aan de overzijde in extremis door Leroy een halt toegeroepen. Een aangename wedstrijd dus, met aan weerszijden ettelijke doelpogingen. Zo ging een kopbal van Cornelissen rakelings naast de staander op een ogenblik dat Ratko Svilar verslagen leek. Van Reeth kon gevat intercepteren op schoten van
Harry Cnops en Danny Koekelcoren en een kopbal van Wabra. Een doelpunt hing dus in de lucht, maar dat kwam er in de eerste helft niet op het bord, al liepen zowel de defensie van de Klaasjes als die van de bezoekers niet op haar beste benen liep.

SK Sint-Niklase VV ging na de kampwisseling uitdrukkelijker jacht maken op de zege. Van Wambeke kon evenwel een goede kans niet kunnen. Cornelissen knalde tegen de vuisten van Ratko Svilar. R.A.F.C. met Vladi Petrovic in de plaats van Rudolf Wabra, moest terugplooien. De doelman van de bezoekers had moeite met een afstandsschot van Lacroix. De geel-blauwen kregen ondertussen ook weet van een achterstand van K Beerschot VAV, staken nog een tandje bij, maar moesten binnen de minuut twee treffers incasseren na evenveel blunders in de defensie. Mark Van der Linden strafte ze ongenadig af. De kous was af, de terugkeer naar de tweede klasse een zekerheid. Wel kwam er nog een aansluitingstreffer op het bord via een strafschopgoal van Van Wambeke na een overtreding (?) van Ratko Svilar op Vandenhende. Dat zette geen zoden meer aan de dijk, want ondertussen stond het in Beveren opnieuw gelijk en had Harry Cnops een nieuwe blunder in de plaatselijke defensie afgestraft (Danny De Trazignies - bron: onbekend - 21/05/1985).

Door het oog van Bob (33)

R Antwerp FC heeft tegen een tijdens de eerste helft mak St.-Niklase VV zijn kansen sportief en eerlijk verdigend en had weinig moeite om tot een verdiende zege te komen met niet eens overdreven cijfers. Al tijdens de eerste vijfenveertig minuten was de Great Old de meest aanvallende ploeg. Kansen langs Alex Verniers, Patrick Ipermans en Danny Koekelcoren kenden evenwel geen succes.

Bij de rust werd Rudolf Wabra vervangen door Vladi Petrovic. Net als tegen KSC Lokeren verliepen de aanvalsacties veel vlotter. Halfweg de tweede helft kenden de Waaslanders hun beste periode. Een vluchtschot van Cornelissen tegen de dwarslat en een schicht van Lacroix waarmee Ratko Svilar heel wat last had, betekenden een verwittiging voor de rood-witten. In het laatste kwartier brak de wedstrijd plots open. In drie minuten tijd kwamen evenveel doelpunten tot stand. In de 74e minuut strandde Patrick Ipermans op doelman Van Reeth. De bal caprioleerde gelukkig binnen bereik van Mark Van der Linden, die geen genade kende (0-1).

Een minuut later maakte diezelfde Mark Van der Linden dankbaar gebruik van een misverstand in de lokale verdediging om alleen met de bal aan de haal te gaan en Van Reeth weer kansloos te laten (0-2). Eén minuut later bracht scheidsrechter Magerat terug spanning in de wedstrijd door een lichte strafschop aan de Waaslanders toe te kennen voor fout (?) van Ratko Svilar op Vanden Hende. Van Wambeke milderde tot 1-2. Vijf minuten voor tijd bezegelde Harry Cnops met zijn dertiende competitietreffer het lot van de Waaslanders door, met Laroy op de huid, al vallend de bal toch nog in doel te krijgen (1-3), een typisch 'Harry-doelpunt' (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-17 - 25/05/1985).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 21/05/1985)

11 Harry Cnops

60' 3 Roger Van Gool (uit)/
5 Peter Quintelier (in)

77' 10 Marc Noë (uit)/
2 Jan Simoen (in)

8 Rudolf Wabra (uit)/
14 Vladimir Petrovic (in)
46'

Peter Van Wambeke
Ruststand 0-0
      Mark Van der Linden 0-1 75'
76' Van Wambeke 1-1
      Mark Van der Linden 1-2 76'
      Ratko Svilar 76'
      Harry Cnops 1-3 85'
90' Eindstand 1-3 90'