Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.
1 0
10.10.1982 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jean-François Crucke

Lijnrechters:
Christian Modave - Georges Boutet
Toeschouwers: 13000

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - K Lierse SK

Inbreng Leo Vander Elst: schot in de roos

DEURNE - Een kwartier voor tijd schoof een bedrijvige Petursson de bal naar Leo Vander Elst, die na de rust ingekomen was voor Cisse Goris. Brabander Leo Vander Elst vuurde een kruisraket af waartegen een nochtans knappe Verlinden hoegenaamd geen verhaal had. Zo werd bewaarheid wat iedereen al hardop dacht na een vol uur wedstrijd. Wie scoorde zou ook winnen.

Terecht zei Davidovic dus achteraf: "Het tikkeltje geluk was aan onze kant, maar dat mag ook wel eens. In de eerste helft waren we praktisch nergens in het middenveld." Net als in de uitgave van het Metropooltoernooi was K Lierse SK de betere ploeg. Het kon zijn onstuimigheid niet ventilleren in lumineuze invallen. K Lierse SK verbruikte te veel kracht voor een te laag rendement. Lees: een gebrekkige afwerking. Ter zake. "Op punten zouden we de match ruim gewonnen hebben, maar Snelders miste een levensgrote kans en de loeier van Loggie werd door Koekelcoren in kamikazestijl uit een leeg doel gekopt", zei Hans Croon.

Met een 0-2 voorsprong zou het wel bekeken zijn geweest. De drie boekingen in het eerste kwartier plus de door Snelders gemiste kans toen hij eerst tegen Ratko Svilar aanschoot en daarna zijn kopstoot van de lijn weggehaald zag door André Heerwegh, waren de enige gesprekstema's in een barslechte eerste helft zonder enige amusementswaarde. Verlinden moest alleen reageren op een paar afstandsschoten van André Heerwegh en Mark Van der Linden. De Lierse-doelman haalde net voor de rust een fraaie kopbal van Pat Ipermans uit de winkelhaak. De Antwerpmiddenvelder won niet alleen zijn duel tegen Boskamp die na twee injecties toch paraat stond, maar was ook een der betere spelers van de thuisploeg.

Met de inbreng van Leo Vander Eist won R.A.F.C. na de pauze aan kracht en kleur. Ratko Svilar, André Heerwegh en Danny Koekelcoren bleven tot grote waakzaamheid gehouden. Nadat Antwerpdoelman Ratko Svilar redde voor Albert Van den Berg, moest de Antwerplibero een gloeiende kogel van Loggie uit het doelvlak wegkoppen. Het aantal uitgespeelde kansen was voor de rest miniem. De streekderby bleef toch spannend tot de laatste seconden. Petur Petursson werd vrij verdacht gehaakt, Gaston Boeckstaens en Snelders schoten elk te onheerst, een poging van Van Den Berg draaide naast de staak weg, kwestie van centimeters.

Wat niemand vermocht, deed Leo Vander Elst toch in de 75e minuut. Gaston Boeckstaens en Mark Van der Linden kregen in het slotkwartier de gelegenheid om de kansrijke 1-0 zegestand nog te verdubbelen (Frans Van Bergen - GvA - 11/10/1982).
(bron: de pers - 11/10/1982)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K. Lierse S.K.

Elftallen

Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Danny Koekelcoren
Mathy Billen
Patrick Ipermans
Francis Goris
Christian Labarbe
Bert Cluytens
Marc Van der Linden
Petur Petursson
Danny Verlinden
Ron de Vos Van Steenwijck
Istvan Kocsis
Gert Ghijsels
Marc Mertens
Stan Van den Buys
Johan Boskamp
Luc Soons
Eddy Snelders
David Loggie
Albert Van den Bergh

Wissels

46' Francis Goris (uit)/
Leo Van der Elst (in)
 
70' Bert Cluytens (uit)/
Harry Cnops (in)
 
Marc Mertens (uit)/
Benny Maris (in)
79'
 
Luc Soons (uit)/
Alain Van Baeckel (in)
79'
 

Begin Match
      Luc Soons
      David Loggie
Mathy Billen      
Patrick Ipermans      
Ruststand 0-0
75' Leo Van der Elst 1-0      
90' Eindstand 1-0 90'
TERUG