Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.
1 1
04.11.1984 Plaats: Lisp

Scheidsrechter: Sebastien Cocaiko

Lijnrechters:
Georges Pollet - FranÁois Potelle
Toeschouwers: 5500

Wedstrijdverslag

Na K Lierse SK - R Antwerp FC

Angst overheerste de slotfase

Lisp ó Een erg zwak voetballend K Lierse SK heeft een strafschop nodig gehad om een gelijkspel uit de brand te slepen. Een goedkope strafschop zoals dat heet, al leek het er wel op dat Rudi Smidts de doorgebroken Bosch bij de arm trok, wat de beslissing van een te pas en te onpas met het gele karton zwaaiende scheidsrechter Cocaiko kan rechtvaardigen. Als R Antwerp FC niet met de volle buit uit Lier wegkwam, heeft het dat aan zichzelf te wijten. Alex Verniers, Patrick Ipermans en Harry Cnops verzuimden immers unieke gelegenheden om de score op te drijven, zodat Lierenaars met het aangevochten strafschopdoelpunt van Bosch een onverhoopt, maar uiterst welgekomen punt thuishielden.

K Lierse SK is alleszins nog niet aan het eind van de donkere tunnel. Als scheidsrechter Cocaiko de strafschop niet had gefloten, hadden de Pallieters nog uren kunnen voetballen alvorens in de buurt van de Antwerpkooi te komen. Met de verwijdering van Van Mechelen en Van Roon uit de ploeg zijn niet alle problemen van de baan. De zwakte van dit K Lierse SK kwam gisteren immers zo schrijnend aan het licht dat R.A.F.C. zelfs zonder Vladi Petrovic, alleen maar over een verloren punt kan spreken.

Na twee minuten had R.A.F.C. al op voorsprong moeten komen. De opening was van Ronny Prins. Alex Verniers mocht vrij inkoppen, maar mikte recht in de grijpgrage armen van Verlinden. De doelman van K Lierse SK moest zich verder onderscheiden op verdienstelijke pogingen van Harry Cnops, Gaston Boeckstaens en Danny Koekelcoren. Tussendoor viel er aan de overzijde zowaar een kans voor de voet van Weihrauch op voorzet van Bosch, maar de Duitser stond er zo verbouwereerd bij dat hij de bal hulpeloos overknalde. Kort na het halfuur kwam de logische voorsprong van R.A.F.C. op het bord. Een modeldoelpunt in countervoetbal: een snelle driehoeksactie Ronny Prins, Mark Van der Linden en Harry Cnops, bewaker Beloy verslagen, Verlinden was kansloos. Bij K Lierse SK ging het intussen van kwaad tot erger. Geen enkele combinatie lukte, al moest Yves Vanderveeren in het zicht van de rust Bosch de vrije ruimte ontnemen.

In de tweede helft gaf R.A.F.C. de indruk het pleit binnen de korste keren te willen beslechten. Twee zwiepende voorzetten van Marc Van der Linden leverden ook twee unieke scoringskansen op, maar Patrick Ipermans kopte recht in de armen van Verlinden. De kopstoot van Harry Cnops verzeilde over de dwarsligger. Het enthousiasme van de Sinjoren bekoelde nadat Bosch even na het uur de inmiddels ingevallen Tony Goossens vanop de elfmeterstip kansloos had bevonden. Met een 1-1 stand op het bord werd de strijdbijl langs beide zijden begraven ten gevolge van het doordeweekse bekervoetbal-met-verlengingen. Trainer Boskamp riep vroeg in de tweede helft Weihrauch naar de bank, probeerde een psychologisch effect teweeg te brengen door Goossens te vervangen. Ook bij K Lierse SK overheerste de angst om het verlies van een kostbaar punt (Henk Van Nieuwenhove - GvA - 5/11/1984).

Door het oog van Bob (12)

Een punt op verplaatsing meepikken, is meestal een positief resultaat. Het verloop van de regionale derby tussen een uiterst zwak K Lierse SK en een talentrijker, maar slordig spelend R Antwerp FC in aanmerking genomen, kom je tot de vaststelling, dat de Great Old op het Lisperveld een punt verloor!

Ondanks de afwezigheid van de gekwetste Vladi Petrovic was R Antwerp FC tijdens de eerste speelhelft doorlopend de de betere van een totaal onmondig K Lierse SK. Nadat in de 33e minuut Harry Cnops, na voorbereidend werk van Ronny Prins en Marc Van der Linden, Beloy in snelheid nam en Verlinden kansloos liet (0-1), werd de kans verkeken om nog vůůr de rust de Pallieters 'af te maken'!

Even na de hervatting kregen nogmaals Harry Cnops en Patrick Ipermans kansen om de beslissende 0-2 op het bord te brengen. De kopbalpogingen kenden echter geen succes. Toen dan na een uur spel bij een duel tussen Bosch en Rudi Smidts, 'lastige Berto' gewillig ten gronde ging, wees scheidsrechter Cocaiko naar de penaltystip. De ex-Tongerenaar gelastte er zich zelf mee de strafschop om te zetten (1-1), waarbij Tony Goossens, die de gekwetste Jan Ruiter even tevoren was komen vervangen, nog een gele kaart kreeg voor protest. K Lierse SK putte uit de treffer de kracht om tegen een nog vruchteloos reagerend R Antwerp FC uiteindelijk het gelijkspel in handen te houden (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-8 - 2/12/1984).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 02/12/1984)

Statistieken

K. Lierse S.K. R. Antwerp F.C.

Elftallen

1 Dany Verlinden
2 Ronald De Vos Van Steenwijk
7 Peter Delen
5 Paul Beloy Beloy
11 Dieter Weihrauch
4 Stan Van den Buijs
3 Marc Mertens
8 Luc Soons
10 DaniŽl Schroyens
9 Dirk Goossens
6 Berto Bosch
1 Jan Ruiter
2 Gaston Boeckstaens
3 Danny Koekelcoren
4 Norbert Beuls
6 Rudi Smidts
7 Patrick Ipermans
8 Yves Vanderveeren
5 Ronny Prins
9 Alex Verniers
10 Marc Van der Linden
11 Harry Cnops

Wissels

55' 11 Dieter Weihrauch (uit)/
14 Patrick Branders (in)
 
1 Jan Ruiter (uit)/
12 Tony Goossens (in)
55'
 

Begin Match
DaniŽl Schroyens      
      Yves Vanderveeren
      Alex Verniers
Stan Van den Buijs      
      Tony Goossens
      Patrick Ipermans
      Harry Cnops 0-1 33'
Ruststand 0-1
61' Berto Bosch (penalty) 1-1      
90' Eindstand 1-1 90'
TERUG