Royal Antwerp FC Archive Website

WEDSTRIJDFICHE

R. Antwerp F.C. K.S.V. Cercle Brugge
2 1
20.04.1986 Plaats: Bosuilstadion

Scheidsrechter: Charles Magerat

Lijnrechters:
Francis Arvent - Jaak Willen
Toeschouwers: 1.900

Wedstrijdverslag

Na R Antwerp FC - Cercle Brugge KSV

In de bovenste helft dankzij Harry Cnops

"Al bij al deden we het dit seizoen nog niet zo slecht", stelde Antwerpvoorzitter Eddy Wauters na afloop van de nog genietbare eindeseizoensmatch tegen KSV Cercle Brugge vast. "Tenslotte stranden we op amper twee punten van KBVAV en eindigen we op gelijke hoogte van KSV Waregem. We finishen zelfs voor de neus van KSV Cercle Brugge, drie ploegen die dit seizoen vaak tot in de zevende hemel werden geprezen. Het grote verschil zit hem daarin dat KSV Waregem en K Beerschot VAC praktisch heel het seizoen door competitief waren voor de Europese ereplaatsen, terwijl wij in de grijze middenmoot meedraaiden en enkel dank zij een redelijke goede tweede ronde nog in de eerste helft van het klassement eindigen. Financieel was het dus zeker geen denderend seizoen. Als je ziet dat vandaag amper duizend mensen komen kijken kan men moeilijk verlangen dat wij grote inspanningen zullen leveren!" "Gelukkig," haakte Leon Nollet even later in, "lopen er een paar erg talentvolle jongeren rond op de Bosuil zodat ik mij de toekomst van deze club toch rooskleurig voorstel."

R Antwerp FC-KSV Cercle Brugge was bij vlagen een genietbaar kijkstuk dat met twee opportunistische bevliegingen van Harry Cnops in het voordeel van de thuisploeg werd afgesloten. Voor de rust spurtte hij vrij en vrolijk door de Brugse defensie alvorens vernietigend uit te halen. Aan de basis van deze succesvolle actie lag een uitmuntende dieptevoorzet van Mark Van der Linden, nochtans gehandicapt aan de match begonnen. Zelfs vanuit zijn spreekwoordelijke 'rolstoel' onderstreepte hij nog maar eens zijn waarde voor de ploeg.

In het vierde kwartier verdubbelde Harry Cnops de voorsprong door een vrijschop van Piet Wildschut buiten het bereik van Mestdagh te deviŽren. Pas elf minuten voor tijd werd het toch nog even spannend, omdat Nicky Schippers een niet eens harde kopbal van Krncevic simpel door de benen liet rollen. Het dient gezegd dat de invaller voor Ratko Svilar tevoren een paar puike reddingen op zijn actief bracht. Zowel Bojovic als Krncevic (tweemaal) van doelpunten hield.

Vlak voor de tweede plaatselijke treffer landde een nieuwe poging van Krncevic op de paal, aan de overzijde werd ook Mestdagh duchtig op de proef gesteld. Patrick Ipermans had voor de rust eveneens kunnen scoren als Vanthournout zijn geklopte keeper niet was bijgesprongen door het leder uit de linkerbenedenhoek te tikken (Walter Geboers - D.N.G. - 21/04/1986).

Harry Cnops betere afwerker dan Krncevic

Deurne ó Het resultaat van deze eindeseizoenswedstrijd werd bepaald door het opportunisme van de afwerkers. Voor de thuisploeg was dat zoals wel meer dit seizoen, Harry Cnops, die van de drie doelrijpe ballen die hij voorgeschoteld kreeg er twee loepzuiver voorbij Mestdagh plaatste. Veel minder goed verging het Krncevic aan de overzijde. De AustraliŽr mocht wel een vijftal keren een open duel met Nicky Schippers aangaan. Zelfs op de moeilijkste ballen toonde de Antwerpportier zich de betere. Het was dan ook wat jammer voor de Antwerpdoelman dat hij ťťn keer een onschuldige kopbal van Krncevic door de gladde klauwen liet glippen. Bij een andere gelegenheid had hij dan weer het nodige keepers-geluk toen een schuiver van Krncevic via de paal terug de wei in rolde.

Over de hele wedstrijd genomen mocht Cercle aanspraak maken op een puntje. Het benutte beter de ruimte op de flanken en kon zich aldus geregeld gevaarlijk tonen. R Antwerp FC kon daar twee prachtige doelpunten tegenover stellen. Na een vis-noch-vlees begin stuurde Mark Van der Linden met een verre bal Harry Cnops op avontuur. Hij liet Mestdagh met een flitsend schot kansloos. Een eind in de tweede helft mocht Piet Wildschut een vrije trap nemen. Harry Cnops dook tussen een paar verdedigers op en liet de bal over de kruin in de tweede hoek verdwijnen. Cercle sloeg nog even terug, maar scheidsrechter Magerat annuleerde de gelijkmaker van Cornelissen (K.V.D.A. - bron: onbekend - 21/04/1986).

(bron: de pers - 21/04/1986)

Statistieken

R. Antwerp F.C. K.S.V. Cercle Brugge

Elftallen

1 Nicky Schippers
2 Piet Wildschut
3 Danny Koekelcoren
5 Yves Vanderveeren
4 Rudi Smidts
6 Rony Van Rethy
7 Patrick Ipermans (K)
8 Alex Verniers
9 Cisse Severeyns
11 Harry Cnops
10 Marc Van der Linden
1 Franky Mestdagh (K)
2 Rudy Poorteman
3 Peter Carly
4 Wim Kooiman
5 Jef Van Thournout
6 Geert Broeckaert
8 Hans Van Den Broeck
9 Paul Sanders
10 Zoran Bojovic
11 Karel Cornelissen
7 Edi Krncevic

Wissels

75' 10 Marc Van der Linden (uit)/
14 Ronny Prins (in)
 
82' 9 Cisse Severeyns (uit)/
13 Eric Reynders (in)
 
2 Rudy Poorteman (uit)/
12 Patrick Dewispelaere (in)
46'
 
6 Geert Broeckaert (uit)/
14 Kalusha Bwalya (in)
63'
 

Begin Match
      Geert Broeckaert
      Peter Carly
Danny Koekelcoren      
      Patrick Dewispelaere
22' Harry Cnops 1-0      
Ruststand 1-0
60' Harry Cnops 2-0      
      Edi Krncevic 2-1 79'
90' Eindstand 2-1 90'
TERUG