Jean-Pierre Wautelet - Gilson
Toeschouwers: 14.000

Na Club Brugge KV - R Antwerp FC

Van Walleghem knalt deur naar zege open

BRUGGE - In een aantrekkelijke match en voor een enthousiast publiek heeft Club de maat genomen van R Antwerp FC, dat nooit uit de greep van zijn tegenstander geraakte. Net voor de rust effende Van Walleghem de weg naar de zege met een schitterend doelpunt. In de tweede helft dikte Club de cijfers aan, zodat het resultaat een juiste weergave van de waardeverhouding is.

In het eerste kwartier wekten de spelers het enthousiasme van het publiek. De werklust en de inzet van de voetbalprofs waren hartverwarmend. De hardheid waarmee de tegenstander soms aangepakt werd, was dat minder. De match was amper elf minuten bezig toen R.A.F.C. na één van die brutale tussenkomsten, gedwongen werd de gekwetste Laszlo Fazekas te vervangen. Naarmate de eerste helft vorderde trok Club het laken meer en meer naar zich toe. R.A.F.C. diende zich te beperken tot de counter. Een tegenactie die zo snel uitgevoerd werd dat ze de lijnrechter verraste, leverde een reuzenkans op. Mathy Billen kopte echter nipt naast.

Drie minuten later kwam Querter in gunstige scorepositie. De toespringende Ratko Svilar leek geklopt, maar kon zich nog voor de voeten van de Bruggeling spartelen en het balletje meegraaien. R.A.F.C. werd op de eigen helft teruggedrongen. Blauw-zwart slaagde er niet in het veldoverwicht in gevaarlijke daden om te zetten. Aan de overzijde werd Jensen niet verontrust. Net voor het rustsignaal voerde de opgerukte Van Walleghem een fraai nummertje op. Na een snel uitgevoerde één-twee met Nilsson rondde hij zijn actie af met een briljant schot vanuit een scherpe hoek. De voorsprong was verdiend, net als de ovatie voor de man die de bal voorbij Ratko Svilar knalde.

Na de rust liet Club het gaspedaal losser om te proberen de tegenstander zo tot grotere offensieve activiteiten te verleiden. R.A.F.C. bleef voorzichtig. Ook nadat een pure doelkans van Jurgen Müller slechts door een puik ingrijpen van Jensen onschadelijk gemaakt werd. Opgejut door een publiek dat de conditie van de grote dagen had, trok Club de aanvallende gevechtsuitrusting aan. De Antwerpse afweer kreeg de daver op het lijf, want zo sterk hadden de aanhangers van blauwzwart hun favorieten in lang niet meer gezien. Toen Jan Sörensen er met een schitterend doelpunt 2-0 van maakte, was dat weer een verdiende beloning.

Twintig minuten voor het einde werd Jurgen Müller voor de tweede keer geboekt en moesten de bezoekers het dus met tien rooien. Even later maakte Wellens er 3-0 van. Zes minuten voor tijd kon Mark Vander Linden de eer voor R.A.F.C. redden (Mark Dheedene - Het Nieuwsblad - 02/09/1982).

Mark Van der Linden (in)
10'

0 Bert Cluytens (uit)/
Yves Vanderveeren (in)
55'

46' Luc Van Walleghem 1-0
60' Jan Sörensen 2-0
      Jurgen Müller 70'
75' Willy Wellens 3-0
      Mark Van der Linden 3-1 84'
90' Eindstand 3-1 90'