Luc Bracke - David Stevens
Toeschouwers: 1800

Na Racing Jet Brussel - R Antwerp FC

Een half uur Vladi Petrovic niet genoeg voor zege

BRUSSEL — R Antwerp FC had op de Heizel de volle inzet kunnen meepikken, als scheidsrechter Deflem op minder dan twee minuten van het einde een strafschop had gefloten wegens handspel van Voets in de strafschopzone. De Antwerpse aanhang maakte zich daar terecht boos om, maar even voordien was een doelpunt van Racing Jet Brussel afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk kon men zich overigens in beide kampen met het gelijkspel verzoenen, al diende doelman Bogaerts toch meer weerwerk te verrichten dan Ratko Svilar.

R.A.F.C. startte eerder voorzichtig met veel volk achterin, maar ook genoeg spitsen, zodat er vooreerst een grote ruimte gaapte tussen die twee. Al snel grepen Gaston Boeckstaens, Rudi Smidts en Ronny Prins, geregeld de ruimte die hen geboden werd op de flanken. Al in de achtste minuut leverde Gaston Boeckstaens een voorzet af, die door Harry Cnops in één tijd slechts nipt naast werd geplaatst. Hoewel Patrick Ipermans op het kwartier een kopbal op de lat zag vallen, was het de thuisploeg die op voorsprong klom. Van Duren zwenkte vanop links naar binnen, versnelde en knalde in de verste hoek. Geen minuut later gaf Adriaens aan de andere kant een hoekschop weg. Daarop kon Mark Van der Linden aanleggen. Bogaerts pareerde die bal. Harry Cnops was er als de kippen bij om in te duwen. Binnen de minuut twee goals, maar verder had die eerste helft niet veel om het lijf.

Na de rust kwam er meer vaart in de match, aanvankelijk vooral vanwege de Brusselaars, waarbij Ratko Svilar een schot van Goyvaerts boven zich tegen de lat zag belanden, waarna hij een inswingende hoekschop van Demey moest wegpunchen. Het tij keerde toen Peter Bodak door Vladi Petrovic werd vervangen. Hij kreeg de volle medewerking van Gaston Boeckstaens op rechts, wat eerst resulteerde in een kans voor Mark Van der Linden. Tot dan Vladi Petrovic zelf voorgaf, Patrick Ipermans met het hoof teruglegde, zodat Harry Cnops zijn tweede goal kon maken. Ook dan viel de gelijkmaker snel. Imbert trof raak tussen een bos van benen (Ronny Ceuleers - bron: onbekend - 12/11/1984).

Door het oog van Bob (13)

Ratko Svilar, die de gekwetste Jan Ruiter verving, stond voor de eerste maal dit seizoen tussen de palen. Vladi Petrovic startte uit voorzorg... op de bank. Weliswaar verdiend, behaalde een niet overtuigend R Antwerp FC in de schaduw van het Heizelstadion een gelijkspel, na een wedstrijd die al bij al de twee punten had moeten opleveren.

Aanvankelijk namen immers de rood-witten de wedstrijd resoluut in handen. Harry Cnops besloot echter rakelings naast en Patrick Ipermans kopte vol op de dwarslat. Racing Jet kende bij de eerste serieuze aanval succes met een verrassend afstandsschot van Van Duren (1-0). R Antwerp FC replikeerde gepast en een minuutje later lukte Harry Cnops de gelijkmaker bij een 'scrimmage' voor het Brusselse doel (1-1).

Na de rust begon Racing Jet meer te drukken. Na een uur spel besloot Arie Haan Vladi Petrovic tussen de lijnen te brengen ter vervanging van een uiterst zwakke Peter Bodak. De wissel wierp meteen vruchten af, vermits de aanvalsacties van de roodwitten veel vlotter verliepen. Opnieuw Harry Cnops kende in de 71' succes toen hij een voorbereidende actie van Vladi Petrovic en Patrick Ipermans op weliswaar gelukkige wijze in doel verlengde (1-2). Iedereen dacht toen voor R Antwerp FC de zaak beklonken. Slechts 3' later knalde Imbert bij een felle Brusselse reactie echter de gelijkmaker tegen het net (2-2).

R Antwerp FC stortte zich in de aanval. Een minuut voor tijd deed zich dan een nooit geziene faze voor! Bij een ultieme Antwerphoekschop voor het Brusselse doel ging een bos van spelers de hoogte in. J.M. Voets punchte zowaar de bal boven de hoofden van de verbauwereerde Antwerpaanvallers met de vuist weg. Vanzelfsprekend penalty! Scheidsrechter Deflem liet echter het spel vervolgen, zich verbaasd afvragend waarover men zich druk maakte. De arme man had niets(?) gezien. Zijn grensrechter die even de vlag de hoogte liet ingaan wel, maar R Antwerp FC was de klos, want was meteen de waarschijnlijke 2-3-zege kwijt. Onbegrijpelijk (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-8 - 2/12/1984)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 02/12/1984)

11 Harry Cnops

62' Frankie Heremans (uit)/
Ron Ferguson (in)

8 Peter Bodak (uit)/
14 Vladimir Petrovic (in)
60'

25' Martin Van Duren 1-0
      Harry Cnops 1-1 25'
      Mark Van der Linden 41'
Ruststand 1-1
53' Luc Demeurisse
      Harry Cnops 1-2 65'
      Rudi Smidts 72'
75' Jean-Marc Imbert 2-2
90' Eindstand 2-2 90'