Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.K. Beveren
0 0
10.03.1985 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Marcel Van Langenhoven

Lijnrechters:
Marcel Javaux - Joseph Laforgia
Toeschouwers: 5500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KSK Beveren

Agressieve thuisploeg niet beloond

DEURNE — Een agressieve thuisploeg, die zich in een keurig werkpak had gestoken, is er na de rust en vooral in het laatste halfuur in geslaagd de sfeer binnen te smokkelen in de kuip. Was er het eerste tuur weinig opwindend voetbal te beleven, een bleke landskampioen stond achteraan met het zweet in de handen toen de rood-witten er de beuk insmeten. De thuisploeg miste een tikkeltje geluk om de zege te pakken en werd ook gestuit door een erg attente Filip De Wilde.

Kwamen de Antwerpenaars slechts decimeters te kort om hun knappe tweede helft in een wenkende overwinning om te buigen, De Wilde was telkens bij de pinken om de betere kansen van de thuisploeg te neutraliseren. De beste kans viel in de 67e minuut op het hoofd van Patrick Ipermans. Mark Van der Linden, duidelijk aan 't groeien in een hardwerkend geheel, wrong zich los aan de cornervlag. Zijn inzenden werd door Patrick Ipermans met het hoofd verlengd, maar hij kopte tegen De Wilde aan, die met een mollepoot in twee tijden kon redden. Harry Cnops, driemaal driemaal oog in oog met de doelman van KSK Beveren, trok telkens aan het kortste eind.Al in de eerste helft was hij in een razend spurtje iedereen voorbij geraakt. De Wilde was ver uit zijn doel gekomen en kon de bal met een forse haal wegborstelen.

In de laatste twintig minuten waren er nog een tweetal reddingen van De Wilde, telkens toen Harry Cnops de beslissende treffer aan de voet leek te hebben. De Antwerpnummer 11 werd evenwel de pas afgesneden, eerst toen hij op topsnelheid voorbij Pfaff gleed, later nog op inzenden van Rudolf Wabra. De thuisploeg kon zich het laatste half uur tegen de statische Waaslanders op een hoger peil hijsen. Norbert Beuls hield Albert feilloos uit de wedstrijd, Ronny Prins kwam steeds sterker uit de verf bij zoverre dat zelfs Theunis de kriebels kreeg. Rudi Smidts loste de rol niet meer. Het heilig vuur was weer in de rangen geslopen, maar de afwerking was niet evenredig aan de inzet, ook al was Mark Van der Linden binnen de minuut tweemaal dicht hij een doelpunt. Hij viseerde de dichtste hoek om vervolgens een kanonbal in net zijnet te knallen.

Het zat R.A.F.C. dus niet echt mee tegen een stroef spelend KSK Beveren, dat er ook in de eerste helft al uitgeblust en ongeïnspireerd bijliep. Alleen in de laatste tien minuten voor de rust leken de Waaslanders een vuist te willen maken. Jan Ruiter reageerde gevat toen Theunis op een vrijschopummertje van Schönberger afgezonderd werd, maar werd voor de rest nooit meer bedreigd. Het klikte eenvoudig niet bij de geel-blauwen. Kort voor de rust claimde R.A.F.C. een terechte strafschop toen Mark Van der Linden door Pfaff gechargeerd werd. "Die fout was zwaarder dan deze van Prins te Rocourt...", aldus Arie Haan. Al bij al bleef het een sportief duel, ook na de rust toen de rood-witten alleen voor het spektakel moesten zorgen (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad - 31/03/1985).

Door het oog van Bob (25)

Tegen een eerder mak SK Beveren is de Great-Old, zonder Vladi Petrovic en Alex Verniers, tot één van de betere prestaties van het seizoen op de Bosuil gekomen. Alleen doelpunten ontbraken om van een knalvertoning te durven gewagen.

Arie Haan had zijn pionnen weer op zulke oordeelkundige wijze opgesteld dat Albert volledig door Norbert Beuls geneutralizeerd werd, Rudi Smidts niet de minste kans liet aan Kusto, Patrick Ipermans zijn 'vriend' Schönberger onzichtbaar maakte en Theunis het zowaar op zijn heupen kreeg tegen een zekere Ronny 'Prinske' Prins.

R Antwerp FC was tijdens de eerste speelhelft doorlopend de betere ploeg en claimde net voor de rust een terechte strafschop, nadat de erg verdienstelijke Mark Van der Linden door Danny Pfaff ten val werd gebracht. Scheidsrechter Van Langenhove wimpelde het Antwerpprotest weg.

Na de rust bleef R.A.F.C. de verdiende openingstreffer najagen, maar door een slordige afwerking en een secure De Wilde bleven de doelpunten uit. Vooral de kans van Patrick Ipermans, die een voorzet van Mark Van der Linden ideaal met het hoofd kon overnemen, had een doelpunt moeten opleveren. De roodwitte middenvelder kopte echter vlak op de Beverense doelman De Wilde. Een kwartier voor tijd moest Yves Vanderveeren, slachtoffer van een neusbeenbreuk, zich door Guy Vanhorenbeek laten vervangen.

Uiteindelijk bleef het bij een scoreloze draw, waarmee Rik Pauwels en Rik Matthijs best tevreden waren (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-11 - 31/03/1985).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 31/03/1985)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.K. Beveren

Elftallen

1 Jan Ruiter
2 Gaston Boeckstaens
3 Danny Koekelcoren
4 Norbert Beuls
8 Rudi Smidts
7 Patrick Ipermans
5 Yves Vanderveeren
9 Rudolf Wabra
6 Ronny Prins
10 Marc Van der Linden
11 Harry Cnops
1 Filip De Wilde
2 Eddy Jaspers
14 Danny Pfaff
4 Paul Lambrichts
5 Marc Baecke
6 Patrick Stalmans
9 Paul Theunis
7 Heinz Schönberger
11 Peter Crève
10 Marek Kusto
8 Erwin Albert

Wissels

79' 5 Yves Vanderveeren (uit)/
13 Guy Vanhorenbeek (in)
 
4 Paul Lambrichts (uit)/
12 Hans Christiaens (in)
64'
 

Begin Match
      Marek Kusto
Ruststand 0-0
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG