Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.F.C. Winterslag R. Antwerp F.C.
0 3
05.03.1983 Plaats: Noordlaan

Scheidsrechter: Marcel Van Langenhoven

Lijnrechters:
Marcel Javaux - Jef Timmers
Toeschouwers: 6.000

Wedstrijdverslag

Na KFC Winterslag - R Antwerp FC

Harry Cnops tweemaal en Mark Vander Linden met het hoofd

De drie doelpunten, zaterdagavond door R Antwerp FC gescoord aan de Genkse Noordlaan, werden allemaal gemaakt met het hoofd. Het waren bovendien fraaie treffers, waarmee de rood-witte bezoekers hun riante positie in de rangschikking consolideerden ten koste van het tegen de dreigende degradatie worstelende KFC Winterslag. Toch geven de afgetekende cijfers een ietwat vertekend beeld van het wedstrijdgebeuren. De nummers twee en drie werden immers laat in het zesde kwartier tegen het net geknikt op een ogenblik dat de thuisploeg voor haar moed en kampkracht al lang verdiende langzij te zijn. Daartoe dien je in eerste instantie doelkansen af te dwingen en ze tevens te benutten.

Juist in dit bedje bleven de 'Vieze Mannen' uitzichtloos ziek. Op andere vlakken was er toch enige beterschap waarneembaar voor trainer Kowalik. De Pool opteerde voor een strenge individuele dekking. Harry Cnops, Laszlo Fazekas, Mark Van der Linden, Petur Petursson en noem maar op werden daarvan het lijdende voorwerp. Niet dat zij doorlopend brutaal werden aangepakt. Daar krijg je met Marcel Van Langenhove trouwens weinig gelegenheid toe.
Wel zagen zij hun bewegingsvrijheid sterk gehinderd en beperkt door hun lijfwachten. Antwerptrainer Davidovic van zijn kant had duidelijk aangemaand tot voorzichtigheid, ervan uitgaande dat een kat in nood soms rare sprongen maakt.

R.A.F.C. verwachtte zich aan een geladen tegenstander en verkoos de furie eerst een beetje te laten uitrazen. De thuisploeg opvangen dus, aandachtig uitverdedigen en snel overschakelen. De zenuwachtige Genkenaren wisten overigens weinig dreiging in hun acties te brengen. Zij konden het noodzakelijke verband tussen de linies niet leggen en waren vaak slordig in de combinatie. Ratko Svilar hoefde dus nauwelijks in te grijpen en op enkele hoekschoppen deed hij dat met kordaat vuistwerk. De bezoekers wachtten niet lang om de bakens te verzetten. Petur Petursson, Leo Vander Elst en Mark Van der Linden losten eerst enkele losse flodders. In de 25e minuut was het raak. Een vrije trap van Laszlo Fazekas bezijden de strafschopzone, werd door de hoog opverende Harry Cnops krachtig tegen het net gekopt.

Die voorsprong zou R Antwerp FC bijna een uur lang op bijzonder efficiŽnte wijze verdedigen. Even voor de rust plofte bovendien een knal van Harry Cnops boven op de dwarsligger. Het was een zeldzaam intermezzo. Na de rust zetten de lokalen alle zeilen bij, oefenden een tijdlang felle druk uit en gingen daarbij alsmaar onstuimiger en dus minder gebonden voetballen. Daar breng je een attente en degelijk georganiseerde achterhoede niet mee in verlegenheid. Tenzij die ene keer als Van Woerkum zich kon loshaken van Gaston Boeckstaens en schuin voor doel kwam aanrukken. Ratko Svilar klopte het schot in hoekschop. In de counters van de Bosuiljongens stak daarentegen meer venijn. Zelfs Gaston Boeckstaens dwong De Zutter tot een redding in twee tijden.

Wanneer de aanvoerder in de middencirkel een vrijschop mocht nemen, stuurde hij die behendig naar de op links vrijstaande Petur Petursson. Er volgde een zuivere center en weer rondde Harry Cnops met het hoofd af. Daarmee brak de weerstand van het ontmoedigde KFC Winterslag. Het kreeg dan ook een derde goal tegen. Een vloeiende aanval vertrok bij Leo Vander Elst over Laszlo Fazekas en Harry Cnops tot hoog voor De Zutter. Ditmaal stond Mark Van der Linden op de goede plaats om met succes zijn jonge kop er tegen te slaan en het vonnis nog te verzwaren (Paul Coopmans - D.N.G. - 07/03/1983).

(bron: de pers - 07/03/1983)

Statistieken

K.F.C. Winterslag R. Antwerp F.C.

Elftallen

Renaat De Zutter
Patrick Houben
Eric Van Lessen
Walter Vitali
Geert Deferm
Danny Kaes
Mathieu Denier
Jos Heyligen
Luc Thys
Will Van Woerkum
SŲren Lindsted
1 Ratko Svilar
2 Gaston Boeckstaens
3 Andrť Heerwegh
4 Danny Koekelcoren
5 Frank Mariman
6 Patrick Ipermans
7 Laszlo Fazekas
9 Leo Van der Elst
8 Harry Cnops
10 Marc Van der Linden
11 Petur Petursson

Wissels

46' Luc Thys (uit)/
Joachim Hutka (in)
 
70' Danny Kaes (uit)/
Pierre Denier (in)
 

Begin Match
      Harry Cnops 0-1 25'
33' Geert Deferm      
Ruststand 0-1
      Harry Cnops 0-2 81'
      Marc Van der Linden 0-3 85'
90' Eindstand 0-3 90'
TERUG