Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.C. Lokeren
0 0
14.11.1982 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Roger Verhaeghe

Lijnrechters:
Herman De Zutter - Charles Broekaert
Toeschouwers: 11000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - KSC Lokeren

Fantastische doelmannen hielden brilstand op het scorebord

DEURNE - Werden op de Bosuil geen doelpunten gemaakt, de toeschouwers hebben zich geen moment verveeld, wel integendeel! Ze verlieten de Antwerpkuip tevreden. Was het een auto-arme zondag, voor spitsen en middenvelders was het een middag rijk aan staalharde schoten en knappe kopstoten. Het sprankelend vuurwerk miste echter een boeket omdat beide doelmannen een fantastische verrichting weggaven. Met een geweldig spelende Gaston Boeckstaens waren Ratko Svilar en Bob Hoogenboomn de gevierde voetbalhelden. De Joegoslaaf ranselde een tweetal gemaakte doelpunten uit zijn doel. De Nederlandse doelverdediger deed nog iets beter. Liefst vier keer verhinderde hij met geweldige reddingen, duiksprongen en stevige vuistslagen zijn gehandicapte elftal zonder Larsen en De Schrijver.

Hij begon in de derde minuut met een krachtige kopbal van Pat Ipermans uit de hoek te duiken. Ratko Svilar stapte onmiddellijk in zijn voetsporen en stopte met een reflex een kopbal van Gudjohnson om vlak daarop een loeier van de IJslander met de vuisten weg te stompen. KSC Lokeren bleef gevaarlijk, bouwde het spel langs de flanken op met verre voorzetten van Verheyen. R.A.F.C. zocht het centrum op, maar creŽerde toch de meeste scoringskansen langs Mark Van der Linden en de opgerukte Gaston Boeckstaens. Hoogenboom bleef evenwel onkreukbaar, al had hij bij het verschroeiende schot van Leo Vander Elst een tikkeltje meeval. Via zijn vuisten spatte de pegel tegen de deklat.
Zakten de rood-witten in het derde kwartier iets weg, zij begonnen de tweede speelhelft met roffelende trom.

KSC Lokeren werd gedurende een 25-tal minuten zwaar in de verdrukking gespeeld, Hoogenboom was niet te passeren. Hij hield twee kogels van Mark Van der Linden tegen. De jonge Antwerpspits trok zich vertwijfeld bij de haren. De Lokerense doelman had bij een zwaar schot van Patrick Ipermans de doelpaal aan zijn zijde. Petur Petursson, net als Leo Vander Elst, in betere doen na de rust, greep de wenkende kans niet. Hij schoot de terugspringende bal hoog over de deklat. Moest de goalie van Lokeren nog in de voeten van de ingevallen Harry Cnops duiken, Ratko Svilar diende zich insgelijks te reppen bij een solo van Van der Gijp. De Waaslanders loerden op de counter en ofschoon Yves Vanderveeren onberispelijk acteerde, was het bij R.A.F.C. enkele keren oppassen geblazen.

Van der Gijp werd in zijn ren geblokkeerd door een uitgelopen Ratko Svilar die verhinderde dat de gastploeg tegen de gang van het spel in, de volle winst pakte. In de slotminuut van een wedstrijd met veel sfeer op de tribunes, veegde Somers op een ogenblik dat Petur Peturson klaar stond om zijn elftal op de valreep de twee punten te bezorgen, de bal van de lijn weg (Renť MariŽn - GvA - 15/11/1982).

(bron: de pers - 15/11/1982)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.C. Lokeren

Elftallen

Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
Andrť Heerwegh
Danny Koekelcoren
Yves Vanderveeren
Patrick Ipermans
Francis Goris
Leo Van der Elst
Bert Cluytens
Marc Van der Linden
Petur Petursson
Bob Hoogenboom
Ingels
Dobias
Ronny Somers
Raymond Mommens
Ronny Laroy
Arnor Gudjonhson
Renť Verheyen
Hendrik Van Cauter
Renť Van der Gyp
Patrick Van Veirdeghem

Wissels

46' Bert Cluytens (uit)/
Harry Cnops (in)
 
73' Marc Van der Linden (uit)/
Christian Labarbe (in)
 
Patrick Van Veirdeghem (uit)/
Luc Van Bergen (in)
80'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG