2 0
24.07.1982 Plaats: Bosuilstadion

Na R Antwerp FC - NAC Breda

Harry Cnops krijgt verdiende applausvervanging

"NAC, dat stelt niets meer voor..." had een Nederlands journalist ons tijdens de rust toevertrouwd. Het werd desondanks een wedstrijd waarover nog lang valt na te praten. Wegens het ontbreken van Petur Petursson, Frank Mariman, Danny Koekelcoren en André Heerwegh bij de rood-witten, zagen we bij flarden wat dit elftal zoal kan. Er valt niet te ontkennen dat er soms bijzonder knappe dingen te zien waren.

Zo onder meer in de 12e minuut. De steeds ver oprukkende Gaston Boeckstaens speelde met een lange bal Harry Cnops in de diepte aan. De spits buitte een misverstand tussen doelman Van Seudlitz en aanvoerder Krijnen uit (1-0). Ondertussen begon ook Cisse Goris, geprikkeld na negatieve kritieken, zich meer en meer te manifesteren. Op het halfuur stuurde hij Harry Cnops in de diepte. Krijnen verhinderde het 'gemaakte doelpunt'!

De daaruit voortvloeiende, hoekschop werd door Matthieu Billen ingekopt en door Swanenburg van de doellijn gehaald. Vijf minuten voor rusten trapte Laszlo Fazekas een vrijschop uit het nieuwe arsenaal. De ingekomen doelman Van Kelle haalde met een knappe save de bal uit de rechterbovenhoek. In de tweede helft moesten de tweeduizend toeschouwers wachten tot de 24e minuut om nog recht te veren. Met een knappe zwiepbal bereikte Laszlo Fazekas de op rechts vrijstaande Harry Cnops. De spits trok naar het strafschopgebied, omspeelde een kluwen van NAC-verdedigers en besloot in de verste hoek (2-0) (Francis De Witte - bron: onbekend - 26/07/1982).

Van Kelle

46' Ratko Svilar (uit)/
Danny Dieltiens (in)

72' Bert Cluytens (uit)/
Mark Van der Linden (in)

80' Harry Cnops (uit)/
Johny Lenaerts (in)

12' Harry Cnops 1-0
Ruststand 1-0
69' Harry Cnops 2-0
90' Eindstand 2-0 90'