Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.S.V. Waregem R. Antwerp F.C.
0 0
07.11.1982 Plaats: Gaverbeek

Scheidsrechter: Ignace Goris

Lijnrechters:
René Leclerq - Berckmans
Toeschouwers: 3500

Wedstrijdverslag

Na SV Waregem - R Antwerp FC

Petur Petursson overal, Wim De Coninck ook

Met de lef en de inzet die een twee jaar lang verdrukt zelfvertrouwen verraden, heeft de IJslander Petur Petursson indruk gemaakt in het als moeilijk aangekondigde duel met SV Waregem. De Antwerpspits deed op scoren na, gewoon alles wat een aanvaller in vorm kenmerkt. De 23-jarige wittekop was letterlijk overal waar het balletje liep. Bij momenten stond hij achterin de door afwezigheid van de geschorste Matthy Billen goed debuterende libero Yves Vanderveeren bij om één of andere hoge bal weg te koppen.

Petur Petursson bracht geregeld zelf een snelle tegenstoot op gang, zoals even na rust toen hij na een één-twee met Cisse Goris op rechts Bert Cluytens bereikte. Luc Millecamps stond goed opgesteld om de aanrukkende Mark Van der Linden het scoren te beletten. Diezelfde Petur Petursson brak ook zelf in snelheid uit. Op het uur had hij al met zijn veelvuldig storend werk, ruimte geschapen. Er was een terecht geboekte truitje-trek van Luc Millecamps nodig om een dreigende Antwerpkans af te remmen. Steeds de IJslander in de kijker, als we het over de weinig, echt goed gerichte doelschoten hebben. Omdat trainer Davidovic na de pauze zijn voordien door de Waregemdruk wat versmachte spelers alsmaar duidelijker de match in handen zag nemen, voerde hij rond het uur een wijziging door.

Middenvelder Cisse Goris werd voor Antwerps topscorer-bankzitter Cnops gewisseld. Hierdoor moest Petur Petursson wat meer links op het middenveld terugvallen. Geen erg voor de man in vorm. Er was even later een opnieuw onvermurwbare keeper De Coninck nodig om diens beste Antwerpkans onschadelijk te maken. De bedrijvige Desmet leed aan de overzijde balverlies aan Gaston Boeckstaens. Een prompte counter bereikte langs Mark Van der Linden de onvermoeibare IJslander die doelrijp naar doel knalde. De Waregemgoallie gooide zich nog in de schietbaan en ranselde in twee tijden het leder uit zijn doelvlak. Ook een kwartier eerder moest de Waregem-doelman op zijn steeds duidelijker wordende topklasse beroep doen om een quasi onhoudbare vrijschopschicht van, jawel, Petur, onschadelijk te maken.

Ondanks zijn betere tweede helft met vooral een betere veldbezetting, kwam het collectief goed werkende R.A.F.C. dus aan geen goal. Met Petur Petursson zat winst er nochtans duidelijk in, al zag dat er tijdens de eerste vijfenveertig minuten zeker niet naar uit. De thuisploeg startte immers in pletrol-stijl en dwong in de eerste tien minuten eventjes zeven hoekschoppen af. R.A.F.C. onder druk, maar de plaatselijken maakten in die periode wel de fout het aanvalsspel steeds langs de rechterflank naar Peitsman in het centrum te richten. De linkerstrook bleef, zowat de volle negentig minuten, ongebruikt. Spectaculair was het nochtans wel, hoe rechtsachter Decraeye de actie opzette en meestal met Hoebeeck of Desmet als aflossingspunt een hoge voorzet voorbereidde.

De centraal gesloten Antwerpdefensie hield hierbij rustig stand. De beste kans schiep SV Waregem trouwens dieper in de match toen ook Ratko Svilar zijn klasse moest aanspreken om na een één-twee met Peitsman de uitgebroken Desmet te stuiten (Luc Vandorpe - bron: onbekend - 8/11/1982).

(bron: de pers - 08/11/1982)

Statistieken

K.S.V. Waregem R. Antwerp F.C.

Elftallen

Wim De Coninck
Frankie Dekenne
Luc Millecamps
Pierre Frenay
Hendrik Michielsen
Filip Desmet
Peitsman
Hoebeeck
Carlos De Coninck
Danny Veyt
Pino Decraeye
Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Danny Koekelcoren
Yves Vanderveeren
Patrick Ipermans
Francis Goris
Leo Van der Elst
Bert Cluytens
Marc Van der Linden
Petur Petursson

Wissels

46' Frankie Dekenne (uit)/
Marc Millecamps (in)
 
62' Pierre Frenay (uit)/
Juan Verdugo (in)
 
0 Francis Goris (uit)/
Harry Cnops (in)
66'
 

Begin Match
      Danny Koekelcoren 32'
Ruststand 0-0
60' Luc Millecamps      
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG