Robert Jeurissen - Arrigo Marcon
Toeschouwers: 9.000

Na R Antwerp FC - R.W.D.M.

Zesde zege op rij voor R Antwerp FC

ANTWERPEN - Zonder de twee geschorste sterke pionnen op de linkerflank, Petur Petursson en Frank Mariman is R Antwerp FC er in geslaagd een zesde opeenvolgende keer te winnen. Al vrij vroeg in de wedstrijd werd het daarvoor op het goede spoor gezet door Bert Cluytens, nu fungerend als invaller en buiten het aanbrengen van het eerste doelpunt ook zelden boven die status gegroeid. In de 17e minuut stuurde hij een voorzet tussen een bos benen, onder meer die van Laszlo Fazekas. Hij verlengde tot bij Leo Vander Elst en die schoot zijn vijfde competitietreffer binnen. R.W.D.M. kon na die vroege achterstand uiteraard niet bij de pakken blijven zitten. Met veel ijver probeerden de jonge Brusselaars de bakens te verzetten, maar ze hadden vooral geluk dat R.A.F.C. meerommelde. Met heel wat minder moeite kreeg de thuisploeg nog de beste kansen.

Een kopbal van Harry Cnops botste over het doel, Bert Cluytens schoot zwakjes op doelman Ruiter, die veel meer moeite had met knallen van Leo Vander Elst en Mark Van der Linden. Bouwmeester kon daar een vrij goede actie tegenover stellen. In de 22e minuut schoot hij over het doel, nadat hij drie man in de wind had gezet.

Ook na de rust bleef het samenspel bij beide ploegen vierkant draaien. Weer haalde R.A.F.C. geregeld verrassend uit. Het verdiende daarom wel het tweede doelpunt dat echter in de 55e minuut werd afgekeurd. Op het ogenblik dat Mark Van der Linden scoorde, stond de grensrechter al vrij lang met de vlag omhoog wegens voorafgaand buitenspel van Harry Cnops. Tussendoor kreeg Bouwmeester een tweede kans. Vanop de eigen helft voor een lange ren vertrokken, schoot hij hard op Ratko Svilar. Het verwachte tweede doelpunt kwam er in de 70e minuut. Mark Van der Linden werkte zich in een knap nummertje voorbij De Wolf en Gollière, maar botste op Ruiter. Van Volcem zag er een strafschop in die werd omgezet door Laszlo Fazekas.

Met die veilige 2-0 voorsprong bezorgden Laszlo Fazekas en Mark Van der Linden hun supporters nog enkele prettige ogenblikken met mooie technische nummertjes. Doelpunten kwamen er niet meer. Vermeersch knalde een voorzet van Thycosen op de lat. Helemaal afgezonderd schoot Harry Cnops in de laatste minuut naast en over het doel van Ruiter (Michel Schepers - bron: onbekend - 21/02/1983).

Yves De Greef (in)
37'

Patrick Thairet (uit)/
Steen Thycosen (in)
60'

18' Leo Van der Elst 1-0
Ruststand 1-0
      Patrick Gollière 50'
      Frankie Van der Elst 64'
72' Laszlo Fazekas (penalty) 2-0
90' Eindstand 2-0 90'