Toeschouwers: 3500

Na R Antwerp FC - KSV Waterschei Thor Genk

Topscore in rijk der illusies

DEURNE — Invaller Agten, die een kopbal van Voordeckers in een tijd binnenkogelde, heeft gered wat er te redden was voor een der bleekste Waterschei-ploegen, die we ooit op de Bosuil zagén. We begrijpen er dus geen barst van als Pierre Gheys beweert dat de beste ploeg verloor (sic).

Eddy Wauters had het sommetje gemaakt van de Antwerpkansen. "Liefst dertien, maar slechts drie treffers." Als de afwerking evenredig was geweest, kwam er een topscore op het bord. In een wedstrijd met enorm veel balverlies en blunders kon de thuisploeg nog in de tweede helft voor spektakel zorgen. De Thorianen werden helemaal uit balans gehaald. Pier Janssen en Voordeckers werden aan de ketting gelegd door Rudolf Wabra en de beresterke Rudi Smidts. Samen met Ronny Prins en Alex Verniers, die in het laatste half uur op de proppen kwamen, haalde Rudi Smidts weer het meeste applaus. Bij de gasten was alleen Emmers een uur op peil.

Mark Van der Linden kon slechts één van de vijf gouden kansen verzilveren en strandde vaak op Pudelko, die zich met voet en vuist weerde. Van zodra hij de tweede treffer maakte vielen de kansen als rijpe appelen van de bomen voor een counterend R.A.F.C., de afwerking was helaas te overhaast of te nonchalant. Een rustige zege, maar te veel sissers om het vuurwerk aantrekkelijk te maken. Eén wanklank ook: Janssen die zich revancheerde op Rudolf Wabra, zijn stoorzender (Frans Van Bergen - GvA - 6/05/1985).

Door het oog van Bob (32)

Tegen een totaal onmachtig Thor Waterschei, een ploeg die de roodwitten goed ligt, is R Antwerp FC nooit in de problemen geweest. De Antwerpspelers mochten zich zelfs veroorloven een zwakke eerste vijfenveertig minuten aan te bieden aan de 3500 toeschouwers. Een veel betere tweede helft verantwoordde uiteindelijk de oververdiende 3-1-zege, die zonder het missen van enkele wenkende kansen zelfs met heel wat ruimere cijfers uitgedrukt had kunnen worden.

Op de zestiende minuut was R Antwerp FC op voorsprong gekomen. Het begon met een loeier van Mark Van der Linden die Pudelko met de voet had dienen af te weren. Norbert Beuls nam de navolgende hoekschop van Vladi Petrovic succesrijk over (1-0).

Na de rust waren de acties van de Great Old een stuk vlotter. Met doelpunten van Mark Van der Linden (58') op assist van Ronny Prins en Alex Verniers (78') die een inswinger van Vladi Petrovic inknikte, kwam een niet eens overdreven 3-0-stand op het electronische bord. Het tegendoelpunt van Agten acht minuten voor tijd (3-1) werd gevolgd door heel wat kansen op 4-1, zonder resultaat echter.

Opvallendste speler van de match was alweer Rudi Smidts die Voordeckers totaal uit de wedstrijd hield (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-17 - 25/05/1985).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 06/05/1985)

10 Stef Agten (in)
68'

Vladimir Petrovic
      Pierre Janssen
15' Norbert Beuls 1-0
Ruststand 1-0
59' Mark Van der Linden 2-0
80' Alex Verniers 3-0
      Stef Agten 3-1 82'
90' Eindstand 3-1 90'