Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.
0 0
22.09.1984 Plaats: Achter de Kazerne

Scheidsrechter: Marcel Van Langenhoven

Lijnrechters:
René Leclerq - Herman Varendonck
Toeschouwers: 7500

Wedstrijdverslag

Na KV Mechelen - R Antwerp FC

Eerbiediging van de logica

Mechelen — De Maneblussers zijn er ook tegen R Antwerp FC niet in geslaagd een eerste thuisoverwinning van het seizoen te laten registreren. Voor het eerst dit seizoen kwamen ze zelfs niet tot scoren. Op het middenveld ontbraken de ideeën van de geschorste Benfeld. R.A.F.C. mocht bovendien de verdienste opeisen dat het vanuit de dubbele afweergordel aardig tot uitvoetballen kwam, zodat de partij een volstrekt evenwichtig verloop kende. Het gelijkspel is dan ook de loutere eerbiediging van de logica, tot grote vreugde wellicht van de sponsor, die in de drie afleveringen die de beide clubs tot dusver met zijn publiciteit hebben opgevoerd, nooit een verliezer uit het veld zag stappen.

Arie Haan had voor de reis naar Mechelen driftig aan zijn opstelling gesleuteld. De afwezigheid van de geschorste Yves Vanderveeren, liet Rudi Smidts toe zijn debuut te vieren op de voorstoppersplaats. Doelman Tony Goossens had de boter gegeten na de 2-4 nederlaag tegen KSV Waregem en moest baan ruimen voor Jan Ruiter. Die wijzigingen beletten niet dat R.A.F.C. verdedigend sterk voor de dag kwam. Den Boer en Reisinger werden stevig op de huid gezeten. Omdat KV Mechelen verzuimde de vleugels aan te spreken, kon het al te zelden openingen creëren.

Alleen den Boer kon in stelling worden gebracht. De mooiste kans werd hem door Hoste op het hoofd geschilderd, de buffelstoot ging centimeters voorlangs. Doelman Jan Ruiter zag ook de zwak spelende Deferm voor zich opduiken, maar werd voor het overige met rust gelaten. R.A.F.C. liep knap georganiseerd te voetballen en zorgde voor een latente dreiging via Vladimir Petrovic, die een paar keer aan de aandacht van zijn bewaker Deferm wist te ontsnappen. Patrick Ipermans en Harry Cnops kwamen slechts centimeters te kort om Custers in problemen te brengen.

Na rust een gelijkaardig scenario, met nog iets meer animo. KVM kreeg welgeteld één doelkans, een harde kopstoot van Reisinger recht in de armen van Jan Ruiter. Aan de overzijde ging het mes steeds vlotter door de boter. Een beresterke Gaston Boeckstaens, beste man op het veld, joeg R.A.F.C. de aanval in. Asselberghs had behoorlijk wat moeite
met een vinnige Harry Cnops. Twee keer kwam de Mechelse afweer in problemen. Billen keerde de poging van Harry Cnops weg, Norbert Beuls sprong net niet hoog genoeg om het leder te beroeren.

Ondertussen had scheidsrechter Van Langenhove kans gezien om de aandacht naar zich toe te trekken, door een dreigend opstootje tussen doelman Custers en Mark Van der Linden op diplomatische wijze te bezweren. Naarmate de partij wegtikte toonde de thuisploeg zich meer en meer tevreden met het gelijkspel. Trainer Canjels haalde zelfs de behoorlijk voetballende Reisinger naar de bank. Een wissel die hem niet door iedereen in dank werd afgenomen, temeer omdat Deferm en Hoste naar het einde toe met de tong op de schoenen liepen te voetballen. Invaller Sanders kon een keertje aanleggen, Jan Ruiter stopte het schot in twee tijden, zodat de logische score op het bord bleef.

Al bij al geen onaardige wedstrijd, al waren er te weinig prangende fases om de emoties helemaal los te weken (Henk Van Nieuwenhove - GvA - 24/09/1984).

Door het oog van Bob (6)

Achter de Mechelse 'Kazerne' heeft R Antwerp FC bij de killers van K Lierse sk een verdiend punt weggekaapt in een spannende regionale derby. Enkel doelpunten ontbraken om van een 'knalwedstrijd' te kunnen gewagen!

Met Jan Ruiter voor de eerste maal tussen de palen, debutant Rudy Smidts in de plaats van de geschorste Yves Vanderveeren, Gaston Boeckstaens, die zich als de beste speler op het veld ontpopte, een autoritaire Danny Koekelcoren terug op zijn geliefde liberoplaats, Ronny Prins, niet meer weg te denken uit het eerste elftal en Harry Cnops, steeds op vinkenslag in de spits, gaf de Great-Old een collectief sterke verrichting weg. Hierdoor was 'Malinois' in feite nooit echt gevaarlijk. Reisinger werd door Rudy Smidts volledig aan banden gelegd, waardoor de Duitser zelfs voortijdig vervangen diende te worden door Sanders, die evenmin aan bod kwam.

De kansen voor Mark Van der Linden en Vladi Petrovic na de rust in aanmerking genomen, had de Great Old de zege binnen bereik. Al bij al mocht men bij R Antwerp FC best tevreden zijn: de aartsmoeilijke verplaatsing leverde uiteindelijk een punt op en met Rudy Smidts openbaarde zich een nieuwe ontdekking na de eerdere ontbolstering van Ronny Prins (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-5 - 13/10/1984).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 24/09/1984)

Statistieken

K.V. Mechelen R. Antwerp F.C.

Elftallen

Theo Custers
Mathy Billen
Mark Talbut
Raymond Jaspers
Benny Asselberghs
Geert Deferm
Karel Kesselaers
Bert Cluytens
Yvan Hoste
Piet den Boer
Willi Reisinger
1 Jan Ruiter
2 Gaston Boeckstaens
3 Danny Koekelcoren
4 Norbert Beuls
6 Rudi Smidts
7 Patrick Ipermans
8 Vladimir Petrovic
5 Ronny Prins
9 Alex Verniers
10 Marc Van der Linden
11 Harry Cnops

Wissels

69' Willi Reisinger (uit)/
Koen Sanders (in)
 
81' Benny Asselberghs (uit)/
Van Campenhout (in)
 
11 Harry Cnops (uit)/
14 Peter Bodak (in)
80'
 
8 Vladimir Petrovic (uit)/
13 Gerrit Carleer (in)
89'
 

Begin Match
Benny Asselberghs      
Ruststand 0-0
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG