Marc Rommelaere - Roger Hollevoet
Toeschouwers: 8100

Na R Antwerp FC - R Standard CL

Ruiter maakt slippertje goed, maar hoed af voor Luikenaars

Met doelpunten van Mark Van der Linden en Vladimir Petrovic, heeft R Antwerp FC haar tweede opeenvolgende zege behaald. Die overwinning is meteen goed voor een gedeelde zesde plaats in de rangschikking. Ze is nochtans niet zonder slag of stoot tot stand gekomen. Vooral in de tweede helft hebben de Sinjoren bibbergeld moeten betalen tegen een wilskrachtig R Standard CL. Jan Ruiter maakte zijn slippertje van de eerste helft goed en
hield de voorsprong op het hord met talrijke gevatte tussenkomsten.

De ontmoeting tussen R.A.F.C. en R Standard CL mag in het verleden meer tot de verbeelding hebben gesproken, de partij van zaterdagavond haalde een erg behoorlijke amusementswaarde. Het sterke eerste halfuur van R.A.F.C. en het merkwaardige offensief van de Rouches, sterk gehandicapt door de afwezigheid van Hrubesch, Hellers. Jelikic en Telen, waren de ingrediënten van een spannend spektakel dát op een overwinning voor de Luikenaars had kunnen uitdraaien.

R.A.F.C. kwam het sterkst uit de startblokken. Alex Verniers had zijn ploeg al in de tweede minuut op voorsprong moeten schieten. De Limburger talmde echter te lang en liet de bal uit de voeten halen door doelman Bodart. Aan de overzijde moest Jan Ruiter evenzeer waakzaam zijn om een afstandsschot van Delangre en een kopstoot van Raeven onschadelijk te maken. R.A.F.C. had de partij in haar, niet in het minst dank zij het labeur van de jonge Ronny Prins. Dat overwicht resulteerde halverwege de eerste helft in twee doelkansen voor Mark Van der Linden. Bodart pakte het vluchtschot na voorbereiding van Gaston Boeckstaens, maar moest zich gewonnen geven toen Vladimir Petrovic een vrijschop loepzuiver op het hoofd van de vrijstaande Mark Van der Linden tekende.

Na dat doelpunt liet R.A.F.C. stoom af. Onder impuls van kilometervreter Gründel kon R Standard CL nadrukkelijker in de wedstrijd komen. Ondanks de talloze onderbrekingen van een te pas en te onpas fluitende en gesticulerende scheidsrechter Van Volcem, slaagden de bezoekers er in enkele fraaie acties in mekaar te steken. Jan Ruiter reageerde attent op een kopstoot van Gründel, maar ging in de fout toen de hardwerkende Duitser een hoekschop voor de voet van Raeven schilderde (1-1). Een kopstoot van Snelders verdween centimeters boven het dwarshout.

Vroeg in de tweede helft kwamen de Sinjoren een tweede keer op voorsprong. De bezoekende defensie, niet echt autoriair geleid door Aussems, ging in de fout. Harry Cnops kon de vrijstaande Vladimir Petrovic aanspelen. De bezoekers gaven zich niet gewonnen. R.A.F.C. moest terugplooien onder de druk. Het offensief van de Rouches leverde een handvol kansen op. Jan Ruiter hielp zijn ploeg over de schreef. Hij zweefde doelrijpe pogingen van Dardenne, Gründel, Raeven en Snelders uit zijn doelvlak. Dardenne had een afgeweerde bal voor het inleggen, maar tilde de bal onbegrijpelijk over de lege kooi. Pas in de slotminuten geraakten de Sinjoren uit de omknelling. Een derde doelpunt zou een aanfluiting van de logica geweest zijn. Een moedig R Standard CL kreeg geen loon naar werken en zakt na steeds dieper weg in de rangschikking (bron: onbekend - 15/10/1984).

Door het oog van Bob (9)

Ondanks de afwezigheden van geblesseerden (Hrubesch, Jelikic, Hellers, Telen) en geschorsten (Poel, Preud'homme en Vandersmissen) kwam R Standard CL verrassend sterk voor de dag op de Bosuil. De Great Old heeft na een spannende wedstrijd uiteindelijk een zege laten optekenen (2-1).

In de tweede minuut had rood-wit een eerste doelkans. Alex Verniers wrong ze de nek om. Onder impuls van (een door Delangre gehinderde) Vladi Petrovic had R.A.F.C. de match stevig in handen. Op de 22e minuut schilderde Vladi Petrovic de bal enig mooi op het hoofd van Mark Van der Linden. De nochtans secure doelman Bodart diende zich gewonnen te geven. R.A.F.C. leek gelanceerd. Dank zij Gründel, Snelders, Dardenne en Wintacq sloegen de Luikenaars terug. In de 37e minuut haalde Raeven maximaal profijt uit een missertje van Jan Ruiter (1-1). Ei zo na werd het langs Snelders zelfs 1-2.

Rood-wit besefte bij de rust dat de zege nog ver weg was. In de 51e minuut bracht Vladi Petrovic met een geplaatste bal R.A.F.C. opnieuw op voorsprong. Stellen dat dit de doodsteek betekende voor de bezoekers, was zonder de mentale weerbaarheid van de bewonderenswaardige Rouches gerekend. Vooral Gründel maakte het de rood-witte verdediging erg lastig. Uiteindelijk kon na heel wat bibbergeld de Antwerpzege veilig gesteld worden (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-8 - 2/12/1984)!

"Te veel stil gestaan" (Arie Haan)

DEURNE — Ontevreden kan Antwrptrainer Arie Haan bij de huidige gang van zaken niet zijn.
Vandaag werd het bij momenten toch erg moeilijk", gaf hij achteraf ruiterlijk toe. "Ik had eerlijk gezegd R Standard CL niet zo sterk meer verwacht in de tweede helft. Van onze kant werd er echter te veel stil gestaan. Tegen die gegroepeerd spelende verdediging was het moeilijk om een hoog tempo aan te houden. Vandaar dat R Standard CL, wanneer het op achterstand kwam, telkens opnieuw in de wedstrijd kwam (F.D.W. - bron: onbekend - 15/10/1984)!"

Rudi Smidts tekende niet-amateurcontract

DEURNE — Rudi Smidts, Antwerps 21-jarige youngster die zaterdag met tegenstanders als Gründel en Dardenne aan een moeilijke partij toe was, heeft bij R Antwerp FC een niet-amateurcontract ondertekend. Daarin is een clausule voorzien dat het contract, bij een continue positieve lijn in de prestaties, per 1 januari aangepast kan worden (F.D.W. - bron: onbekend - 15/10/1984).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 15/10/1984)

Patrick Bonomi (in)
60'

Freddy Luyckx (uit)/
Gilles Thomas (in)
77'

Rudi Smidts
Vladimir Petrovic
24' Mark Van der Linden 1-0
      Roger Raeven 1-1 38'
Ruststand 1-1
50' Vladimir Petrovic 2-1
90' Eindstand 2-1 90'