Francis Picard - Peter Pfeiffer
Toeschouwers: 4700

Na R Antwerp FC - Cercle Brugge KSV

Voltreffer van Mark Van der Linden was een krugerrand voor thuisploeg

DEURNE - Cercle Brugge KSV heeft aan de Bosuil de traditie overeind gehouden dat het een moeilijk te bespelen ploeg is, die de rood-witten al vaker enerveerde. De voltreffer van Mark Van der Linden, drie minuten na de pauze, was dus een gouden doelpunt. Na een eerste helft zonder veel reliëf kregen de toeschouwers toch hun versnaperingen in de vorm van een sprankelend vierde kwartier, ingeluid door een prachtige treffer van Mark Van der Linden, die een door Rudi Smidts binnen de lijnen gehouden bal meescharrelde, op stel en sprong twee tegenstanders voorbijzeilde en een flitsend effectschot in de hoek afvuurde.
Jan Ruiter moest binnen de kortste keren attent zijn op een kopstoot en een tweede poging van Leyssens. Aan de overzijde strandde Vladi Petrovic op het ultieme moment. Harry Cnops knalde op de vuisten van Barth. Mark Van der Linden miste van een niet met een gewaagde lobbal een sensationeel tweede doelpunt.

Toen was de zonsopgang voorbij voor de thuisploeg, die haar rust kon hervinden. R.A.F.C. gaf het initiatief uit handen en de groen-zwarten, die driftig naar de gelijkmaker hengelden, stapelden de momenten op in de buurt van Jan Ruiter. De Antwerpdoelman moest een drietal keren horizontaal, maar hield samen met Danny Koekelcoren, die een extra vermelding haalde, de nul op het bord. Vooral de linkerflank van de Antwerpverdediging, waar Alex Verniers tussen de spannende bedrijven door al eens balverlies leed, zat vaak in nesten.
Spijts al het rommelen en stommelen van de Brugse formatie kon alleen Sanders met een zwakke poging Jan Ruiter nog bedreigen. De gaafste kansen waren voor de thuisploeg. Vladi Petrovic faalde op de rebound. Norbert Beuls evenzeer toen hij door Mark Van der Linden afgezonderd werd. Tussen het Cercle van de eerste helft en het laatste halfuur lag alvast een hemelsbreed verschil.

De Bruggelingen slaagden er voor de rust nooit in een bal tussen de palen te krijgen, dwongen pas twee minuten voor de pauze de eerste hoekschop af. Een record? Er waren ook twee valse starten bij de aftrap en de rood-witten probeerden in een pittig begin wel iets te forceren, hoewel Raes op de huid zat van Vladi Petrovic, die nooit als een ster van eerste grootte kon flonkeren. Barth graaide een poging van Harry Cnops vast. Diezelfde Harry Cnops werd ook door Poorteman van een doelpunt weggehouden. Mark Van der Linden lag aan de basis van de beste kans. Zijn voorzet werd door Vladi Petrovic voor de voet van Harry Cnops gekopt, maar diens halve omhaal werd door Jonsson van de lijn gehaald (Frans Van Bergen - GvA - 29/10/1984).

Door het oog van Bob (11)

Arie Haan was voor deze wedstrijd op zijn hoede! Zoals hij verwachtte, kwam het KSV Cercle Brugge van collega Leekens met slechts één bedoeling naar de Bosuil: de 0-0 op het bord houden en speculeren op de counter! De Great Old trapte niet in die val en controleerde rustig het gebeuren, zonder onnodige risico's te nemen. Dit had wel voor gevolg, dat vooral de eerste speelhelft, (buiten een schot van Harry Cnops dat op de doellijn door Jonsson weggewerkt werd) een 'zoutloos gedoe' werd, met een even kleurloze 0-0 stand bij de rust.

Drie minuten na de hervatting brak de wedstrijd open! Mark Van der Linden rondde een persoonlijke actie af met een schitterende afstandstreffer (1-0). Meteen dienden de Bruggelingen hun defensieve stellingen te verlaten. De bezoekers kwamen niet tot reële doelkansen. De rood-witte verdediging met een attente Jan Ruiter, was niet te verschalken. De beste kansen kwamen nog voor Antwerpvoeten. Vladi Petrovic en Norbert Beuls misten echter allebei het doelpunt van de zekerheid. Uiteindelijk bleef het bij een verdiende 1-0-zege (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-8 - 2/12/1984)!

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 29/10/1984)

Jef Vanthournout (in)
59'

Kari Ukkonen (uit)/
Philibert De Vlaeminck (in)
83'

Jef Vanthournout
50' Mark Van der Linden 1-0
90' Eindstand 1-0 90'