Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.V. Cercle Brugge R. Antwerp F.C.
0 2
17.03.1985 Plaats: Olympia

Scheidsrechter: John Fontaine

Lijnrechters:
Georges Pollet - Alberty
Toeschouwers: 2000

Wedstrijdverslag

Na KSV Cercle Brugge - R Antwerp FC

Mark Van der Linden en Fonaine stelen de show

BRUGGE ó Wij weten niet of ref Fontaine heelhuids in Oostende is geraakt. Feit is dat de Brugse supporters, voor het zover was, nog even met die man een hartig woordje wilden praten. Waarom werden Mestdagh, Vantournhout en ook trainer Leekens voortijdig weggestuurd? Waarom regende het gele kaarten richting Cercle en waarom werd het handspel van Norbert Beuls niet met de verwachte penalty bestraft?

Zoals steeds stonden de verklaringen van de oefenmeesters regelrecht tegenover elkaar en werd de schuld voor de agressie naar het tegengestelde kamp doorgespeeld. De thuisspelers voelden zich in die mate geprovoceerd dat zij in blok het terrein wilden verlaten, maar in het belang van zijn club riep een wijze man als Courant zijn maats terug. Intussen stond al een beslissende 0-2 score op het bord. En daarvoor had Mark Van der Linden in zijn eentje gezorgd. Na 25 minuten wipte hij hoger dan doelman Mestdagh en kopte een voorzet vanop links van Harry Cnops in het doel.

Een kwartier van het einde werd Poorteman op een overtreding betrapt. Mark Van der Linden knalde de vrijschop hoog in de kruishoek. De vonk, die de herrie voorgoed liet oplaaien, was een redding van Norbert Beuls op een dicht schot van Schepens. De bal tikte tegen de paal aan bij de rebound van Verheecke. Weg was de unieke kans op een terechte gelijkmaker.
Cercle geraakte zo geŽnerveerd dat alle spontaniteit uit het spel wegvloeide zodat R.A.F.C. (niet op haar sterkst, maar wel op haar slimst), de partij kon uittikken. De gastheren kenden hun beste periode voor rust toen Krncevic aanlegde, maar een foutloos keepende Jan Ruiter was ter plekke (bron: onbekend -

Door het oog van Bob (26)

In het Brugse Olympiastadion heeft de Great-Old, dank zij twee prachtdoelpunten van een herboren Mark Van der Linden, een verdiende 0-2 zege verworven. De wedstrijd kende helaas een verstoord verloop ten gevolge van de intimiderende houding van Leekens en het chauvinisme van de Brugse aanhang (die zich tegen scheidsrechter Fontaine keerde).

De Cercle-trainer stuurde zijn spelers inderdaad met opmerkelijk negatieve bedoelingen het terrein op! Tegen een uitmuntend georganiseerde en karaktersterke Antwerpelf was KSV Cercle Brugge nooit gevaarlijk. Al tijdens de eerste speelhelft waren de beste kansen voor de rood-witten. Norbert Beuls en Danny Koekelcoren kenden ei zo na succes.

Na de rust barstte de wedstrijd helemaal open. In de 56e minuut nam Mark Van der Linden aan de tweede paal succesrijk een 'inswinger' van Harry Cnops met het hoofd over (0-1). Even later deed zich voor de Antwerpmuit de scrimmage van het jaar voor. Ver uit zijn doel gelopen, miste Jan Ruiter de interventie. Vier of vijf Brugse spelers kwamen oog in oog met een zestal Antwerpspelers die op de doellijn hadden postgevat. Tot vijfmaal toe werd de bal tegen hoofd, borst, been, paal en... arm (?) aangeschoten en uiteindelijk verwerkt. De Bruggelingen eisten een strafschop, scheidsrechter Fontaine reageerde niet. Met nog een kwartier te spelen kanjerde Mark Van der Linden een vrijschop grandioos in de bovenhoek (0-2).

Na dit onrecht (?) geraakten de lokale spelers zodanig over hun toeren, dat de pas ingekomen Van Thournhout voor natrappen terecht werd uitgesloten. Tien minuten voor tijd onderging keeper Mestdagh voor een flagrante fout op de doorgebroken Harry Cnops op weg naar 0-3, even terecht hetzelfde lot. De 9 overgebleven Bruggelingen wilden het terrein verlaten, maar de lokale bestuursleden beletten deze 'vernedering'. De laatste tien minuten hadden de rood-witten nog slechts de wens heelhuids het einde te halen en geen kwetsuren op te lopen tegen de 'volledig op hol geslagen' Bruggelingen.

De consequent fluitende Fontaine was voor de lokale aanhang kop van jut voor de nederlaag. De arme man kon het uiteraard niet helpen dat R Antwerp FC zich de sterkste toonde, Mark Van der Linden twee geldige doelpunten scoorde, daar waar KSV Cercle Brugge buiten het betwistbaar penalty-geval, nooit voor doelgevaar had gezorgd (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-11 - 31/03/1985)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 18/03/1985)

Statistieken

K.S.V. Cercle Brugge R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Franky Mestdagh
2 Rudy Poorteman
3 Philippe Schepens
4 Wim Kooiman
5 Hans Van Den Broeck
6 Geert Broeckaert
8 Kari Ukkonen
9 Bernard Verheecke
10 Paul Courant
11 Willy Leyssens
7 Edi Krncevic
1 Jan Ruiter
2 Gaston Boeckstaens
3 Danny Koekelcoren
4 Norbert Beuls
5 Guy Vanhorenbeek
9 Rudi Smidts
8 Rudolf Wabra
7 Patrick Ipermans
6 Ronny Prins
10 Marc Van der Linden
11 Harry Cnops

Wissels

80' 9 Bernard Verheecke (uit)/
16 Gino Devriendt (in)
 

Begin Match
Geert Broeckaert      
Philippe Schepens      
Franky Mestdagh      
Jef Vanthournout      
Ruststand 0-0
      Marc Van der Linden 0-1 55'
      Marc Van der Linden 0-2 75'
90' Eindstand 0-2 90'
TERUG