Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.V. Waterschei T.H.O.R. Genk R. Antwerp F.C.
0 1
08.12.1984 Plaats: André Dumontstadion

Scheidsrechter: Alexis Ponnet

Lijnrechters:
Marcel Javaux - Omer Gevers
Toeschouwers: 6000

Wedstrijdverslag

Na K Waterschei Thor Genk - R Antwerp FC

Alex Verniers verzilvert verdiend de bezoekende prestatie

GENK. — Andermaal is K Waterschei Thor Genk er tijdens negentig minuten voetbal niet in geslaagd het leer éénmaal door het doelvlak te brengen. Het is een betreurenswaardige vaststelling met alle pijnlijke gevolgen vandien. Na nieuwjaar wordt het voor Thor misschien een echt nieuw jaar, zo hopen en veronderstellen ze althans in Genk.

De afwezigheid zaterdag van de geschorste Clijsters liet een schrijnende leemte achter. De eindscore zou laten veronderstellen dat met een tikje meeval en een betere trefkracht er puntenoogst had ingezeten, maar het spelbeeld en de verhouding met de doelkansen hebben ditmaal de logica gediend. K Waterschei Thor Genk had misschien een paar doelpunten kunnen aantekenen, maar dan hadden de roodbroeken uit de Metropoolstad tenminste recht op dubbel zoveel. zodat de puntenoogst toch in het juist kamp terechtkwam. De twee doelwachters zijn trouwens de hoofdschuldigen dat het scorebord slechts éénmaal wijzigde.

Zowel Pudelko als Tony Goossens hebben enkele saves uitgehaald die het publiek een opwarming bezorgde. Na een studieronde, een gemiste doelkans van Patrick Ipermans, een prachtige poging van Vladimir Petrovic, volgde juist op het kwartier een hoekschop. De daaruit voortvloeiende kopstoot van Alex Verniers werd door Maes van de doellijn weggeborsteld. Opnieuw hoekschop. Pudelko weerde de inswinger met de vuisten weg tot bij... Alex Verniers die vanop ruim twintig meter aanlegde en de bal door de kruishoek joeg.

R.A.F.C. wierp zich nadien op als de betere en rijpere formatie, maar de kansen werden niet benut om alle twijfels omtrent de naam van de winnaar weg te nemen. Onder de stuwkracht, van Gijbels, van Agten en Voordeckers, begonnen de Genkenaren te geloven dat ze toch niet voor een onmogelijke opgave stonden. Voor de bezoekers werd daardoor keeper Goossens de redder die zware inspanningen diende te leveren op pogingen van Voordeckers en Maes. De lokale druk verhoogde naarmate het einde naderde maar intussen hadden zowel Vladi Petrovic, Alex Verniers als Mark Van der Linden de gelegenheid gemist om Thor KO te zetten (René Plevoets - bron: onbekend - 10/12/1984)

Door het oog van Bob (17)

Er zijn zo van die voetbalpleinen die een club liggen! Voor R Antwerp FC is het André Dumontstadion te Waterschei er zo één. Zelden wordt er door de Great Old verloren. Ook deze wedstrijd kende een gunstige afloop, na een voor de Bosuilen verdienstelijke en vooral "deugddoende" prestatie, na de totale afgang tegen KAA Gent. Het enige waarin de rood-witten nog maar eens tekortschoten was de afwerking.

In de zestiende minuut strafte Alex Verniers een slordig wegwerken van Pudelko met
een halve omhaal in één tijd af (0-1). Vervolgens kregen Vladi Petrovic, Mark Van der Linden, Harry Cnops en Alex Verniers de gelegenheid om THOR Waterschei definitief knock-out te plaatsen. De kansen werden echter allemaal allemaal verkwanseld. Een nochtans superzwak THOR, bij wie alleen Voordeckers voor enig gevaar zorgde, bleef er in geloven.

Tijdens drie dolle Limburgse minuten halfweg de tweede speelhelft, diende Tony Goossens met een aantal geweldige reflexen de gelijkmaker te beletten. De Waterschei-opflakkering was de aanleiding tot een vervalst BRT-verslag, waarin de Antwerpzege gevleid werd genoemd. De neutrale (?) verslaggever ter plaatse vergat er zowaar bij te zeggen dat op het ogenblik dat Tony Goossens de 1-1 voorkwam, de stand al 0-3 of 0-4 had kunnen zijn!

Na de zege, sluit R Antwerp FC de heenronde af op de zevende plaats met 18 punten wat als een positief resultaat en een gunstige uitgangspositie beschouwd mag worden (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-11 - 31/03/1985)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 08/12/1984)

Statistieken

K.S.V. Waterschei T.H.O.R. Genk R. Antwerp F.C.

Elftallen

Klaus Pudelko
Robert Gijbels
Leo Ehlen
Ronny Cuyvers
Danny David
Horst Schlierer
Marc Emmers
Eric Maes
Gerard Plessers
Stefan Agten
Eddy Voordeckers
1 Tony Goossens
2 Gaston Boeckstaens
3 Danny Koekelcoren
4 Norbert Beuls
5 Yves Vanderveeren
7 Patrick Ipermans
8 Vladimir Petrovic
6 Ronny Prins
9 Alex Verniers
10 Marc Van der Linden
11 Harry Cnops

Wissels

62' Leo Ehlen (uit)/
Rudi Vanhengel (in)
 
72' Gerard Plessers (uit)/
Robert Brace (in)
 

Begin Match
      Alex Verniers 0-1 15'
Ruststand 0-1
90' Eindstand 0-1 90'
TERUG