Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R.F.C. Sérésien R. Antwerp F.C.
0 0
24.11.1984 Plaats: Le Paray

Scheidsrechter: Harry Laenens

Lijnrechters:
Robert Jeurissen - Aimé Billen
Toeschouwers: 4000

Wedstrijdverslag

Na RFC Seraing - R Antwerp FC

Hanenduel zonder doelpunten

SERAING. — Een echt hanenduel, dat wel. De jongens van Arie Haan kort op de tegenstrever, stug verdedigend. R.A.F.C. dreigde vanaf het begin met goed uitgesponnen steunacties langs de flanken naar de snelle spitsen Harry Cnops en Mark Van der Linden. De Waalse haantjes, zoals steeds met Bernardi, maar ook via de heroptredende Cremasco enthousiast in de aanval. Misschien minder massaal, maar de intimiderende tegenstoten van de Sinjoren waren daar niet vreemd aan zodat de spitsen Kabongo en Deom, te ver voor de teruggetrokken veldspelers, de eenzame strijd tegen Beuls en Vanderveeren meestal verloren.

R.A.F.C. slaagde er als eerste in dit seizoen de Metallo's op eigen veld het zwijgen op te leggen. Kansen waren er langs beide kanten. Kimoni en Kabongo kwamen het eerst aan de bak. Op het kwartier mocht RFC Seraing zich gelukkig achten toen een afgezonderde Ronny Prins de bal niet voldoende onder controle kreeg. Kimoni werd te weinig aangespeeld, Harry Cnops kreeg veel vrijheid zodat Kerremans tweemaal knap moest redden op diens schoten. Mark Van der Linden miste in de 39e minuut de eerste open kans. Even voor de rust kreeg ook Kabongo, na missers van Norbert Beuls en Danny Koekelcoren, de bal niet voorbij Tony Goossens die Ratko Svilar was komen vervangen.

Het stuk modern voetbal groeide in de tweede helft uit tot een bekijkenswaardige bedoening met veel meer kansen, maar met evenveel vlekkeloze tussenkomsten van de doelwachters. Kerremans gooide zich in de loop van Gaston Boeckstaens en pakte daarna een onverwachte bal van Van der Linden, uit een tros van spelers in zijn doelgebied. Aan de overzijde bleef Deom onbereikbaar. De bal viel niet goed voor de Luikse voeten, in de lucht waren Norbert Beuls en Tony Goossens baas over het gevaar Kabongo (bron: onbekend - 26/11/1984).

Door het oog van Bob (15)

Op de Luikse hoogvlakte van ' le Pairay' heeft de Great Old tegen een karaktersterk, aanvallend ingesteld en onder impuls van een beresterke Bernardi met veel inzet spelend FC Seraing, een verdienstelijk gelijkspel in de wacht gesleept.

Tijdens de eerste speelhelft hadden de roodzwarten bestendig een licht overwicht, maar de Antwerpverdediging met Yves Vanderveeren opnieuw als laatste man, werd nooit in verlegenheid gebracht. De mooiste Antwerpkans kwam tot stand na een actie Patrick Ipermans-Mark Van der Linden. De spits werkte echter slordig af. Even voor de rust werd Ratko Svilar, die in laatste instantie de onbeschikbare Jan Ruiter was komen vervangen, zelf gekwetst. Hij diende zijn plaats af te staan aan Tony Goossens.

Na de rust werd de partij evenwichtiger, maar beide doelmannen hielden hun netten ongeschonden. Een open doelkans langs Gaston Boeckstaens strandde op Kerremans. Met nog 10' te spelen pakte een secure Tony Goossens uit met dé save van de match op een schot van Kingambo. Uiteindelijk bleef het bij 0-0, terloops de achtste draw van de roodwitten (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-8 - 2/12/1984)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 02/12/1984)

Statistieken

R.F.C. Sérésien R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Peter Kerremans
2 Arrigo Bernardi
3 Didier Frenay
4 Marc Grosjean
5 Marinko Rupcic
7 Ido Cremasco
9 Hughes Deom
10 Sadi-Wa Pombolo
11 Eugène Kabongo Ngoy
13 Jacques Fermont
15 Serge Kimoni
1 Ratko Svilar
2 Gaston Boeckstaens
3 Danny Koekelcoren
4 Norbert Beuls
5 Yves Vanderveeren
7 Patrick Ipermans
8 Vladimir Petrovic
9 Alex Verniers
6 Ronny Prins
10 Marc Van der Linden
11 Harry Cnops

Wissels

70' 7 Ido Cremasco (uit)/
16 Jacques Kimgambo (in)
 
1 Ratko Svilar (uit)/
12 Tony Goossens (in)
42'
 

Begin Match
Sadi-Wa Pombolo      
      Ronny Prins
Ruststand 0-0
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG