Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.C. Lokeren
2 1
16.05.1985 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: François Deflem

Lijnrechters:
Jacques Monnens - Alex Debruyne
Toeschouwers: 3500

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KSC Lokeren

Mild vonnis

DEURNE - Was het de zomerse warmte of onderschatting van de tegenstander? R Antwerp FC begon erg loom aan de partij. M'buyu profiteerde van de eerste bezoekende aanval om de heroptredende Ratko Svilar op aangeven van Schoofs met een harde, geplaatste bal te verschalken.

Arie Haan greep onmiddellijk in. De sukkelende Rudolf Wabra moest de plaats ruimen voor Vladi Petrovic. R.A.F.C. kon direct meer lijn in haar acties leggen. Mark Van der Linden liet Vujkov kort na het halfuur nog een reuzekans van de doellijn halen, vlak daarop deed Patrick Ipermans beter. Hij knalde een aangeven van Vladi Petrovic schuin via de paal voorbij Hoogenboom. R.A.F.C. ging door. Mark Van der Linden zwierde voor, Patrick Ipermans kopte tegen de staander, 'handige Harry' Cnops tikte binnen. Dat smaakte naar meer voor de thuisploeg.

Na de pauze zocht R.A.F.C. druk naar zekerheid. Gaston Boeckstaens en Norbert Beuls stormden mee naar voren. Ronny Prins probeerde van ver. KSC Lokeren wankelde, maar viel niet. Onder leiding van Somers herstelde het zelfs het evenwicht. De inbreng van De Schrijver kon de zaak evenwel niet meer laten kantelen. Naar het einde toe misten Gaston Boeckstaens, Mark Van der Linden en Harry Cnops nog reuzegrote kansen (Kurt Van Der Auwera - bron: onbekend - 17/05/1985).

Door het oog van Bob (23)

Een aanvankelijk nonchalant R Antwerp FC werd al na drie minuten op achterstand geplaatst als M'Buyu ongehinderd mocht besluiten (0-1). Nog voor het aanvangskwartier verstreken was, werd Rudolf Wabra, die naar de zin van Arie Haan te veel balverlies leed, vervangen door Vladi Petrovic. Onder impuls van 'de duif' die er nog eens zin in had, keerde de tij. De Waaslanders dienden terug te plooien.

Nadat Mark Van der Linden een open kans de nek had omgewrongen, kwamen de rood-witten in de 33e minuut tot de gelijkmaker. Patje Ipermans verzilverde een meesterlijke doorsteekpas van Vladi Patrovic met een geplaatste bal via de achterste staak (1-1). Drie minuten later was het weer feest. Patrick Ipermans knikte een inzwieper van Mark Van der Linden tegen de zijstaak. De goed gevolgde Harry Cnops bracht met zijn 12e competitiedoelpunt de rood-witten op voorsprong (2-1).

Gedurende de tweede helft bleef een rustig dominerend R.A.F.C. het doelpunt van de zekerheid najagen. Onkans, een secure keeping van Hoogenboom en vooral nonchalance bij de afwerking hielden de stand op 2-1. Ratko Svilar deed een positief wederoptreden onder de rood-witte lat. Bij KSC Lokeren deed een kwartier voor tijd de sympathieke De Schrijver voor het eerst zijn verschijning in het eerste elftal na zijn dubbele beenbreuk, opgelopen bij een aanslag van De Wolf twee jaar eerder (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-17 - 25/05/1985)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 17/05/1985)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.C. Lokeren

Elftallen

1 Ratko Svilar
2 Gaston Boeckstaens
3 Danny Koekelcoren
4 Norbert Beuls
5 Rudi Smidts
7 Patrick Ipermans
6 Ronny Prins
8 Rudolf Wabra
9 Alex Verniers
10 Marc Van der Linden
11 Harry Cnops
1 Bob Hoogenboom
2 Dorde Vujkov
3 Dirk De Wachter
4 James Bett
5 Hendrik Van Cauter
8 Ronald Somers
9 Johan Schoofs
10 Raymond Mommens
11 Patrick Van Veirdeghem
15 Angelo Nijskens
16 Dimitri MBuyu

Wissels

15' 8 Rudolf Wabra (uit)/
14 Vladimir Petrovic (in)
 
77' 3 Danny Koekelcoren (uit)/
13 Yves Vanderveeren (in)
 
5 Hendrik Van Cauter (uit)/
6 Didier Verheughe (in)
55'
 
2 Dorde Vujkov (uit)/
14 Maurice De Schrijver (in)
75'
 

Begin Match
      James Bett
      Dimitri MBuyu 0-1 3'
35' Patrick Ipermans 1-1      
37' Harry Cnops 2-1      
Ruststand 2-1
90' Eindstand 2-1 90'
TERUG