Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

Club Brugge K.V. R. Antwerp F.C.
0 0
29.08.1984 Plaats: Olympiastadion

Scheidsrechter: Roger Schoeters

Lijnrechters:
René Leclerq - Hermand
Toeschouwers: 12000

Wedstrijdverslag

Na Club Brugge KV - R Antwerp FC

Peter Bodak laat onverhoopte zege liggen

Brugge — R Antwerp FC is met een onverhoopte puntendeling uit het Olympiastadion weggeraakt. Verdiend, omdat doelman Tony Goossens nooit in problemen is geraakt. De beste kansen in een ontgoochelende wedstrijd waren bovendien voor R.A.F.C. De Brit Peter Bodak miste echter de koelbloedigheid om het karwei af te ronden.

De studieronde duurde lang. R.A.F.C. beperkte er zich bijna vanzelfsprekend toe de boel gesloten te houden Daar slaagde het overigens gemakkelijk in, omdat de Bruggelingen zonder enige inspiratie liepen te voetballen. Norbert Beuls en Danny Koekelcoren wisselden mekaar efficiënt af in de dekking op Degryse en Wellens, terwijl Patrick Ipermans de infiltrerende middenvelders Ceulemans enVerheyen aan banden legde. R.A.F.C., met Ronny Prins van bij de start als rechtshalf, slaagde aanvankelijk uitstekend in haaropzet. De bezoeker hield Club Brugge KV op veilige afstand van het doel van Tony Goossens. Halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg een uitgespeelde gelegenheid om de wedstrijd open te breken.

Wellens slingerde de bal naar de vrijstaande Degryse, diens kopstoot ging naast. Club hield het bij dat ene zeldzame wapenfeit. Het moest waakzaam zijn op de Antwerpse tegenstoten. Peter Bodak, vaak eenzaam in de spits, pikte de bal van tussen de schoenen van Renier, maar leverde een te slappe lob af. De waarschuwing viel blijkbaar in dovemansoren. Club Brugge KV weigerde de nodige gevolgtrekkingen te maken en het gaspedaal in te drukken. Het resultaat was een troosteloze eerste helft, zoals we er hopelijk niet te veel meer te zien krijgen in de competitie. Voor het eerste serieuze schot moesten we wachten tot de slotminuut van de eerste helft. De knal van Leo Van der Elst zoefde naast.

Na de rust pakte Club de zaken energieker aan. Degryse kreeg op voorzet van Verheyen, onmiddellijk een kans aan de voet. Tony Goossens kwam knap uit zijn kooi. R.A.F.C. geraakte in de verdrukking, maar Club acteerde té onbesuisd om openingen te kunnen trekken. De wedstrijd werd bitsiger. Dat was het sein voor scheidsrechter Schoeters om de kaarten te schudden. Op minder dan een kwartier tijd toverde hij zes keer het gele karton uit de achterzak. Club verloor er helemaal het noorden bij en kon de massale Antwerpafweer niet meer voor problemen stellen. Het was zelfs Antwerp dat halverwege de tweede helft een kans aangeboden kreeg. Enkele minuten later kwamen de Sinjoren nog dichterbij een doelpunt.

Broos kopte een lange bal van Alex Verniers slechts centimeters naast het eigen doel. De wedstrijd sleepte zich krampachtig naar het einde. Club wierp alles in de aanval, maar de beste mogelijkheid was nog voor de bezoekers (Henk Van Nieuwenhove - GvA - 30/08/1984).

Door het oog van Bob (2)

Na de minderwaardige prestatie in de bekerwedstrijd tegen R Union SG gaf niemand een cent voor de kansen van de roodwitten tijdens de verplaatsing naar het te duchten Club Brugge KV. Bij zulke onmogelijke (?) opdrachten is de Great Old gelukkig steeds op zijn best. De gedisciplineerde afweer ving samen met de debuterende Ronny Prins, de Bruggelingen goed op. Naarmate de wedstrijd vorderde, groeide het vertrouwen bij de roodwitten.

Bij de rust leek een punt zeker haalbaar, maar tijdens de tweede speelhelft ontketenden de lokalen een offensief, waarbij de Bosuiljongens in alle geledingen kraakten, zich vier gele kaarten op de hals haalden, maar niet begaven. Tijdens het slotkwartier kregen de bezoekers zelfs de betere kansen. Peter Bodak en Harry Cnops faalden, terwijl Yves Vanderveeren, op weg naar Jensen voor de strafschopzone 'gepakt' werd. Een kopbal van een paniekerige Broos dwarrelde rakelings naast een aan de grond genagelede Jensen en de Brugse kooi.

Al bij al was Antwerptrainer Arie Haan, die het tactisch goed bekeken had, met de onverhoopte puntendeling tevreden. Waren Tony Goossens, Gaston Boeckstaens en Mark Van der Linden bij de betere spelers, toch is er een speciale pluim voor Ronny Prins, die bij zijn officiële debuut een dijk van een wedstrijd speelde (Bob Crauwels - Antwerp Clubblad-5 13/10/1984).

"Goed voor zelfvertrouwen" (Arie Haan)

Brugge, woensdag — "De mindere prestaties tegen SK Sint-Niklaas en R Union SG speelden nog in het achterhoofd van mijn manschappen", vertelde Antwerptrainer Arie Haan na afloop van de partij op Club Brugge KV. "Daarom was het erg belangrijk voor het vertrouwen dat we tenmisnte een punt mee naar de Bosuil konden nemen. Dat is gelukkig ook gebeurd." Tevreden dus met dit gelijkspel? "Gezien de mogelijkheden waarover wij momenteel beschikken, want een aantal spelers fungeren nog niet op hun normale plaats, wel, ja. Mijn ploeg heeft vandaag inzet, discipline en organisatie getoond. We hebben niet enkel op defensief vlak ons mannetje kunnen staan, ook offensief zijn we gevaarlijk uitgebroken. Mits een tikkeltje meer opportuniteit van Peter Bodak waren we hier met de volle inzet gaan lopen." Is Club Brugge KV tegengevallen? "Voor mij wel, er zat geen lijn in het elftal. Club heeft in onze kaart gespeeld door hoge ballen voor het doel te gooien. Ik wil overigens nog een pluim geven aan debutant Ronny Prins, Die jongen heeft zijn opdracht keurig uitgevoerd. Zeker een element dat ik als vaste waarde in mijn kern kan opnemen dit seizoen," aldus Arie Haan (GvA - 30/08/1984).

(bron: de pers & Antwerp Clubblad - 30/08/1984)

Statistieken

Club Brugge K.V. R. Antwerp F.C.

Elftallen

Birger Jensen
Pascal Renier
Franky Van Der Elst
Hugo Broos
Gino Maes
Jan Ceulemans
René Verheyen
Alex Querter
Willy Wellens
Marc Degryse
Leo Vander Elst
1 Tony Goossens
2 Gaston Boeckstaens
6 Yves Vanderveeren
4 Norbert Beuls
3 Danny Koekelcoren
7 Patrick Ipermans
10 Marc Van der Linden
5 Ronny Prins
9 Alex Verniers
8 Harry Cnops
11 Peter Bodak

Wissels

80' René Verheyen (uit)/
Tew Mamadou (in)
 

Begin Match
      Ronny Prins
      Alex Verniers
Gino Maes      
      Marc Van der Linden
Franky Van Der Elst      
      Harry Cnops
Ruststand 0-0
90' Eindstand 0-0 90'
TERUG