Joannes Moons - Albert Beeckman
Toeschouwers: 4.000

Na R Antwerp FC - Cercle Brugge KSV

'Great Old' met uitblinkers Fazekas en Petursson te sterk

Het ging Cercle Brugge KSV de laatste tijd sportief nogal voor de wind. Er werden doelpunten op een rijtje gescoord en de puntenoogst was van aard zelfs de meest kritische supporters de mond te snoeren. Zonder de bijzonder zwakke aanhef van de groen-zwarten in de competitie met slechts één schamel puntje op veertien na zeven wedstrijden, had de vereniging zelfs bovenaan de klassering postgevat. Een sterke 'Great Old' heeft de formatie van Grijzenhout gemakkelijk gestuit. In de povere partij voetbal, sloegen de bezoekers ook gepast toe. Petur Petursson met een vrijschop in de eerste helft en Laszlo Fazekas met een ongrijpbare strafschop na de rust.

R Antwerp FC had met Petur Petursson en Laszlo Fazekas de doelpuntenmakers en uitblinkers in een mager bezet Olympia. Petur Petursson liep er als een atleet bij en won al zijn duels. Laszlo Fazekas speelde zoals gewoonlijk weer doordacht zijn rol van aanvalsopbouwer. Hij demonstreerde zijn wereldklasse toen zijn ploeg gretig naar de verlossende goal aan het jagen was. Op tegenaanval, want Cercle liet zich in de tweede periode niet pramen om in de aanval te gaan. Bij één van die gevaarlijke counters zag Laszlo Fazekas geen andere mogelijkheid meer dan van in de middencirkel alleen met de bal aan de haal te gaan.

De Hongaar trok drie tegenspelers naar zich toe, slalomde er behendig tussen, zonder evenwel voldoende snel uit hun greep te geraken. Dan lok ik ze maar mee tot in de rechthoek, waar hij de wenkende kans zag een strafschop af te dwingen. De elfmetertrap nam hij zelf voor zijn rekening. Meteen stond R.A.F.C. met 0-2 voor. De hoogst belangrijke uitzege lag voor het grijpen. Meer dan de voorsprong opdrijven heeft R.A.F.C. weliswaar niet kunnen doen in de tweede helft. De bezoekers waren sterker voor de dag gekomen in de eerste periode, toen Cercle opvallend veel tijd nodig had om tot een min of meer vloeiend samenspel te komen. Juist geteld één combinatie van de thulspioeg leidde naar een bedreiging van doelman Ratko Svilar.

Dat was een tegenaanval langs Pirelli en Beheydt, die door getalm van de beide Cercle-spelers geen gevaar opleverde. Ondertussen drong R.A.F.C. zich meer op. De bedrijvige Gaston Boeckstaens & zijn ploegmaats plaatsten Barth evenwel niet in een schietkraam. Hij knapte het werk met veel moeite op. Hij hield een schot van Leo Van der Elst niet onder controle, maar werd gered door de dwarsligger. Laag geklopt na een slalom van Petur Petursson en een misser van Leo Van der Elst. Hij zweefde te laat op een mooie vrijschop van de IJslander, die daarmee zijn ploeg op voorsprong schoot. Petursson beloonde zichzelf met een goal die Cercle definitief in de rol van mindere ploeg duwde.

Het valt aan te nemen dat men in de plaatselijke kleedkamer achteraf wees op het ontbreken van titularissen Maes en Poorteman vanwege schorsing en ook Van Kerkhof kon niet aantreden. Die man miste Cercle wellicht het meest (Gino Gylain- bron: onbekend - 31/01/1983).

11 Petur Petursson

46' De Waele (uit)/
Margeirsson (in)

Petur Petursson
      Danny Koekelcoren
      Petur Petursson 0-1 39'
Ruststand 0-1
      Laszlo Fazekas (penalty) 0-2 74'
90' Eindstand 0-2 90'