Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V. Kortrijk R. Antwerp F.C.
2 1
22.08.1982 Plaats: Guldensporenstadion

Scheidsrechter: Georges Delacour

Lijnrechters:
Marc Hutsebaut - Berckmans
Toeschouwers: 5000

Wedstrijdverslag

Na KV Kortrijk - R Antwerp FC

Eerste zege uit de brand gesleept

KORTRIJK - R Antwerp FC wandelde onder impuls van een onhoudbare Bert Cluytens, zowaar naar de tweede zege, toen in een minuut tijd Kortrijks troetelkind Zidane Ratko Svilar tweemaal voor schut zette. De gelijkmaker na een effenaf schitterende beweging gestart bij een steengoede Vandamme. Na een lange ren speelde de middenvelder Zidane gepast aan. Op zijn gekende manier zette de Algerijn iedereen in de wind en de wedstrijd kon herbeginnen. Een aandringende Pomini ontfutselde in dezelfde minuut de bal aan een dralende Danny Koecelkoren. Zijn lage voorzet werd door diezelfde Zidane op de slof genomen. KV Kortrijk kon opnieuw juichen. Een onafwendbare lijkende nederlaag werd in een eerste overwinning omgezet.

In de beginfase van de tweede helft was R Antwerp FC op voorsprong geklommen. Cluytens snelde op rechts zijn directe tegenstander voorbij. Laszlo Fazekas, voor een keertje vrij van waakhond Devolder, rondde kalm af. R Antwerp FC had onmiddellijk zijn voorsprong kunnen verdubbelen, maar Christian Labarbe knalde onbesuisd over. De mooiste kansen waren nog voor de ingevallen Petur Petursson die twee maal na mekaar een open kan voorgeschoteld kreeg van de beste man op het veld Bert Cluytens en evenveel keren faalde. Hoe grillig voetbal is, werd achteraf bevestigd. Tijdens de denderende eerste tien minuten van de partij liet Vandamme zich meermaals opmerken door geniale openingen voor zijn maats te scheppen.

Het uitvallen van Delamper met een dijblesure betekende een forse handicap voor de thuisploeg. Het liep moeizamer tot de inbreng van de jonge Verspaille, waarna KVK zijn goede tred terugvond (bron: onbekend - 23/08/1982).

(bron: de pers - 23/08/1982)

Statistieken

K.V. Kortrijk R. Antwerp F.C.

Elftallen

Luc Vanderschommen
Ghislain Vergote
Dieter Schwabe
Johan Devolder
Francis Pomini
Rik Van Mechelen
Peeters
Djamel Zidane
Albert De Lamper
Maxim Vandamme
Didier Quain
Ratko Svilar
Gaston Boeckstaens
André Heerwegh
Frank Mariman
Mathy Billen
Patrick Ipermans
Laszlo Fazekas
Christian Labarbe
Leo Van der Elst
Bert Cluytens
Harry Cnops

Wissels

10' Albert De Lamper (uit)/
Crabbé (in)
 
60' Didier Quain (uit)/
Claude Verspaille (in)
 
0 Frank Mariman (uit)/
Danny Koekelcoren (in)
46'
 
0 Harry Cnops (uit)/
Petur Petursson (in)
69'
 

Begin Match
Ruststand 0-0
      Laszlo Fazekas 0-1 53'
60' Dieter Schwabe      
72' Djamel Zidane 1-1      
74' Djamel Zidane 2-1      
90' Eindstand 2-1 90'
TERUG