Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.V. Waterschei T.H.O.R. Genk R. Antwerp F.C.
0 0
27.05.1983 Plaats: André Dumontstadion

Scheidsrechter: André Van Volcem

Lijnrechters:
Pierre Strosse - Charles Broekaert
Toeschouwers: 4.500

Wedstrijdverslag

Na KSV Waterschei Thor Genk - R Antwerp FC

Mooie derde plaats veilig gesteld...

WATERSCHEI - Net als de acht andere wedstrijden kondigde Thor Waterschei-R Antwerp FC zich aan als een match waar alleen nog secundaire belangen op het spel stonden. Het hoeft dan ook geen verbazing te wekken dat vóór de aftrap in het André Dumontstadion meer geconverseerd werd over het vertrek van Ernst Kunnecke naar Bazel dan over de geplande confrontatie. Vanaf de eerste minuut deinde de partij op een nochtans drassig veld snel op en neer, maar de spitsen van beide ploegen werden stug afgedekt.

Zo valt het te verklaren dat tot de 20' gewacht moest worden op een enigszins gevaarlijke actie. Een kopstoot van Harry Cnops ging nipt over, een schot van Pier Janssen werd afgeweerd. Rond het halfuur zakte het tempo, werd er bitsiger gespeeld, geen van beide ploegen slaagden erin het spelgebeuren te oriënteren en uitgespeelde kansen te creëren. Voordeckers leverde vlak vóór de pauze nog een aardige kopstoot af, maar dat kon de matige kwaliteit van de eerste helft niet verdoezelen.

Ook na de pauze bleef het doelgevaar beperkt. Het publiek had op zeker ogenblik veel meer aandacht voor de vechtpartijtjes van jonge Antwerpsupporters dan voor de wedstrijd zelf. Een fraai vluchtschot van Vliegen bracht weer even gezond entoesiasme op de tribunes. Voordeckers speelde zich enkele keren in de kijker met enkele knappe individuele pogingen, maar de bezoekers hielden de defensie goed gesloten om op die wijze de derde plaats in de rangschikking veilig te stellen (R.S. - bron: onbekend - 28/05/1983).

(bron: de pers - 28/05/1983)

Statistieken

K.S.V. Waterschei T.H.O.R. Genk R. Antwerp F.C.

Elftallen

Jan Thijs
Tony Bialousz
Pierre Plessers
Adri Van Kraay
Aimé Coenen
Willy Vliegen
Pierre Janssen
Leo Clijsters
Roland Janssen
Eddy Voordeckers
Larus Gudmundsson
1 Ratko Svilar
2 Gaston Boeckstaens
3 André Heerwegh
4 Danny Koekelcoren
5 Frank Mariman
6 Patrick Ipermans
7 Laszlo Fazekas
9 Leo Van der Elst
11 Mathy Billen
8 Harry Cnops
10 Marc Van der Linden

Wissels


Begin Match
Ruststand 0-0
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG